Reviews

Look like a Multisport Pro

Gekscherend zeg ik wel eens: “Wie niet snel is, moet zorgen dat ie er snel uit ziet.” Wanneer je het niet moet hebben van een moordend looptempo of in een afdaling achterstevoren op je fiets zit, kan je maar beter zorgen dat je er onderweg op en top uit ziet.

Cross Duathlon

Vandaag, tijdens de Cross Duathlon van Mudsweattrails gaat dat ongetwijfeld lukken in mijn nieuwe outfit van Fusion. Ik test voor hen de Fusion PWR Tri Tight en de Fusion Multisport Pro Top. “Wie geen Tri Pro is, kan maar beter zorgen dat ie er als een Tri Pro uit ziet!”

Fusion is een Deens merk dat zich specialiseert in de productie van hoogwaardige functionele sportkleding voor triathlon, fietsen en hardlopen. In Scandinavië zijn ze marktleider en ook in andere landen in Europa, waaronder Nederland, is het merk zolangzamerhand niet meer weg te denken uit de sportwereld. Niet alleen in de triathlon wereld maar ook op de fiets, weg, trails en survivalparkoersen kom je Fusion met regelmaat tegen.

De oorzaak hiervan wordt eigenlijk al duidelijk wanneer je je bestelling uit de doos haalt. Dit merk onderscheidt zich van andere merken door middel van het gebruik van hoogtechnische materialen en denkt serieus na over het ontwerp en de functionaliteit van hun kleding.

Het is vandaag 32 graden en voor het eerst in mijn sportende leven wens ik dat zwemmen op het programma staat. Zelf kan ik het niet, maar de top en short die ik aan heb zijn hier ongetwijfeld beter in. Zowel de short als de top zijn gemaakt om in te zwemmen, lopen en fietsen en persoonlijk denk ik dat ze in de sportschool ook zeker niet misstaan.

Voor mij vandaag een cross duathlon. Hardlopen en mountainbiken dus. Onverhard, 60 kilometer door bos, heide, stof en modder.

Fusion Multisport Pro Top

Wanneer ik de top uit de doos haal kijk ik dan ook even bedenkelijk bij het aanzicht van het witte rugpand. Dit had ik bij mijn bestelling niet zo gezien. Echter, waar ik zelf niet over nagedacht heb, maar deze Scandinaven gelukkig wel, is dat een wit rugpand veel minder warm is dan zwart. Wanneer ik vandaag in de zinderende hitte over de heide cross ben ik ze daarvoor dan ook uiterst dankbaar. De combinatie van kleur, zweetafvoerend materiaal (sneldrogend COMP Lycra) en het ritsje aan de voorkant zorgen er voor dat ik niet oververhit raak vandaag en eigenlijk ook niet al te veel last heb van de warmte.

Het model sluit mooi aan op mijn lijf maar biedt toch voldoende bewegingsvrijheid. Daarbij geven de zakjes op de onderrug me de mogelijkheid om mijn voeding mee te nemen.

Fusion PWR Tri Tight

Ook een kleine frons wanneer ik de short uit de verpakking haal. Hij ziet er fantastisch uit maar bij een aanblik van de zeem knijpen mijn billen samen. Hoe gaat deze überdunne fleece zeem mijn tere derrière beschermen tegen een draak van een fietszadel? Miss zadelpijn zou mijn bijnaam kunnen zijn en daar waar zadelpijn en schuurplekken me eerder al heel wat hoofdbreken hebben gekost en vakanties hebben geruïneerd, maak ik me toch lichte zorgen. Maar goed, er is werk aan de winkel. Mijn eerste duathlon wacht, en dit zal er wel bij horen.

Butt nacked laat ik mijzelf in de short glijden om 5 uur later tot de conclusie te komen dat zadelpijn en schuurplekken zijn uitgebleven. Sterker nog, de fleece zeem is eigenlijk heel zacht gebleken, heeft beschermd en geen moment heb ik tijdens het lopen of fietsen het gevoel gehad dat ie in de weg zat.

Daarnaast zit het broekje strak en stevig en zorgt de Power compressie lycra voor aardige compressie die ook de trillingen tijdens de MTB route weet te beperken. De pijpjes zijn afgewerkt met een dunne rode polyester band welke mooi aansluit en anders dan welke fietsbroek dan ook NIET zorgt voor het rollade effect.

En dan niet te vergeten… De pockets! Wie Fusion kent kan het onmogelijk ontgaan zijn dat het merk een briljante oplossing heeft gevonden voor het “waar laat ik onderweg mijn voeding en telefoon probleem”.

Anders dan bij de marathon van Rotterdam waar mijn gelletjes onderweg zorgde voor een cupmaatje meer, heb ik nu voldoende ruimte om onderweg mijn voeding mee te nemen.

Conclusie

Ik begrijp wel dat Fusion ons land in een rap tempo veroverd. Het merk slaagt er mijn inziens in om goed zittende, functionele, profi uitziende sportkleding te produceren van kwalitatief super materiaal. Op de site van Fusion wordt zichtbaar dat dit merk, anders dan vele andere merken, niet inzet op een breed scala aan kleuren en modellen maar zorgt voor een overzichtelijk, mooi, professioneel uitziend en kwalitatief zeer goed assortiment.

De set die ik heb getest zit heerlijk, is van topkwaliteit en is van alle gemakken voorzien.

Mooie bijkomstigheid is ook nog dat bij de borrel achteraf iemand de schatting doet dat ik een marathon in drie uur tien zou kunnen lopen. Dit suggereert in ieder geval dat ik er in deze outfit een stuk sneller uit zie dan dat ik ben. Is die missie ook geslaagd 😉

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 16 =