Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Corine)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Ze was op social media altijd al zeer actief met het delen van haar trail avonturen maar dit heeft nu een serieuzere vorm aangenomen, genaamd #Trailchicks. Ken jij ze al? Of beter gezegd, ken jij onze gast van vandaag al? Als je nog geen fan bent van trailrunning hoef je alleen maar naar haar foto’s te kijken. Daarna wil je zelf op avontuur. Maak kennis met Corine.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Corine, 40 jaar jong. Al meer dan de helft van mijn leven gelukkig met Tabe, trotse moeder van de 5-jarige Tara en vrouwtje van onze schapendoes Ebbe.

Wat doe jij qua werk?

Ik ben coördinator van het Tweetalig VWO op een middelbare school in Ede. Ik organiseer alle buitenschoolse activiteiten zoals reizen, excursies, theaterworkshops, sportevenementen en taalprojecten. Hiervoor was ik op dezelfde school werkzaam als docente Engels.  Ik werk drie dagen per week.

Dat heb je goed geregeld. Naast die drie dagen werken en zorgen voor je dochter en hond is er nog mooi wat tijd over om te rennen. En soms moet de man natuurlijk ook wat aandacht krijgen ;). Maar wat doe jij allemaal qua sport, alleen hardlopen of …. ?

Ik loop veel hard, het liefst onverhard (trailrunning) en doe daarnaast regelmatig wat ondersteunende krachttraining. Heel af en toe doe ik samen met Tabe een ochtendje acroyoga. Dat is een vorm van yoga waarbij je samen met een partner verschillende pose’s (asana’s) uitvoert. Het gaat hierbij vooral om kracht, souplesse en balans. En het is natuurlijk heel erg gezellig.

Ja die yoga pose’s zien er erg leuk uit. Altijd leuk om samen te sporten. Maar heb jij vroeger nog andere sporten beoefend?

In mijn jeugd heb ik jarenlang gevolleybald. Toen ik op mijn 21e niet verder kwam in deze sport ben ik gestopt en heb ik vooral veel in de sportschool getraind. Eerst in Ede en later in Arnhem. Ik heb heel wat lessen Taibo (toen helemaal hip), bodypump en steps gevolgd. Hardlopen deed ik af en toe voor de lol, ik ben pas echt gaan lopen drie jaar na de geboorte van ons meisje. Ik loop dus nu bijna 3 jaar hard met kleine tussen pauzes vanwege wat blessureleed en verplicht herstel na een operatie.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Zo te horen altijd wel een fanatiekeling geweest?

Ja, absoluut. Ik heb altijd graag gesport. Toen ik door de zwangerschap en de nasleep van de bevalling niet kon sporten baalde ik vreselijk. Ik vind het ook lastig als ik door een blessure of een druk werkschema niet zo vaak kan sporten als ik wil. Sporten geeft me een gevoel van vrijheid, het maakt mijn hoofd leeg.  Zonder het sporten word ik eerder gestrest en onrustig. Doordat mijn man doordeweeks nooit thuis is, moet ik vrij gedisciplineerd met mijn sporttijd om gaan. Woensdag- en vrijdagochtend zijn mijn vast loopochtenden en zaterdagochtend ga ik op pad met de #Trailchicks.

Ja, die #Trailchicks vertel daar eens wat meer over….

Kim en ik zijn sinds kort de #Trailchicks. We hebben elkaar ontmoet via Instagram. Kim plaatste een foto waaruit ik kon opmaken dat ook zij het leven deelt met een man in uniform. Ik reageerde en er was eigenlijk meteen een band. We ontdekten nog meer gedeelde passies, waaronder gezonde voeding en trailrunning. We besloten snel een keer samen te rennen. Onze eerste ‘in real life’ ontmoeting was afgelopen zomer bij een run van Social Mile hier in Arnhem.

Wat leuk dat jullie zoveel gemeen hebben. Ook begrijpelijk dat jullie met een man die vaak weg is een band voelen. Het is natuurlijk niet altijd de ideale situatie. Mooi dat jullie dit nu kunnen delen. Maar even terug naar de #Trailchicks. Maar wat is jullie doel met de #Trailchicks?

Met onze weblog en social media accounts proberen we andere vrouwen enthousiast te maken voor trailrunning. We willen laten zien dat het voor iedereen leuk is en dat de Nederlandse natuur prachtig is. We nemen de volgers mee op avontuur  tijdens onze trainingen en doen verslag van onze wedstrijden. We organiseren ook af en toe een evenement zodat ook andere ‘Chicks’ kunnen beleven hoe ontzettend gaaf trailrunning is.

Een paar jaar geleden had je mij niet in mijn eentje in het bos of op de Veluwe aangetroffen. Ik was altijd bang om te verdwalen. Door toch over die drempel heen te gaan is er een wereld voor me open gegaan. Er gaat geen run meer voorbij zonder dat ik zie hoe mooi de lucht is of hoe prachtig de heide erbij ligt. Ik hoor de vogels fluiten, bewonder het wild. De #Trailchicks willen dat laten zien en beleven. Kijk om je heen terwijl je loopt. Wat is het mooi hier.

Naast dat we mooie plekjes in Nederland willen laten zien, nemen we de voorbereiding op onze trail wedstrijden ook behoorlijk serieus. 25 kilometer bij de Koning van Spanjetrail loop je niet alleen op karakter. We lopen dus verschillende trainingen. Kort, lang, langzaam, snel, vlak en heuvelachtig.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Het klinkt erg leuk. Wij zijn blij voor jullie en blijven jullie natuurlijk volgen. Maar naast hard trainen moet er ook gegeten worden. Vind jij voeding belangrijk?

Voeding vond ik nooit zo belangrijk. Toen ik als student net op kamers woonde stond er regelmatig rijst met iets van Uncle Ben’s op tafel, of nog erger: spaghetti met spagheroni.  Toen ik samen ging wonen veranderde er veel qua eten. Tabe kookte elke dag de meest fantastische gerechten van zijn favoriet Jamie Oliver. Als ik uit mijn werk kwam hoefde ik alleen maar de tafel te dekken en aan te schuiven.

Dat is eigenlijk altijd zo gebleven, met uitzondering van de maandenlange missies van mijn lief die ik overleefde op een dieet van brood en hagelslag. Nu we een dochter hebben moet er toch echt elke dag warm gegeten worden, ook als mijn privé-kok van huis is. Gelukkig staan er vaak meerder maaltijden vers ingevroren in de vriezer, en heb ik inmiddels ook zelf gezond leren koken.

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Deze zomer besloot ik dat de laatste zwangerschap kilo’s er na 5 jaar wel eens af mochten. Ik liep veel hard, maar ik viel niet af. Er moest dus echt wat veranderen aan mijn eetpatroon. 40 dagen at ik geen suiker, tarwe of zuivelproducten en dronk ik geen alcohol. 40 dagen is in de yogaleer een bekend gegeven. Het kost je 40 dagen om jezelf een nieuw eetpatroon aan te leren. Ik viel in 40 dagen 8.5 kilo af en was veel sterker. Nog steeds let ik op mijn voeding. Ik moet er wel op letten dat ik voldoende koolhydraten eet in periodes met veel kilometers. Verder eet en drink  ik zoveel mogelijk vervangende producten, zoals sojayoghurt, rijstmelk, kokosbloesemsuiker, honing, kokosolie en spelt. In het weekend bak ik vaak een gezonde ontbijtkoek of bananenbrood om mee te nemen naar mijn werk. En…chocola mag altijd.

Ohhh banenbrood en ontbijtkoek, heerlijk!! Maar hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er bij jou uit?

Ontbijt

Ik ontbijt eigenlijk altijd met muesli en sojayoghurt. Soms maak ik zelf granola van paranoten, kokos, zaden en honing.

Lunch

Als ik moet werken neem ik altijd een lunch box mee. Ik heb een zogenaamde bento-box, een lunchtrommel met meerdere vakjes. Ik neem dan altijd wat groenten mee, zoals tomaatjes, worteltjes en komkommer. Ik vul ook een vakje met dadels en fruit en rijstwafels met kipfilet of gerookte vette vis. Als ik de dag van te voren een salade heb gegeten van quinoa of couscous bewaar ik altijd wat over is in een mason jar en neem dat mee als lunch voor de volgende dag. In de weken dat ik wel wat extra vitamientjes kan gebruiken maak ik vaak groene smoothie’s voor de lunch.

Diner

Als ik zelf kook kies ik voor simpele gerechten met veel groenten. Rijstnoedels, quinoa of speltpasta met wat groenten en een stukje vlees of vis. In het weekend kookt mijn man en dan eten we alles.

Dat klinkt goed. Maar wat is je lievelingseten?

Ik houd van puur en gezond eten. Ik wil de ingrediënten kunnen herkennen. Ik word niet blij van curry’s of sauzen.

Oke, dat snappen wij wel. Dat hebben wij zelf ook. Wij willen ook de broccoli zien in plaats van alleen proeven. Het moet allemaal echt en natuurlijk zijn, niet gemaakte papjes. Nu hebben wij eigenlijk alleen nog één belangrijke vraag, eentje die wij altijd aan iedereen stellen. Heb jij nog tips voor onze volgers?

Geniet tijdens het lopen. Kijk om je heen. Loop eens zonder muziek. Snuif die natuur op en ervaar de energie die je daar van krijgt. Ook als je jezelf een echte wegloper vindt, is het af en toe dwalen over de paadjes alleen maar een mooie toevoeging op je trainingen.

Het combineren van fanatiek sporten met een druk gezin eist wat discipline en creativiteit, maar het kan wel! En net als ik geen talent in de keuken? Gezond en lekker hoeft niet altijd culinair te zijn. Keep it stupidly simple.

Mooi gezegd Corine. Bedankt en wij wensen jou en de #Trailchicks nog heel veel mooie kilometers toe.

Vrijdag = koelkast kijkdag

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + zestien =