Fitness, surf & other sports,  reizen

Surf Maroc: Surfen en wel of niet hardlopen op vakantie?

Nu is het echt bijna zo ver. Op 5 juli a.s. start in het noorden van Nederland de zomervakantie. Reden voor veel mensen om op reis te gaan. Even weg uit je dagelijkse omgeving en weg van je werk is natuurlijk heerlijk, maar betekent op vakantie ook: NIET hardlopen?

Hardloopchoenen mee?

Het kan super leuk zijn om op vakantie wel te gaan rennen, maar het is soms ook lastig of misschien wel veel te heet. Toen ik (Erlinde) bijna twee weken geleden mijn tas pakte om naar Marokko te gaan twijfelde ik heel erg of ik mijn hardloopschoenen wel of niet zou meenemen. We vlogen met Raynair en we konden maar 15 kg voor 2 personen meenemen. Er was dus niet zo veel ruimte over in de koffer.

Thuisblijvers

Daarnaast gingen we op surfvakantie, dus was ik sowieso wel sportief bezig. Ik besloot mijn hardloopschoenen toch maar thuis te laten. Hoewel ik me een beetje schuldig voelde (we moeten immers hard trainen voor het supertrio!!) was het geen verkeerde beslissing.

PicMonkey Collage

Beter lopen?

Ik kreeg voldoende lichaamsbeweging van het (golf)surfen en de yoga. En na een dag surfen was ik ook helemaal moe (wel lekker moe), dus daarna had ik echt geen zin meer in hardlopen. Daarnaast maakt surfen me misschien wel een betere loper. Surfen versterkt namelijk niet alleen je armen en je rug, maar ook je core en benen.

Ocean therapy

Het wordt ook wel “Ocean therapygenoemd omdat je spieren ontwikkelt door de voortdurend veranderende beweging en de hoogte van de golven. Zo verbrand je heel wat calorien op de golven. Ik kon dan ook -zonder schuldgevoel- genieten van het Marrokaanse eten. En de lekkere toetjes.

Pauze

Verder was het gewoon wel even lekker om niet te lopen. Hoe leuk ik hardlopen ook vind, soms heb je gewoon een pauze nodig. Even iets anders is niet zo verkeerd. Verandering van spijs doet eten en tjaaaa na een pauze smaakt die lange duurloop misschien weer extra lekker;-).

En wat doe jij? Laat jij je hardloopschoenen thuis tijdens deze vakantie? Of grijp je juist de gelegenheid aan om een ander land op je hardloopschoenen te verkennen?

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + zeventien =