Roadrunning

Marathon Motivatie: 5 keer per week

Marathon Motivatie: 5 keer per week

Marathon Motivatie: 5 keer per week

Sommige mensen halen één keer in de maand niet. Anderen vinden één of twee keer week wel genoeg. Maar wij doen het vijf keer per week! Waar we het over hebben? Hardlopen natuurlijk. We zijn nu écht begonnen met de marathon training. Nog 79 dagen te gaan tot de NN Marathon Rotterdam.

5 keer

En tot die tijd lopen we dus 5 keer per week. Toen we het marathonschema zagen, schrokken we wel een beetje. Want op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag lopen, dat is niet niks. En ook al hebben we geen kinderen, er zal wel gewoon elke dag gewerkt moeten worden. Verder is het ook wel leuk als je nog wat tijd over houdt voor je vriend(en)/familie/hond/ sociale leven enz.

PR

Voor de marathon van Antwerpen had onze trainer ook een schema gemaakt, maar in dat schema waren de trainen verdeeld over drie of vier dagen per week. En als je een marathon wilt uitlopen, dan is dat ook helemaal prima. Zo bleek. Maar dit jaar willen we een PR verbreken en een streeftijd halen. Dus ontkomen we niet aan het maken van veel kilometers, waarbij het idee is om de afstanden relatief ‘kort’ te houden, maar verspreid over meer dagen.

Sportrusten

Natuurlijk lopen we wel gewoon de lange duurlopen, van 25 km en 30 en 34 km, want ook daar ontkomen we niet aan in de marathon training. Al willen de bedenkers van  “sportrusten” ons graag anders doen geloven. Volgens hun kun je met het trainen tot 14 km met gemak een marathon lopen.

Sleep-eat-run-have fun

Dat kan misschien zou zijn, maar waarom zou je maar tot 14 km willen lopen? De duurlopen kosten een hoop tijd, maar zijn aan de andere kant ook heerlijk om te doen. En ja, we rennen ook gewoon omdat we het leuk vinden, dus waarom zouden we dan ook niet die kilometers willen maken?

Offers

Maar die 5 keer per week hardlopen, dat is wel een ding. Natuurlijk is het te doen, maar wel een kwestie van plannen en prioriteiten stellen. Want voor een marathon moet je wel wat dingen laten, offers brengen, maar je krijgt er ook héél veel terug. Waarschijnlijk net zoiets als met kinderen, ook daar krijg je veel voor terug, toch? 😉

Leerpuntje

Terug naar de training. Al doende leert men. Deze week is ons eerste leerpuntje: zorg dat je (op woensdag) al een maaltijd klaar hebt voor na de training. De volgende week gaan we Meal preppen. Dat betekent dat we de maaltijden bereiden op een moment dat we daar meer tijd voor hebben en dus niet na een training na een lange dag werk. Want als je om 21:00 uur nog moet gaan koken is dat nogal onhandig.

En er zullen nog wel meer leerpunten komen, die we graag met jullie delen. En tot die tijd lopen gewoon we vrolijk verder. Vijf keer per week..

 

Foto: Devin van Rekom

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 19 =