Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Evert Scheltinga)

Vrijdag = Koelkast kijkdag
Evert Scheltinga

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Vorige week keken wij in de Koelkast van Bianca Baak, hordeloopster en drievoudig Nederlands kampioen. Deze week hebben wij weer iemand van hoog niveau. Een absolute topper op 3 onderdelen. Hij doet gewoon 3 sporten (zwemmen, fietsen, hardlopen) achter elkaar! Zijn naam is Evert Scheltinga.

Wie is Evert Scheltinga?

Mijn naam is Evert Scheltinga, ik ben 27 jaar oud en professioneel triatleet. Al sinds mijn 7e ben ik zeer fanatiek. Dit begon met hardlopen, later kwam hier het fietsen en ook het zwemmen bij kijken en ging ik al snel aan triatlons mee doen. Deze wedstrijden gingen goed en ik begon triatlons steeds serieuzer te nemen, uiteindelijk heb ik aan verschillende NK’s deelgenomen en op verschillende afstanden titels mogen behalen. Momenteel focus ik mij op de midden afstand (1,9km zwemmen – 90km fietsen – 21km lopen), waar ik mij vroeger vooral bezig hield met de olympische afstand (1,5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen) en sprint (750m zwemmen – 20km fietsen – 5km lopen).

Fulltime sporter

Dit jaar heb ik mij gericht op de halve Ironman, in maart ben ik hiervoor op trainingsstage naar Lanzarote geweest om deze af te sluiten met een halve triatlon. Vervolgens ben ik in april een aantal weken in Amerika geweest om hier aan 3 halve Ironmans mee te doen. Omdat ik fulltime sporter ben is het natuurlijk belangrijk dat ik op mijn voeding let en zorg dat ik de juiste voedingstoffen binnen krijg. Gemiddeld train ik zo’n 20 tot 30 uur per week, wat betekent dat ik veel moet eten om mijn lichaam te geven wat het nodig heeft.

Wat zit er in je koelkast Evert?

Eerlijk is eerlijk… Mijn koelkast is niet altijd zo ‘rijk’ gevuld als nu! Ik doe dagelijks boodschappen en haal dan ook meestal producten die ik dezelfde dag nog gebruik. Wat je standaard wel in mijn koelkast vindt zijn eieren, melk, wat groenten en Red Bull.

Hoe ziet jouw dag eruit Evert?

In de ochtend staat meestal om 7:00 u al de eerste training op het programma van een uur tot 1,5/2 uur zwemmen. Daarvoor eet ik vaak alleen even een Powerbar omdat ik niet echt een ochtendmens ben. Ik sta zo laat mogelijk op en eet dan op de fiets naar het zwembad een reep. Na de training maak ik altijd een flinke pan havermout met daarin verschillende superfoods en fruit (blauwe bessen uit de vriezer). Vaak neem ik hier ook een gekookt eitje bij. Het is belangrijk om alle verbruikte energie goed aan te vullen en ook weer op te laden voor de volgende training. Dit begint eigenlijk al tijdens de training door goed te drinken en bij echt lange trainingen ook al wat te eten tussendoor.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

En doorrrrrrrr…..

Vervolgens staat er na het ontbijt en de koffie vaak een fietstraining op het programma. Variërend in lengte van 2 tot 4 uur en soms zelfs nog wat langer. Ook hier geldt dat het verzorgen van jezelf tijdens de training erg belangrijk is. Niet zozeer voor die training zelf maar ook voor het herstel daarna. Na de fiets training probeer ik zo snel mogelijk te lunchen. Brood met zalm, ei, kipfilet maar ook soms tosti met wat ketchup en/of mayonaise (jaja ook deze vind je in mijn koelkast). Hierbij neem ik vaak chocolademelk, dat zorgt weer voor wat extra eiwitten. Afhankelijk van de dag en de tijd die ik heb neem ik in de middag even wat rust (ik hou erg van slapen) en heb dan aan het eind van de dag nog een looptraining op het programma.

Red bull om wakker te worden?

Om wakker te worden en mezelf op te laden voor de laatste training neem ik vaak een Red bull. Deze training duurt een uur tot 1,5. Na deze training is het dan tijd voor een eiwit shake. Voor het eten doe ik vaak boodschappen en koop ik wat ik die avond wil eten. Vaak pasta of rijst met verschillende groenten, vlees of waar ik zin in heb. Later in de avond neem ik vaak nog een bakje vanille vla of kwark.

Wat vinden wij van Evert?

Evert is een topper!! Absolute bewondering voor deze man. Zulke trainingsdagen vragen veel van je lichaam en eisen heel veel vrije tijd op. Stefanie kent Evert nog van vroeger, van de middelbare school. Toen was hij al een echte sportman, had een aangepast schoolrooster. Dat wilde Stefanie ook wel ;). Hij ging bijvoorbeeld ’s ochtends eerst zwemmen en daarna pas naar school toe. Dat kan ze zich nog goed herinneren. Een schat van een jongen/man die, zeker niet onbelangrijk, plezier heeft in zijn sport. Stefanie is zonder meer super trots op Evert!!

Wij wensen Evert nog heel veel geluk en succes met het behalen van al zijn doelen.

Vragen?

Heb jij ook zo’n bewondering voor deze man, wil jij graag wat vragen of weten? Mail ons of plaats het hieronder in een reactie dan helpen wij jou zo snel mogelijk verder.

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 20 =