Fitness, surf & other sports,  reizen

Surf’s up Sagres & the running friendly hotel Memmo Baleeira

Surf’s up Sagres & the running friendly hotel Memmo Baleeira

Terwijl oktober in Nederland wat herfstachtiger begon te worden was het voor mij (Erlinde) tijd voor de zomervakantie in Portugal. Maar Erlinde, was je in juni niet ook al naar Marokko op surf vakantie geweest in juni? Ja, dat klopt! En omdat helaas er ook geen geldboom op mijn balkon groeit, maar ik wel graag zo vaak mogelijk op vakantie wil, is het een kwestie van ‘slim’ reizen. Dat wil zeggen goede deals uitkiezen en op sommige dingen besparen.

Goede deal

Zoals vliegen met Budgetmaatschappij Ryain Air. En in plaats van het huren van een auto reizen met het veel goedkopere OV. Via Faro gingen mijn vriend en ik daarom met de trein en bus naar Sagres. Prima te doen. En bij Freeridesurfcamp boekten we een surfweek met surfles en met 6 overnachtingen in het luxe hotel Memmo Baleeira. Dat bleek een hele goede deal!

Memmo Baleeira

Memmo Baleeira is een super mooi design hotel. Het ligt aan de haven van Sagres en bijna alle kamers hebben een geweldig uitzicht (op de zee). De kamers zijn heel comfortabel en mooi ingericht. De bedden zijn top en enorm zacht (ik vond dat heerlijk, al houdt mijn vriend meer van iets hardere bedden). Op de kamers is geen WiFi, maar in de lobby/bar wel. Daar kun je chillen in de loungebanken en genieten van een prachtig uitzicht.

Running friendly

Naast surfen kun je nog veel meer (sporten) doen in Sagres. Mountainbiken, zeilen, hiken, duiken, dolfijnen spotten enz. Verder is Memmo een ‘running friendly’ hotel. Ideaal voor hardlopers dus. Het hotel biedt een routekaart voor hardlopers aan, die je bij de receptie kan verkrijgen. Er zijn 3 verschillende afstanden, 4 km, 7 km en 13 km. Hoewel ik vooral in Sagres was om te surfen, kon ik het niet laten om ook mijn hardloopschoenen aan te trekken voor een mooie run langs de zee.

PicMonkey Collage

Achter de wolken…

De eerste dagen hadden we pech met het weer. (REGEN, Gatver!) Maar omdat je in de zee toch wel nat wordt en je een wetsuit draagt om je warm te houden, maakte dat niet heel veel uit. Hoewel? We waren erg blij toen de zon weer ging schijnen. Dan ziet de wereld er toch veel leuker uit!

Freeride surfcenter

De surfinstructeurs van het Freeride surfcenter checken elke dag de golven en brengen je naar het strand waar de beste golven te vinden zijn. Zo zie je dus heel wat mooie strandjes. Het strand Praia do Beliche was wel mijn favoriet. Je moet er wel wat voor over hebben, met een steile trap naar beneden (al is omhoog veel erger), maar dan heb je ook wat. De surfinstructeurs waren ook top. Zo gek als een deur, erg grappig, en daarnaast heb ik veel van ze geleerd.

Eat, surf, sleep, repeat

Van surfen krijg ik altijd heel veel trek. En gelukkig zat niet alleen een heerlijk ontbijt inbegrepen, maar ook een lunch, die je elke dag in een koeltas meekreeg en op het strand kon opeten. Het diner zat niet in begrepen, dus ’s avonds aten we we in verschillende restaurantjes in Sagres. Er zijn natuurlijk veel visrestaurants aan de zee, nice!

The Hangout

Ik had gedacht en gehoopt dat Portugal wat eten en drinken (wijn 😉 )betreft goedkoop zou zijn, net als Spanje. Maar dat is in de Algarve niet het geval. In Sagres al helemaal niet. Daar zijn de prijzen over het algemeen te vergelijken met Nederland. Er is wel een uitzondering, “The Hangout”, want daar zijn de prijzen heel erg schappelijk. En niet onbelangrijk…het eten is er goed! En de toetjes…hmmmmm;). De Oreo Cheese cake en de Frambozen Cheese cake, so good!

Ciao Sagres!

Na 7 dagen was het helaas tijd om te vertrekken. Gelukkig hoefden we nog niet naar Nederland, maar naar een andere plaats in Portugal, Aljezur. Aljezur verdient ook een eigen blog, wordt vervolgd dus;).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 16 =