Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Yentl)

Untitled_design3_0b8

Vrijdag = koelkast kijkdag

Haar eigen bedrijfje Be healthy, feel good! verraadt het al. Deze dame is met haar gezondheid bezig, iets waar wij meer over willen weten. Maak kennis met Yentl.

Vertel eens wat over jezelf….

Ik ben Yentl (26) een sportief type die het belangrijk vindt om er een gezonde levensstijl op na te houden. Na het afronden van de sportopleiding CIOS wilde ik verder studeren. Met als leidende factor: leefstijl. De opleiding Sportgezondheid en Management was voor mij de juiste, passende opleiding. In september 2013 ben ik afgestudeerd als Beweeg- en Leefstijladviseur. Omdat ik na mijn studie meer kennis wilde vergaren over voeding, ben ik begonnen met de thuisstudie Gewichtsconsulent.

Leergierig! Dat is wat jij bent. Wat ben jij uiteindelijk gaan doen met al je studies?

Ik heb een eigen bedrijf waarin ik Leefstijladvies verzorg. De reden waarom ik mijn bedrijf ben begonnen, is om mensen te helpen met verschillende ‘gezondheidsprobleempjes’, zich beter te laten voelen in hun eigen lichaam en te motiveren om bepaalde keuzes door te zetten. Ik geloof stellig in de kracht van een gezonde leefstijl! Ook ben ik werkzaam in een ontzettende leuke sportschool in Groningen waar ik onder andere verschillende groepslessen geef.

Hoe heet jou eigen bedrijfje?

Be healthy, feel good! In oktober 2014 stond mijn website al online, maar tot december 2014 stonden er alleen maar recepten en leefstijltips op. Sinds december 2014 pakte ik het allemaal veel serieuzer aan en vormde het echt tot een bedrijfje.

Ambitieus plan om een eigen bedrijfje te starten. Wilde jij dit altijd al doen?

Ondernemer zijn, is iets wat ik al jaren ambieerde. Werken met je hart, doen wat je leuk vind en zelf de koers van het bedrijf bepalen. Na mijn studie kon ik bij verschillende werkgevers aan de slag en financieel kon ik me daardoor goed redden. Maar ondernemer zijn, bleef kriebelen. Toen een sportschool waarbij ik werkzaam was, de deuren gingen sluiten, dacht ik: het is nu of nooit! Ik wist het zeker. Dit is mijn kans om de tijd te nemen om iets op te starten. Als Beweeg- en Leefstijladviseur wilde ik mijn eigen bedrijf beginnen.

Wat is het doel van jou blog?

Mijn doel met mijn blog is mensen inspireren om gezonder te leven en ze laten zien dat het een fijne levensstijl is. Gezond eten is niet heel ingewikkeld en tijd voor jezelf vinden naast je baan en twee kinderen verdien je. Daarnaast online content delen, vindbaar worden op het internet. De manier om cliënten te werven.

meals1_91f
maaltijden voorbereiden
Hoe belangrijk is sporten voor jou?

Heel erg belangrijk! Ik vind dat je als instructeur een bepaald ‘rol model’ moet zijn. Mijn werk vraagt om een fitte en krachtige uitstraling. Dit kan ik dankzij mijn dagelijkse trainingen goed naar voren brengen in mijn lessen Body-pump en Body-attack. Sport is naast mezelf fit houden ook echt een uitlaatklep. Ik merk dat als ik minder sport, ik minder goed in mijn vel zit. Ook al heb ik een werkdag van 11 uur, mij zal je ook vinden in het krachthonk.

Om goed te kunnen sporten moet je ook goed en gezond eten. Is voeding belangrijk voor jou?

Voeding is zeer belangrijk. Voeding is zo veel meer dan een middel om aan te komen of juist af te vallen. Voeding is nodig om alle processen in je lichaam goed te laten verlopen, een middel om energie te leveren en je humeur te bepalen. We vragen allemaal veel van ons lichaam, daarom is het heel erg belangrijker dat jij jou lijf geeft wat het nodig heeft.

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Nee, daar geloof ik echt NIET in. Je hebt elke macronutriënt (koolhydraten, eiwitten en vetten) nodig om te kunnen functioneren. Iets weg laten of er juist heel veel van eten zou ik je nooit aanraden. Ook geloof ik in een schema op maat. Elk lichaam is anders en reageert anders op voeding. Dit is een proces die je samen met een coach moet ondervinden.

Wat eet jij het liefst?

Gezond eten of de gezondere versie ervan (zelf pizza maken bijvoorbeeld). Ik heb spastische darmen wat inhoud dat ik erg op mijn eten moet letten. Eet ik wat ‘slechts’ (wat ik ook echt wel af en toe doe), dan zie je het gelijk. Mijn buik zet uit en ik lijk ineens zwanger. Op dit soort momenten merk ik ook dat mijn energie omlaag gaat.

gezonde_pizza__ontbijt1_399
ontbijt + gezonde pizza
Kijk aan, Stefanie kan je de hand schudden. Maar iedereen heeft wel zijn guilty pleasures. Vertel, wat kan jij echt niet laten staan?

Ik kan soms echt snakken naar een glas rode wijn en een hartige snack. Om zoette dingen geef ik weinig, maar als ik een zwak moment heb en er staat een chips schaal voor me…. tja…. dan kan die op gaan. Dit probeer ik natuurlijk zo veel mogelijk te beperken door het niet te kopen.

Nu zijn wij wel erg nieuwsgierig geworden naar wat jij gemiddeld per dag eet. Show it!

Ontbijt:

Havermout met fruit. Het liefst eet ik havermout in de ochtend. Het is een flinke bak vol en het geeft mij veel energie. Ik drink er een paar kopjes koffie bij.

Tussendoortje:

Wat groenten, iets van koolhydraten en vaak een eitje. Gekookt of gebakken, dat verschilt.

Lunch:

Salade van verschillende groenten en vlees met (1 el.) olijfolie. Als ik er geen koolhydraten door heen doe, dan eet ik er vaak een rijstwafel(s) bij. Mijn verslaving is een biologische rijstwafel met hummus en kipfilet.

Tussendoortje:

Stuk fruit, wat noten en een beetje kwark met kaneel.

Avondeten:

Veel groente en vlees. Als ik overdag weinig koolhydraten heb gegeten, eet ik in de avond aardappelen, pasta of quinoa en dergelijke. Soms eet ik overdag vrij veel koolhydraten en dan eet ik in de avond alleen groente en vlees. Ik zorg voor een duidelijk balans.

Dat ziet er goed uit. Wij houden wel van zulke dagen, krijgen er meteen honger van ;). Zijn er nog tips die jij alle volgers mee wilt geven?

Volg alsjeblieft niet klakkeloos adviezen op van mensen die een figuur hebben die jij ambieert. Dit wil namelijk niks zeggen over de kennis die deze mensen hebben. Tegenwoordig is iedereen die wat kilo’s kwijt is adviseur zonder er een studie voor te hebben gevolgd. Laat je helpen door professionals uit het vak.

Daarnaast verkoop ik op mijn website een leuke en vooral handige boodschappen tas. The healthy shopper is perfect voor al jou gezonde boodschappen. Altijd handig toch?! Klik HIER voor meer informatie.

Zijn er nog vragen voor Yentl? Laat dan even een reactie achter. Be healthy, feel good!

yentl_banner_467

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − 1 =