Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag (Nadine Broersen)

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Vrijdag = Koelkast kijkdag

Ze had eigenlijk geen tijd, maar toch kon deze topper heel even tijd maken voor ons. Haar koelkast was alleen niet in de buurt. Maar een leuk, informatief interview is toch ook veel belangrijker, toch?! Haar droom was Wereld Kampioen worden en dat werd ze. In 2014 pakte zij de titel. Deze meerkamp athlete is een topper en van haar gaan wij nog veel horen. Maak kennis met de enige echte Nadine Broersen.

Vertel eens wat over jezelf?

Ik ben Nadine Broersen en ben 25 jaar oud. Ik ben geboren in Hoorn maar woon al ruim 18 jaar met veel plezier in het Brabantse Dongen. Daar woon ik nu ook geruime tijd samen met mijn man Koen.

Wat is jouw werk?

Sinds de Olympische Spelen van Londen ben ik professioneel atleet, meerkamp, in de sport atletiek. Dat is nu dus ook mijn werk.

De Olympische Spelen is inderdaad serieuze business. Super goed!! Was jij vroeger altijd al zo sportief?

Ja, ik ben altijd al heel erg sportief geweest. Als klein meisje barstte ik al van de energie en wilde ik het liefste elke dag de straat op om te spelen.

Welke sporten heb jij allemaal beoefend?

Toen ik 8 jaar was ging ik al op atletiek, de enige sport tot nu toe.

11088525_889390414433344_5772732115977400169_n

Dan is het wel duidelijk dat jij echt voor de atletiek gemaakt bent. Vind jij -naast dat je het leuk vindt- sporten ook belangrijk?

Natuurlijk vind ik sporten belangrijk! Buiten dat het mijn passie is, voel ik me er ook elke dag heel erg lekker bij. Ik zit daardoor letterlijk en figuurlijk goed in mijn vel.

Hoe belangrijk is voeding voor jouw als topsporter?

Voeding is voor iedereen belangrijk en voor mij ook. Om je lichaam optimaal te laten functioneren moet je wel de juiste voedingsstoffen in de juiste verhouding eten. Voor mij is voeding dan ook echt één van de belangrijkste dingen die moet kloppen.

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Nou eigenlijk wel. Ik zorg er voor om voldoende eiwitten in mijn voeding te hebben en vooral te genieten van het eten en dat doe ik vaak. Wel zorg ik er voor dat de porties klein zijn.

Wat eet jij niet of juist wel?

Ik probeer natuurlijk altijd genoeg binnen te krijgen, maar ook weer niet te veel. Voldoende eiwitten en niet teveel vetten. Daar probeer ik een goede balans in te vinden. En ook ik vind dat iets lekkers op zijn tijd zeker moet kunnen!

10423939_968329709872747_6773081678468619084_n_1e7

Af en toe iets lekkers moet zeker kunnen! Wat eet jij het liefst?

Het allerliefste eet ik een patatje oorlog met een frikadel.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er voor jou uit?

Ontbijt

Meestal begin ik met een bak kwark met muesli en een kop koffie.

Na de training

Na de training neem ik vaak een herstel shake en ga ik daarna lunchen.

Lunch

Vaak een boterham, eitje, kom soep, melk en fruit.

Na de middag training

Eet ik een banaan of een eiwit reep. Ook drink ik een hersteldrankje en is het alweer tijd voor mijn avondeten.

Avondeten

Dat kan van alles zijn. Na het eten drink ik nog een kop koffie

Late night snack

Voor ik ga slapen eet ik nog wat kwark.

Heb jij nog doelen waar je naar toe traint?

Jazeker, 2016 is een jaar met veel mooie toernooien voor mij. Ik heb het WK Indoor, EK outdoor in Amsterdam en natuurlijk de Olympische Spelen in Rio. Daar wil ik pieken! Naast deze toernooien wil ik iedere dag het beste van mezelf laten zien op de baan en doe ik er alles aan om beter te worden.

Dat klinkt als een heel erg mooi jaar, 2016 gaat echt jou jaar worden! Heb jij tips voor onze volgers?

Wat voeding betreft, eet dingen die je lekker vindt maar pas op met de echte dik makers zoals kaas, chocola etc…. Wat training betreft, niet eenzijdig, varieer en bouw op van beperkt trainingsvolume naar groter volume en train een paar weken hard en dan een week weinig.

Afwisseling is inderdaad super belangrijk en na zeer intensief trainen is een weekje herstel pakken zeker op zijn plaats. Dat ervaren wij ook elke keer weer. Nadine je bent een topper en dat willen wij natuurlijk een keer in het echt bewonderen. Waar kunnen wij jou een keer zien schitteren?

Het EK 2016 is dit jaar in eigen land, in Amsterdam. Ik zou zeggen, kom allemaal kijken!

Nadine wij wensen jou heel veel succes met alles. Probeer alles uit jezelf te halen en luister goed naar je eigen lichaam. Bedankt dat je nog even in de drukte tijd kon maken voor ons. En die koelkast van jou krijgen wij ooit nog wel te zien ;).

12391789_1010347799004271_1118349988069257880_n_805
Sportgala 2015

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − 1 =