Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkastkijkdag (Bianca Baak)

Vrijdag = Koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkastkijkdag

Elke week nemen wij een kijkje in de koelkast van iemand anders. Vorige week keken wij in de koelkast van Esther Akihary. Deze week deelt Bianca Baak, hordeloopster en drievoudig Nederlands Kampioen, haar koelkast geheimen met ons.

Wie is Bianca Baak?

Mijn naam is Bianca Baak, 23 jaar en ik ben 400meter hordeloopster. Mijn mooiste prestatie tot nu toe is dat ik twee jaar geleden zilver won op het EK onder de 23 jaar. Momenteel ben ik drievoudige Nederlands Kampioen. Mijn doel is om mee te kunnen doen aan de Spelen van Rio in 2016 en me dit jaar te plaatsen voor het WK in Beijing.

Niet onbelangrijk, I loooove food! Sinds twee jaar ben ik in gaan zien hoe belangrijk goede voeding is bij het leveren van topprestaties en ben ik me er steeds meer in gaan verdiepen. Waar ik in het begin vooral mee ging met diverse hypes, heb ik onderhand goed door wat wel en niet werkt voor mijn lichaam en dat het zeker niet erg is om af en toe lekker te genieten.

Wat zit er in je koelkast Bianca?

Ik probeer om 2 à 3 keer in de week boodschappen te doen en zo voor een paar dagen vooruit te plannen wat ik eet. Zeker wanneer je een druk leven hebt is het fijn om zeker voor een paar dagen aan eten in je koelkast te hebben liggen. Wat ik sowieso bijna altijd wel in huis probeer te hebben is kipfilet, babyspinazie, geiten yoghurt, veel fruit en sowieso appels, ongezoete amandelmelk en eieren. Als sporter is het natuurlijk belangrijk om veel eiwitten binnen te krijgen.

Vrijdag = Koelkastkijkdag

Vervanging voor zuivel

Helaas heb ik bij mezelf gemerkt dat ik niet goed reageer op producten met zuivel, dus heb ik ter vervangingen geiten yoghurt en ongezoete amandelmelk in huis. De eiwitwaarde van deze producten is helaas wel een stukje lager, maar verder een goede vervanging. Eieren gaan er altijd erg snel doorheen bij ons in huis (zoals momenteel goed te zien is) en we halen dus ook altijd een 6×6 verpakking.

Fruit

We hebben ook altijd veel fruit in huis, sowieso appels omdat ik bijna elke ochtend ontbijt met ‘appeltaart” havermout. Ik vind het heerlijk en nu hoef ik in de ochtend nooit na te denken wat ik ga ontbijten. Op werkdagen is het ook handig mee te nemen en ontbijt ik altijd bij aankomst op mijn werk. Verder zijn druiven, mandarijnen, bananen, dragonfruit en rood fruit zeker favoriet. Het rabarber seizoen is eindelijk geopend, dus heb ik ook rabarber en aardbeien in de koelkast liggen voor een heerlijke crumble.

koelkast 1

Home-made

Verder liggen er ook wat langer houdbare dingen in zoals, olijven, augurken van Kesbeke, sausjes, zongedroogde tomaten, piccalilly en pesto. Voor het avondeten ligt er kipfilet en rundergehakt van de slager en diverse groente zoals champignons, wortelen en komkommer. Voor mijn vriend staat er gewone melk en yoghurt in de koelkast en limonadesiroop. Ook heel belangrijk het natvoer voor onze lieve poes Siem. Verder nog een tupperware bakje met een home-made creatie.

Vriezer

Eén lade van onze vriezer wordt altijd ingenomen door ingevroren waldkorn brood van de bakker. Echt het beste brood ever, ik ben gewoon verpest voor al het andere brood uit de supermarkt, dus zorgen we altijd dat we back-up in huis hebben. Verder ligt er wat bevroren roodfruit wanneer het niet in seizoen is en bevroren groente zoals spinazie a la crème en doperwtjes. En Aardappel raampjes en zoete aardappelblokjes voor wanneer we te lui zijn om aardappelen te schillen. Ook meestal ijsjes voor mijn vriend en een aantal icepacks, just in case.

Volg Bianca

Voor iedereen die het leuk vindt mijn reis naar Rio te volgen voeg me toe op Twitter (https://twitter.com/BiancaQBaak) of Instagram (https://instagram.com/biancaqueenie/)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 17 =