Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Petra Schans)

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Deze dame is full-time met sport bezig, ze kan en wil niet anders! Eigenaar van SportStudio Locomotion, personal trainer en ze helpt mensen met afvallen. Benieuwd hoe gezond ze zelf eigenlijk eet? En waarom de champagne in haar koelkast staat? Kijk mee in de koelkast van Petra.

Wie ben je?
Ik ben Petra Schans, 49 jaar (getalletje) en eigenaresse van SportStudio Locomotion in Oosterbeek. Daarnaast met evenveel plezier freelance-instructeur bij Indoor Action in Arnhem en De Studio in Elst. Al met al full-time met sport bezig, heerlijk! Ik wil en kan gewoon niet anders. Ik geef nu (op een half jaartje na) 25 jaar groepslessen en denk niet dat ik er ooit genoeg van krijg.
Wow, een 25 jarig jubileum! Eet je ook gezond naast al dat sporten?
Qua eten ben ik meer een “geen-ongezonde-eter”. Ondanks dat ik zelf mensen begeleid bij afvallen en het aanleren van een gezond eetpatroon, ben ik er zelf niet zoveel mee bezig. Toevallig vind ik gezonde dingen lekker, dus doe het ook niet slecht, maar regelmaat en afwisseling ontbreken bij mij soms volledig, voornamelijk door mijn gekke werktijden. Het komt erop neer dat ik relatief veel broodmaaltijden neem, omdat dat snel en gemakkelijk is. Fruit ben ik gek op, dus dat zit wel goed. Groenten schieten er dan wel eens bij in. Zoals je ziet ook een bakje met een restant. Als ik kook vries ik altijd wat in, zodat ik wel wat op voorraad heb.
Vrijdag = Koelkast kijkdag
Doe je aan supplementen, koolhydraatarm, challenges of andere hypes?
De vraag krijg ik vaak, maar moet mensen dan teleurstellen dat ik daar toch wel ouderwets in ben, haha!
En zien we daar nou drank op die bovenste plank?
Ja, die grote fles champagne ligt klaar voor de officiële opening van mijn nieuwe pand voor Locomotion, nog een paar weekjes wachten. De rest is veelal gekregen. Ik hou van een wijntje op z’n tijd, maar drink nooit alleen. Ik vind het sowieso iets voor de gezelligheid. Het lijkt dus erger dan het is 🙂
Laat die champagne maar knallen! Wanneer is het zover?
Mijn uitdaging op dit moment is de verhuizing van SportStudio Locomotion in Oosterbeek. Vanaf oktober staan er dan in plaats van 14 lessen in één keer 35 lessen op het rooster en bestaat mijn team uit allemaal professionele instructeurs, met ieder hun eigen specialiteit. Van yoga tot bootcamp, van kinderlessen tot FiftyFit.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

De verbouwing is nu in volle gang?
Ja en het wordt fantastisch mooi! Mijn grote droom is uitgekomen, omdat ik een eigen pand heb kunnen kopen, waar ik dus les kan geven wanneer, hoeveel, met wie en hoe ik het wil. In verhouding met de zalen op twee verschillende locaties waar ik nu in Oosterbeek werkte, is het een enorme vooruitgang. Ik ben superblij dat ik deze kans heb gekregen.
Super leuk! Maar dat betekent toch niet dat we je moeten missen bij Indoor Action en De Studio?
Mijn lessen bij Indoor Action en De Studio blijf ik gewoon doen. Ik hou van de afwisseling en wil zeker geen afscheid nemen van de sporters bij deze clubs.
Gelukkig maar..En hoe ziet jouw gemiddelde dag er qua eten en lessen uit?
Ontbijt (9.00 in de auto, haha!)

Krentenbol met kaas en een banaan

9.30 – 11.30 lessen

(Lievelings) lunch (12.30)

4 Bruine boterhammen, avocado als boter, kipfilet, tomaat en komkommer

2 Gekookte eitjes (vers van de kippenboerderij bij mij in de buurt)

Tussendoor

Fruit

‘s-Avonds (17.00)

Pasta of rijst met kip of rundergehakt en groenten, maar dus ook regelmatig brood met soep of iets dergelijks.

19.00 – 22.00 lessen

En dan kijk ik onderweg naar huis uit naar:

Half bakje kwark met fruit en noten en honing.

En… ik drink de hele dag groene thee en water.

Petra, dank je wel! We wensen je veel succes met de verhuizing en verbouwing. Maar vooral heel veel plezier in het nieuwe pand van SportStudio Locomotion!

 

Vrijdag = Koelkast kijkdag

 

Heb je vragen voor Petra? Benieuwd naar personal training, haar lessen of hulp bij afvallen? Laat dan een reactie achter of stuur Petra een mailtje: petra@sportstudiolocomotion.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + 3 =