Roadrunning

De 10: irritaties tijdens een hardloopwedstrijd

10616675_10153406607239231_4960096182833720182_n

De 10: irritaties tijdens een hardloopwedstrijd

Het wedstrijdseizoen is weer van start gegaan. Wij trapten af met de Bridge to Bridge. Komend weekend is de Dam tot Dam loop (daar zijn we trouwens niet). Maar er zijn nog veel meer leuke wedstrijden. Er zijn eigenlijk teveel leuke wedstrijden..keuzestress ! Maar ondanks dat het vooral heel leuk is om mee te doen met een hardloopwedstrijd, kan het soms ook wel eens frusterend zijn. Als het niet gaat zoals je wilt. En dan kun je je onderweg wel eens gaan irriteren. Dit is onze top 10.

  1. Het begint soms al voordat je van start bent gegaan. Met lange wachtrijen voor de WC’s/ Dixies. Terwijl je nog maar een puur minuten hebt tot de start.. Aaaaaaghh.
  2. Wanneer je niet je eigen tempo kan lopen. Of dat nou komt door heel veel drukte op het parcours of omdat het je gewoon zelf niet lukt om je gewenste wedstrijdtempo te lopen, het is behoorlijk frusterend.
  3. Super leuk die toeschouwers die je aanmoedigen en je naam roepen die op het startnummer staat. Maar sommige toeschouwers, d.w.z. het winkelend/ niet geïnteresseerd publiek, presteren het om vlak voor voor je te gaan oversteken op het parcours. Hierdoor moet je of op de rem of halsbrekende toeren uithalen om ze te omzeilen.
  4. Een achterligger die op je hakken trapt, omdat je blijkbaar net iets te langzaam voor hem loopt. Of hij net iets te snel achter jou.
  5. Deze irritatie geldt voor Erlinde: Wanneer je tijdens een trailwedstrijd heuvelaf flink door wilt lopen, maar de overige deelnemers als een oud omaatje afdalen. En je er dan niet langs kan. Waarschijnlijk hebben die andere deelnemers dezelfde gedachte als Erlinde heuvelop loopt 😉
  6. Deelnemers die -niet normaal- naar zweet ruiken. Natuurlijk zweet iedereen tijdens een wedstrijd. En niemand ziet er op z’n frist uit, laat staan dat ie op z’n frist ruikt. Maar sommigen zijn wel heel extreem. En tijdens een wedstrijd ben je vaak toch wel wat gevoeliger voor geuren. Dat brengt ons dan ook bij het volgende punt.
  7. Want er zijn toeschouwers die naast het startvak eens even een dikke sigaar gaan roken. Terwijl de rook van een normale sigaret dan al niet te harden is.
  8. Geuren kunnen irritant zijn, maar geluiden zijn dat ook. Deelnemers die sleutelbossen, ladingen kleingeld en water meenemen en vervolgens naast je lopen rammelen en klotsen, zijn niet onze favoriet tijdens een wedstrijd.
  9. En dan nog een irritatie op medelopers gebied: een medeloper die een flinke rochel op de grond spuugt en je net (of net niet) mist. Ieeeeeeuw.
  10. Als er meerdere ‘finish’ bogen staan opgesteld en je er bij de eerste boog vanuit gaat dat je er al bent, maar dat het nog minstens 50 meter is tot de echte finish. Wat duren die laatste meters dan lang.

Maar alle irritaties zijn we natuurlijk gelijk vergeten op het moment dat we dan toch echt over de finish zijn gegaan. Want hoe zwaar we het ook hebben gehad, we kunnen niet wachten tot de volgende wedstrijd!

Foto: via MudSweatTrails

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =