Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Chris Konijn)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Fanatiek bokser, personal trainer op zijn eigen sportschool en daarnaast heeft hij ook een prachtig gezin. Wie hij is? Maak kennis met Chris Konijn en zijn koelkast.

Wie is Chris?

Ik ben Chris Konijn, 32 jaar en personal trainer en eigenaar bij Fit Professionals in Utrecht. Verder ben ik vader en woon ik met mijn gezin in Leidsche Rijn. In 2010 heb ik het Sport Instituut Galgenwaard overgenomen wat sindsdien Fit Professionals heet.

Waar zijn jullie bij Fit Professionals in gespecialiseerd?

Fit Professionals is gespecialiseerd in personal training, fitness en voeding. Ons team bestaat uit enorm sportieve en ambitieuze trainers. Iedere trainer heeft zijn eigen specialisme. De één is goed met krachttraining, de ander is goed met minder gemotiveerde mensen en we hebben een trainer die ook (bijna) diëtist is die veel mensen helpt met hun voeding.

Ben jij zelf ook nog actief bezig met sporten?

Sinds een aantal jaar ben ik fanatiek aan het boksen en kickboksen. Steeds meer leden ontdekken ook hoe leuk het is om te boksen. Naast mijn eigen trainingen boks ik nog zo’n 5-8 uur per week 1 op 1 met mijn klanten.

Let jij goed op je eet?

Aangezien ik veel sport zorg ik ervoor dat ik zo gebalanceerd mogelijk al mijn voedingsstoffen binnenkrijg en kijk ik verder dan alleen calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten. Zeker naar aanloop van wedstrijden is het belangrijk dat ik goed op gewicht kom, zonder dat ik zwak word en wel scherp en gemotiveerd blijf. Als ik 2 dagen achter elkaar minder gezond eet, merk ik dat direct aan mijn weerstand en prestaties. Dus ik kook iedere dag vers. Ook in de rustige periodes.

Wat maakt het verschil tussen rustige periodes en in aanloop naar wedstrijden?

Als ik in een rustigere periode zit eet ik waar ik zin in heb en drink ik graag een biertje, ga ik regelmatig barbecueën en geniet ik daar enorm van. Dat moet ook kunnen vind ik, zeker als ik mezelf voor de wedstrijden in een strak regime zet. Maar ondanks dat ik alles eet, overdrijf ik niet met hoeveelheden en probeer in dan wel voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen want ik moet toch fit op mijn werk verschijnen.

Hoe lang van te voren begin je met afvallen voor je wedstrijden?

De wedstrijdvoorbereidingen duren zo’n 6-8 weken aan trainingsvoorbereiding, maar ik begin al 3 maanden van te voren met gewicht verliezen, zodat ik niet te snel te veel afval. Voor mijn laatste wedstrijd moest ik 7 kilo afvallen (bijna 9% van mijn lichaamsgewicht) en uiteraard zonder dat ik aan kracht en energie inlever. Deze kilo’s laat ik er na de wedstrijd weer rustig bijkomen.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Chris Konijn in actie (zwarte broek)
Hoe ziet jou eet schema eruit in aanloop naar een wedstrijd?

Mijn regime ziet er in de voorbereidingen als volgt uit:

 • 6-7 kleine maaltijden per dag die ongeveer evenveel calorieën bevatten. Zeker niet te weinig!
 • Geen alcohol, ook niet in het wekend
 • Zo min mogelijk verzadigde vetten (geen kaas, worst etc.)
 • Zo min mogelijk producten met een hoge glycemische index. De glycemische index (GI) is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen ( vruchtenhagel, suiker, chocopasta)
 • Volkorenbrood. Dit geeft me energie en vezels. Het is belangrijk om koolhydraten binnen te krijgen! Maar dan wel de goede koolhydraten.
 • Veel water
 • 300 gram nuttige groenten ( geen boontjes etc. te weinig vitamine C)
 • 1 citrusvrucht per dag, het liefst een grapefruit (bewaar ik niet in de koelkast trouwens, vind ik niet lekker)
 • 4 haringen in de week voor de vitamine D
 • 2 boterhammen met leverworst in de week voor de vitamine A
 • 1 boterham per dag met notenpasta of pindakaas voor de vitamine E en goede vetten
 • 250 gram magere kwark per dag
 • Veel variëren met broodbeleg: Appelstroop, honing, kipfilet, magere vleeswaren, jam zonder suiker en sandwichspread.

En dan 6 dagen in de week trainen 🙂 Lekker hè?

Heb jij nog doelen die jij graag wilt behalen?

Ja zeker, ik ga mezelf proberen te kwalificeren voor het NK in de B klasse.

Wij wensen jou alvast heel veel succes, ook met Fit Professionals. Het is een mooie sportschool, met super leuke en goede trainers. Keep going!

Nog vragen?

Zijn er nog vragen voor Chris? Laat dan hieronder een reactie achter of stuur een mail naar info.runwaygirls@gmail.com dan zorgen wij dat jouw vraag zo snel mogelijk beantwoord wordt.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Fit Professionals in Utrecht

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − een =