Roadrunning,  Sport News

Dare to Improve

In 2017 starten we met iets tofs! In samenwerking met Running Improvement en Fysio Donders ga ik een compleet trainingsprogramma programma aanbieden: “Dare to Improve (DTI)”.

Compleet trainingsprogramma

“Dare to improve” is dus een compleet trainingsprogramma voor de duur van 16 weken waarin het allerbeste uit de hardloper wordt gehaald. Na deze 16 weken ben je sneller, loop je met meer gemak langere afstanden en heb je meer inzicht in alles wat bij het hardlopen nog meer komt kijken. 

Til je hardloopprestaties naar een hoger niveau

Hierbij staan jouw individuele doelen en wensen centraal. Het belangrijkste is dat je de ambitie hebt om jezelf te verbeteren. Samen met Chris Hemstede en Kees Adema (trainers RI-atletengroep) ga ik zorgen voor een ondersteunend schema, een vaste loop- en krachttraining op zondagochtend, presentaties over voeding i.c.m. hardlopen, pose methodiek en nog veel meer. 

Wat houdt het programma in?
  • Elke zondag van 10:00 uur tot 11:30 uur groepstraining
  • Vertrek vanaf Fysio Donders, Arnhem (met kleedruimte & kluisjes)
  • 45 minuten looptraining + 45 minuten krachttraining onder deskundige begeleiding
  • Je krijgt een op jouw doelen en wensen afgesteld individueel trainingsschema, waarmee je nog 2 keer per week zelfstandig traint
  • We geven je inzicht in voeding, trainingsleer en looptechniek
  • Van 15 januari 2017 tot en met 30 april 2017 (16 weken)
Lopen & Kracht

Eén van onderdelen waar we veel aandacht aan zullen besteden is krachttraining. Ten onrechte is dat vaak een vergeten aspect bij hardlopers. Want door gerichte krachttraining, kun je niet alleen blessures voorkomen, maar ook een betere hardloper worden. Bij Fysio Donders hebben we de beschikking over een professionele binnenruimte. Hier kunnen we zowel gebruik maken van weerstandsoefeningen (met gewicht) als oefeningen op eigen lichaamsgewicht. Daarnaast is het gebruik van cardioapparatuur, voor alternatieve trainingen of herstel, een mogelijkheid.

Inclusiecriteria

Dare to improve is voor zowel mannen als vrouwen die de ambitie hebben om beter en sneller te gaan lopen. Om te zorgen dat niveau binnen de groep niet al te ver uit elkaar ligt, is het handig als je op dit moment in staat bent om 10 km te rennen. De snelheid is daarbij niet van belang.

Min 5 pers. / Max 15 pers.

We starten Dare to Improve als we minimaal 5 aanmeldingen hebben. Wacht niet al te lang met aanmelden, want er kunnen maximaal 15 personen meedoen!

Ben je geïnteresseerd en/of wil je meer informatie. Stuur dan een mailtje naar Kees via info@running-improvement.nl of naar mij (Erlinde) via info.runwaygirls@gmail.com.

schermafbeelding-2016-11-27-om-13-39-33

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 14 =