Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast terug kijkdag

Vrijdag = koelkast terug kijkdag

Vrijdag = koelkast terug kijkdag

Als eerste alsnog de beste wensen voor iedereen. Dat het maar een mooi jaar mag worden met heel veel sportiviteit! De afgelopen twee weken misten wij onze vaste rubriek door de feestdagen en leven wij alweer in 2016. Tijd voor een korte terugblik op de afgelopen koelkast kijkdagen. Wel zo handig nu alle goede voornemens nog vers in ons geheugen zitten en een beetje motivatie wel op zijn plaats is.

Van top atleet tot danseres

Of je nou een top atleet bent, zoals Nadine Broersen, of een danseres/ choreograaf zoals Nanda Groen, het zijn inspiratiebronnen voor ons. Het gaat uiteindelijk niet om wat je doet, maar waar jij de kracht vandaan haalt om zo gedisciplineerd te blijven om het uiterste eruit te halen. Dat maakt iemand een “held” en van helden willen wij graag wat leren, toch?!

Wat viel ons op?

Wat ons opviel deze periode van de koelkast kijkdagen is dat er aantal personen niet met de sport zijn begonnen waarmee zij nu hun brood verdienen. Ze rolden op goed geluk in deze positie en kwamen er achter dat daar hun krachten liggen. Zo zie je maar weer dat je altijd open moet staan voor nieuwe dingen. Wie weet heb je nog verborgen talenten die heel veel waard kunnen zijn.

Bijzondere verhalen

Twee keer hebben wij een bijzonder, zeg maar gerust heftig verhaal mogen delen mijn jullie. Wij zijn super trots op Larissa en Myrthe. Beiden hebben ze de kracht gevonden om door te gaan en klommen uit een enorm diep dal. Zo zie je maar dat niets onmogelijk is en als je iets wilt je er zeker kunt komen. Wij vinden dan ook dat deze 2 motivators nog 1 keer in de picture gezet mogen worden.

Bedankt dames voor jullie mooie verhaal. Keep going, keep your head up and be strong!

Drink met mate

Bij twee koelkasten vielen onze ogen direct op de drankflessen. Uhmmm dames ….??? Nee hoor, deze dames zijn het voorbeeld van in balans zijn. Je hoeft niet altijd super streng voor jezelf te zijn. Af en toe een alcoholisch drankje of 2 of 3 of…. moet kunnen! Als je maar in balans blijft door de andere dagen voldoende te bewegen, gezond te eten en voldoende water te drinken. Je leeft tenslotte maar één keer, of niet Karen en Caroline :).

Tips

Wij vragen onze gasten altijd of zij een tip hebben voor jullie (volgers). Zo gaf Jonathan als tip “Blijf allemaal je voedingspatronen delen via deze blog van Run-way Girls. Ik lees het altijd met veel plezier en doe er inspiratie uit op”. Daar hebben wij natuurlijk naar geluisterd en bleven doorgaan met alle koelkast kijkdagen.

Yentl: “Volg alsjeblieft niet klakkeloos adviezen op van mensen die een figuur hebben die jij ambieert. Dit wil namelijk niks zeggen over de kennis die deze mensen hebben. Tegenwoordig is iedereen die wat kilo’s kwijt is ‘adviseur’ zonder er een studie voor te hebben gevolgd. Laat je helpen door professionals uit het vak”.

Aziz gaf een paar tips over voeding, deze vind je HIER.

Larissa gaf als tip: “Vraag jezelf af of jij er alles voor over hebt? Wees eens iets strenger voor jezelf en geef echt alles. Of dat nou is op het gebied van trainen of voeding probeer 100% effort te geven. Liever 2 trainingen waarin je alles geeft dan 4 trainingen slappe hap. Kom uit die comfortzone en behaal eindelijk het resultaat wat je wilt. Maar natuurlijk alles op een gezonde manier. Balans in voeding en sport”.

Rik: “Als jij een stok achter de deur mist, motivatie ver te zoeken is en/ of alleen sporten niks vindt…….. Dan is lekker buitensporten in een groepje misschien wel wat voor jou. Ik maak zo vaak mee dat mensen ‘ontdekken’ dat buitensporten heerlijk is. Denk bijvoorbeeld aan een wandel-, hardloop-, fiets of bootcampgroep. Ik nodig jullie allemaal uit om deel te nemen aan mijn lessen, ervaar het zelf! Sporten is zo leuk!”

Caroline: “Leg de lat niet gelijk te hoog. Een gezonde leefstijl behaal je stap voor stap. Pas dan is de kans van slagen groot. Begin bijvoorbeeld met een uurtje eerder naar bed. De juiste tussendoortjes. Hou je dit een aantal weken vol….dan ga je door naar de volgende stappen. Reduceren van Koolhydraten, voldoende water drinken en als je dit onder de knie hebt weer een stapje verder. Ga niet alleen uit van wat de weegschaal zegt. Maar kijk naar jezelf in de spiegel. Hoe zit je spijkerbroek? Of hoe is de conditie van je haar. Heb je de voldoende energie voor de hele dag? Dit zelfde geldt voor je trainingen. Begin realistisch. Laat je goed informeren en begeleiden. Hiermee voorkom je blessures en de kans op stoppen. Sporten is leuk en je lijf heeft het nodig!”

Nicolette gaf als tip: “Is jouw sport alleen hardlopen? Dan zou ik er ook krachttraining bij doen. Het bevordert het tempo en je zult het hierdoor langer volhouden. Laat je daarnaast informeren over voeding. Dat bepaalt ook een heel groot gedeelte jouw prestatie. Zie daarnaast ook het verschil tussen bewegen en trainen. Daar zit namelijk een heel groot verschil tussen”.

Karen gaf ook een zeer goede tip: “Volg niet blind de menigte omdat er wordt gezegd dat iets goed is en werkt. Vraag je altijd af waarom. Doe wat voor JOU werkt!!! Mijn grootste advies is blijf altijd aan krachttraining doen!!”

En tot slot nog 1 wijze tip van Myrthe: “Pas je lifestyle aan de doelen die je wilt behalen. Wat is precies jouw doel? Bedenk dat heel goed en formuleer aan de hand daarvan de voeding, training en mindset die daarvoor nodig zijn. Leg de lat niet te hoog en geniet van het proces. Het is oké om af en toe niet zo streng te zijn. Ik gebruik daarvoor de 80/20 regel. 80% van je voeding is clean en die andere 20 % eet je hoe jij wilt eten. Kom je er zelf niet uit? Vraag om hulp, het is niet gek als je iemand nodig hebt die je helpt om jouw doelen te behalen”.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

En nieuw jaar met nieuwe kansen. Dit geldt ook voor onze mannelijke atleten. Soms ben je niet fit, soms heb je last van een blessure en dat kan je wedstrijdseizoen wel eens in de weg zitten. Wij wensen Frank, Jorian, Job en Niels heel veel succes met alle wedstrijden die gaan komen. Ook deze mannen blijven doorgaan als het even anders loopt dan gepland. Jij toch ook?!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =