Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Lennart Oukes)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Lennart Oukes)

Hij werd sportman van het jaar 2015 in de gemeente Rheden en won de CIOS Talent Award. Het jaar 2015 was voor hem een succesvol. En dat is verdiend. Hij werd onlangs lid van Running Improvement en daar zijn wij -als teamleden- natuurlijk erg blij mee. Over wie wij het hebben? Zijn naam is Lennart Oukes.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Lennart Oukes, 20 jaar en de sportgek uit Velp. Ik sport al sinds ik het heugen kan en dit is ook mijn grootste passie. Op dit moment ben ik het meest bezig met obstacle running! Hiermee heb ik afgelopen jaar (2015) deelgenomen aan de OCR Worldchampionships (wereldkampioenschappen) in Cincinnati, USA.

Wat heb jij qua studie gedaan?

Ik heb aan het CIOS in Arnhem gestudeerd. Ik heb hier vier jaar met ontzettend veel plezier gestudeerd en een heleboel geleerd van alle sportdocenten daar. Als uitstroom stream heb ik sociale bewegingsagogisch gevolgd. In deze stream heb ik gewerkt met moeilijk opvoedbare kinderen. Naast deze stream heb ik ook nog mijn fitness instructeur diploma gehaald.  Maar, het meest trots ben ik op mijn prijs die ik op het CIOS heb gewonnen: de CIOS Talent Awards (beste student van het jaar). Hierdoor krijg ik op het CIOS een plek op de wall of fame tussen grote namen die voor mij grote voorbeelden zijn, zoals Marc Lammers en Peter Bosz.

Maar de rest van de tijd zul je vast niet stil hebben gezeten. Heb je nog meer diploma’s in the pocket?

Buiten het CIOS om heb ik diverse cursussen gevolgd om mijn kennis te verbreden. Zo heb ik bij Toine van de Goolberg mijn Allround conditie- en hersteltrainer diploma gehaald. Daarnaast heb ik mijn diploma gehaald voor Bootcamp instructeur (Aalo), Conditie trainer topsport (start2move) en Paleo sportcoach.

Dat is al een boekwerk vol met diploma’s en dat op zo’n jonge leeftijd. Mooi gedaan hoor. Maar ben jij er op dit moment ook actief mee bezig?

Ik heb mijn eigen bedrijf Len’s Gym. Vanuit hier geef ik personal trainingen en laat ik mij inhuren door andere bedrijven als bootcamp instructeur. Mijn passie is om mensen met plezier te laten bewegen en zijn/haar doelstellingen helpen te verwezenlijken. Dit kan verschillen tussen iemand die wil afvallen en een atleet die voor hoogst haalbare gaat.

lennaart7

Hoe vaak sport jij zelf per week?

Sporten doe ik bijna elke dag. Ik heb namelijk drie loop trainingen per week. Ik word tegenwoordig zelf begeleid door Kees Adema van Running Improvement. Waar jullie zelf dus ook bij trainen. Alleen heb ik andere doelen en train ik daardoor één training in de week mee. De andere trainingen doe ik alleen. Daarnaast pak ik wekelijks 2 a 3 crossfit trainingen en een survival training erbij. Dit om mijn kracht wel op peil te houden. En af en toe, omdat het nog niet allemaal voldoende is ;-), ga ik een stukje zwemmen. De diversiteit tussen de trainingen vind ik het lekkerst!

Heb jij nog andere sporten beoefend?

Ja, ik heb gebokst, gevoetbald, geschaatst en nog een aantal sporten. Op dit moment doe ik voor obstacle running aan hardlopen, crossfit en survival.

Stefanie heeft jou destijds leren kennen bij Indoor Action. En nu zijn jullie gewoon weer teamleden. Zo zie je maar, fanatiekelingen zoeken elkaar op ;). Stefanie leerde jou kennen als een fanatieke voetballer die voor de moeilijke keuze stond om te stoppen met voetballen. Achteraf gezien zeker geen slechte keuze, want het hardlopen (obstacle running) ging als een speer. Mis je het voetballen?

Nee, totaal niet! Ik haar hier zoveel voldoening uit dat het ook niet nodig is om dat te missen. Ik heb mijn zinnen nu hier op gezet en word er blij van. Meer heb je toch niet nodig ;)?!

Was jij altijd al zo fanatiek?

Ja, van kleins af aan al. Ik denk dat dit me ook gebracht heeft waar ik nu sta samen met het plezier wat ik heb in de sport.

Waar train jij vooral? Heb jij voor het hardlopen bijvoorbeeld favoriete plekken?

Mijn hardloop trainingen doe ik op de Posbank en de Veluwe waar ik vlak bij woon. Heerlijk om in dit mooie gebied te kunnen trainen. Ook train ik één keer in de week bij Running Improvement. De crossfit trainingen doe ik bij Crossfit Arnhem onder leiding Michael Wilson en Anna Huiskamp. Mijn survival trainingen doe ik bij Lingezegen survival in Arnhem

Waar train jij op dit moment voor?

EK en WK obstacle run, het EK is dit jaar in Nederland bij de Beerendonck in Nijmegen hier is mijn doelstelling om in de top 5 van mijn leeftijdscategorie te lopen. Het WK is dit jaar in Toronto, Canada. Op het WK is mijn doelstelling top 10 in mijn leeftijdscategorie. Daarnaast wil ik allround fit blijven en mijn crossfit vaardigheden verder ontwikkelen.

lennart4_a76

Op welke prestatie ben jij het meeste trots?

Ik ben het meest trots op het winnen van de CIOS Talent Award en sportman van het jaar 2015 in de gemeente Rheden. Mijn grootste overwinning is mijn prestatie op het WK obstacle run 17e individueel in mijn leeftijdscategorie en 1e met het team in de open wave!!

Dat zijn inderdaad geen kleine dingen. Super mooi! Om zo energiek te blijven en te kunnen blijven presteren moet alles in goede balans blijven. Naast hard trainen is voeding ook een zeer belangrijk onderdeel. Vind jij dit ook?

Voeding vind ik heel erg belangrijk. Als je de juiste voedingstoffen binnen krijgt zal je lichaam zich ook beter ontwikkelen en herstellen. Voeding is een voorwaarde om goed te kunnen presteren. Ik denk dat voeding voor iedereen die op hoog niveau sport een belangrijk punt moet zijn.

Dat vinden wij ook. Je zult rekening moeten houden met je trainingen, wedstrijden en voeding is toch zeker wel 60-70% van je prestatie. De rest is kei hard trainen. Maar volg jij een bepaald dieet?

Ik probeer zoveel mogelijk volgens het Paleo principe te eten. Dit betekent eten zoals onze voorouders dat deden. Dus geen producten uit pakjes en met toevoegingen. Zoveel mogelijk natuurlijke voeding. Daarnaast neem ik zoveel mogelijk voeding waarin ook bouwstoffen voor je lichaam zitten en geen voeding waar eigenlijk maar niks in zit. Dus ik let op wat ik eet, maar volg geen strak dieet.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er bij jou uit?

Ontbijt

2 Eieren, groente en een stuk fruit

Tussendoortje

Fruit shake (kokosmelk, banaan, bosbessen)

Lunch

Kip met groentes

Tussendoortje

Vaak nog wat fruit

Avondeten

Dat verschilt per dag, maar dit is altijd koolhydraat rijk aangevuld met groente en vlees.

Late night snack

Handje met nootjes of een eitje

Ik drink de hele dag door water.

Wat is jouw lievelingseten?

Haha, gewoon standaard patat met een frikadel en een kroket!! Blijft het lekkerst.

Betrapt ;)! Heb jij nog goede tips voor onze volgers?

Als tip wil ik meegeven: volg je hart en doe waar jij het meest plezier in hebt! Train niet te eenzijdig maar doe vooral ook andere dingen wat je leuk vindt en je goed bij voelt. Qua voeding: probeer vooral veel voeding te eten waar veel bouwstoffen voor je lichaam in zitten en mijd de suikers. Hierdoor blijft je bloedsuiker veel constanter tijdens de dag en voel je je fitter. En ten slotte: eet lekker gevarieerd!

lennart6_e03

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 17 =