Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Ivar Roos)

Vrijdag = Koelkast kijkdag
Ivar Roos

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Hij is 41 jaar, zijn vader zei dat hij te wereld kwam als een veulen en zo staat hij nog steeds in het leven. Fit is hij en dat wil hij ook zeker blijven. Kijk in de koelkast van Ivar Roos!

Ivar Roos vertel eens wat over jezelf

Wie ik ben? Mijn naam is Ivar Roos en ik ben een sportieve 41 jarige. Mijn liefde voor sport ontwikkelde ik al heel jong. Mijn vader zei altijd: “Je kwam ter wereld als een veulen, je kon eigenlijk vrijwel direct staan”. Judo en dansen deed ik het liefst de hele dag. Elke dag bewegen doe ik nog steeds. Inmiddels geef ik al 25 jaar groepslessen op sportcentra en heb ik mijn eigen onderneming in de fitnessbranche. Daarnaast hang ik het liefst elke dag een uurtje ‘aan het ijzer’, zoals we het betitelen onder onze vriendenkring. Krachtsport is heerlijk en doet veel goed voor je lijf.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Eet jij graag gezond?

Samen met mijn partner sta ik graag uren in de keuken om gezond en lekker eten te maken. Het is een hobby maar geeft mij daarnaast ook een goed gevoel. Het liefst eet ik alles wat uit de grond komt of aan de boom groeit. In combinatie met een regelmatig eetpatroon voel ik me altijd fit. Eet ik dan altijd gezond? Zeker niet! Borrelen, smullen, hapjes geven kleur aan het leven. De beste tip is dan ook altijd de 80/20 regel toe te passen.

Wat verstop jij in je koelkast Ivar?

Mijn koelkast open ik altijd met een lach, vooral omdat ik dol ben op eten. Maar wat zit er in? Veel groente en fruit, eieren maar ook veel magere vleeswaren en lekkere yoghurtjes. Mijn favoriete apparaat is eigenlijk mijn blender. Alles wat ik aan groente en fruit heb gooi ik erin, heerlijk! Naast veel kip en vis is mijn vriezer dan ook gevuld bevroren fruit en groente. In deze zomertijd maak ik de meest frisse smoothies. Uiteraard ontbreekt mijn favoriete hapje niet. Rijstmelk met verse vijgen.

Boodschappen halen ook een hobby van je?

Ik verbaas me altijd hoe vaak ik boodschappen moet doen maar ook dat hoort erbij. Zes keer per dag probeer ik in kleine hoeveelheden te eten zodat ik de hele dag scherp blijf. Dit is zoals ik me lekker voel. Daar horen vele boodschappen bij. Maar alles voor het fit ouder worden.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er uit?

Op de dagen dat ik sport eet ik twee keer per dag koolhydraten en op dagen dat ik rust neem qua sport eet ik maar 1 keer koolhydraten.

Ontbijt:

Twee glazen lauw water. Havermout met water en rijstmelk. Daar snijd ik altijd een banaan doorheen en voeg blauwe bessen toe. Of ik eet een groentenomelet.

Tussendoor:

Eet ik een groente- en fruitsmoothie en drink ik twee bakjes zwarte koffie.

Lunch:

Heb ik vaak salade met vis of kip. Of roggebrood met bv pindakaas. Ik eet ook graag soep die ik altijd zelf maak.

Tussendoor:

Eet ik vaak kwark met fruit en noten of eet wat rijstwafels met kaas.

Avondeten:

Verschilt heel erg. Voornamelijk groente met vlees of vis. Zeker ook rijst gerechten of pasta. Als afsluiter eet ik bijna altijd verse vijgen met wat rijstmelk of kwark.

Nu is het tijd voor een glas rode wijn, het is tenslotte vrijdag!

Vragen aan Ivar?

Heb jij vragen aan Ivar Roos? Laat dan een reactie achter en wij zullen deze zo snel mogelijk bij Ivar neerleggen.

Untitled_design21_1e6

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vijf =