Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Devin van Rekom)

Hij is accountmanager binnen een grafisch bedrijf, maar hij deed ook een fitnessopleiding en is krachttrainer van de DTI groep van Running-Improvement. Natuurlijk willen we weten of hij er zelf ook een gezonde leefstijl en voeding op na houdt? Vandaag een kijkje in de koelkast van Devin van Rekom.

Devin, wie ben je?

Mijn naam is Devin van Rekom, ik ben 27 jaar en woonachtig in Arnhem. Ik ben nu een jaar afgestudeerd. Na mijn afstuderen besloot ik ook nog om door te pakken met een fitnessopleiding via Aalo. Vrij snel daarna ben ik accountmanager geworden binnen een grafisch bedrijf en daarnaast ben ik nu ook krachtrainer van de groep van DTI (Dare to improve).

Jawel, jij bent mijn “partner in crime” bij DTI!

Inderdaad, we zijn verantwoordelijk voor een team dames die zich op het gebied van hardlopen willen ontwikkelen en zichzelf naar een hoger niveau willen tillen. Dit gebeurt allemaal binnen Running Improvement Arnhem het bedrijf van Kees Adema. Ik ben door de jaren heen besmet geraakt met het fenomeen fitness en denk ik dit ook nooit meer los te kunnen laten.

Hoe ontstond die liefde voor fitness?

Ik ben ruim 12 jaar samen met mijn broertje actief geweest in de judo. Als recreant werkte ik mijzelf omhoog tot wedstrijdjudoka en trainde ik ruim vijf keer per week om het niveau aan te houden. Je kan wel zeggen dat ik ermee ben opgegroeid… Heftige weken waar ik voor het eerst ook te maken kreeg met de juiste voeding tot je nemen, hardlopen en krachttraining. Ik begon toen de tijd met mijn studie in een andere stad en ik merkte dat ik toen de trainingen niet meer kon halen.

Al snel besloot ik te stoppen als wedstrijdjudoka en begon ik ook met lesgeven voor de allerjongste die kennismaakte met judo. Dit heb ik een jaar of vier gedaan en ben toen eigenlijk als het gaat om sport en bewegen in een soort van gat beland. Ik ging me steeds slechter voelen en het leek wel alsof mijn lichaam wilde zeggen, ik wil bewegen of iets doen.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Devin van Rekom)

Kleerkasten en fitgirls

Ik besloot de stoute schoenen aan te trekken en de grote sportschool in te duiken. Hier voelde ik me met mijn kleine 60 kilogram echt een kippetje en keek ik enorm op tegen al die kleerkasten en fitgirls die oefeningen deden, waarvan ik toen nog dacht wauw… Aint gonna work for me.

Flow

Ik belandde toen wel ineens in een heerlijke flow! Ik trainde viermaal in de week onder begeleiding van goede fitnessinstructeurs, werd geïnspireerd door mijn goede vriend Nick die al op een heel ander niveau in de fitness bezig was en nu ook voor het grote Personalbodyplan werkt.

Fotoshoot

Samen met hem bracht ik toen ook veel tijd door in sportschool en besloot ik groter te willen worden.  In mijn studententijd deed ik regelmatig modellenwerk en daardoor kwam er ook weleens een toffe fotoshoot op mijn pad waar ik met een ontbloot bovenlichaam met een atletisch en esthetisch lichaam op de gevoelige plaat gelegd kon worden. Nou dat leek mij wel een gaaf doel.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Devin van Rekom)Gezonde levensstijl 

Ruim 1,5 jaar kreeg ik te maken met de juiste voeding, veel rust en trainingsschema’s. De drie elementen die ervoor moesten zorgen dat mijn lichaam er correct moest uit gaan zien. Dat heb ik toen gedaan en ik was meer dan tevreden. Ik woog ruim 80 kilogram, had mooie foto’s en hield er een gezonde levensstijl op na.

De foto is inderdaad prachtig. Maar dat resultaat komt je niet aanwaaien. Ik neem aan dat voeding belangrijk voor je was en nog steeds is?

Ik heb een hoop geleerd van de tijd waarin ik te maken kreeg met een stukje bodybuilding. Het element voeding heeft er namelijk voor gezorgd dat ik bepaalde elementen altijd in mijn voeding zal houden.  Je begrijpt het goed, ik ben er niet meer zo streng meer bezig als toen. Ik heb voor mijzelf nu namelijk geen doelen waar ik naartoe wil werken en daarbij houd ik echt van gezelligheid met een heerlijk hapje en drankje. Echter is het wel zo dat ik balans probeer te houden door de juiste voeding tot me te nemen, mijn trainingen te blijven doen en voldoende rust te pakken.

Hoe zien je dagen er nu uit, qua voeding en training?
  • Ik start elke morgen met een havermout shake. Een shake met havermout en water waar ik nog een lepel pindakaas en een scoop eiwitten bij in doe.
  • Vervolgens neem ik rond 10:00 uur een stukje fruit, rond 13:00 uur een bakje met groene groente, kipfilet met rijst of zoete aardappel.
  • Dan rond 16:00 uur wat kwark met noten en fruit, of een lekkere wrap met kipfilet avocado en walnoten.
  • Rond etenstijd, 18:00 uur eet ik nu eigenlijk alles wat ik wil, maar het liefst met kip of vis! Hier ben ik dop op!
  • Daarna ga ik vaak trainen en neem ik na mijn training een eiwitshake met een bak kwark. Goed voor het herstel en niet zo zwaar voor het slapen gaan. Al met al best makkelijk te combineren met werk of verplichtingen.
Is dit moeilijk vol te houden?

De grote truc is dat je je mindset moet omzetten naar de gedachte dat je elke dag ergens even de tijd moet pakken om je eten voor te bereiden en te kopen. Op een gegeven moment gaat het een gewoonte worden en word ik nu zelfs onrustig als ik mijn voeding niet kan voorbereiden.

Wat vinden we altijd in je koelkast?

In mijn koelkast zal je daarom altijd eieren, broccoli, bonen, kwark en kipfilet vinden. De producten die ik nu blind kan vinden in de supermarkt. Daarnaast heb ik altijd fruit in huis. Vaak appels en bananen. Ook noten, crackers en havermout staan standaard in de kast en die producten liggen er niet langer dan een week.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Devin van Rekom)

Gezond allemaal, eigenlijk helemaal volgens ‘het boekje’?!

Voeding is belangrijk in mijn (sportieve) leven. Het valt en staat met voeding hoe je kan functioneren in het dagelijks leven. Het houdt je op de been en het geeft mij de energie om te kunnen sporten en bewegen. Maar geloof me, hier in mijn kast ook een fles Jack Daniels die in het weekend ook wel echt een goede vriend van me is. Maar hey, dat moet ook kunnen mits ik geen specifieke trainingsdoelen heb.

Begrijpen mensen om je heen ook je (gezonde) manier van leven?

Wat ik heel erg fijn en leuk vind is dat ik mij een vriendengroep begeef, waarin veel sportieve mensen zitten. Deze mensen hebben ook bijna allemaal dezelfde voedingsroutines waardoor we ook vaak samen makkelijk kunnen eten en niet onzeker hoeven te zijn of dat we toch maar weer een bak friet naar binnen moeten werken.

Daarover gesproken… waar word jij heel blij van? Waarvoor mogen we je ’s nachts wakker maken?

Poeh…. Laat mij maar gewoon lekker slapen, daar hecht ik best veel waarde aan! Haha!

Ik ben half Surinaams en ik ben dan ook gek op de Surinaamse keuken. Noem het op… en ik kan het kan het eten en het liefst elke dag. Helaas in die situaties ben ik afhankelijk van mijn lieve moeder en die lacht me uit als ik dat elke dag ga eisen.

Heb je een wél een lievelingsgerecht?

Ja, de Javaanse variant van de Saoto soep. Een heerlijke kippenbouillon, gevuld met een ei, kipfilet, taugé, vermicelli en selderij. Afgemaakt met een lekker ketjap/pepersausje, met verse kruiden uit Suriname. Daarnaast weten naast ik zelf nu ook mijn vrienden mijn moeder te vinden als het gaat om haar legendarische kip. Heerlijke malse kipstukjes, met ingrediënten uit de geboorteplaats van mijn moeder, waarvan zij het recept nooit zal doorgeven.

Haha, geheim recept. Je maakt me wel erg nieuwsgierig. En ten slotte? Heb jij nog tips voor ons op het gebied van fitness en voeding?

Ik ben door de afgelopen jaren geïnspireerd geraakt door de fitness en besloot er dan ook jaar geleden voor een gedeelte mijn werk van te maken. Ik vind het heerlijk om mensen te helpen als het gaat om krachttraining en middels die weg ook een gezonde levensstijl aan te meten en hun doelen te behalen.

Mijn tip voor iedereen die ook maar iets wil gaan doen met beweging, zorg dat je een klankbord kan krijgen via iemand in de sport. Deze mensen kunnen je inspireren en motiveren om te doen wat jij voor ogen hebt.

Ben je al aan de gang in de fitness of krachttraining dan, wil ik je graag meegeven dat slaap, voeding en structuur in het dagelijks leven de middelen zijn om jouw doel te bereiken.

Wees gedisciplineerd. Kan je dat niet, laat je erbij helpen door experts uit de branche en je zult merken dat je je in no time energiek gaat voelen en steeds meer motivatie hebt om je doelen te behalen.

Dank je wel Devin, voor een kijkje in leven op het gebied van trainen en voeding. En niet te vergeten… je waardevolle tips. Tot snel bij de krachttraining!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =