Fitness, surf & other sports

Runiversity: 30 day plank Challenge

Runiversity: 30 day plank Challenge

Het is alle hardlopers inmiddels wel duidelijk: core stability is van belang voor je prestaties en het voorkomen van blessures. De plank is één van de beste oefeningen voor je core. Afhankelijk van het type plank je doet, hebben ook je rug, armen, schouders, billen en hamstrings baat bij de plank. Win-win-win dus! Maar eerlijk gezegd heb ik een haat-liefde verhouding met de plank. Voor mij alle reden om wél mee te doen met de 30 day Plank challenge van Runiversity.

Haat-liefde

Die haat-liefde verhouding met de plank komt puur omdat ik ik zo slecht ben in planken. Andere buikspieroefeningen kan ik relatief makkelijk uitvoeren, maar die plank. Vreselijk! Twee minuten planken lijkt een eeuwigheid. Ik begin al heel snel te trillen en na 40 seconden moet ik al enorm mijn best doen om niet als een plumpudding in elkaar te storten.

30 day plank Challenge

Toen ik braaf de plank oefende, ging het uiteindelijk beter, maar de laatste periode heb ik weer veel te weinig geplankt. Dat moet anders! En laat Rununiversity in de maand augustus nou een 30 day Plank challenge hebben! Deze Challenge belooft je geen six-pack; deze Challenge maakt je niet skinny. Maar… de Challenge helpt je wél te werken aan je buikspieren die een belangrijk onderdeel vormt van de core-stability.

In het kort:

Challenge van augustus is: planking.
Startdatum: 01 augustus.
Einddatum: 30 augustus.
Doel: 5 minuten plank.

Ik ben een ramp met challenges, maar deze challenge wil ik écht halen. Ik heb jouw steun nodig. Dus doe je ook mee? Deel jouw ervaring en progressie in dit Facebook event, wees betrokken en zo helpen we elkaar er doorheen! En nog een TIP: Doe op zaterdag 3 september mee met het College // Last Man Planking van Runiversity en win een ticket voor Strong Viking Run!

Colleges

Bij Runiversity  kun je trouwens tal van Colleges volgen. Colleges die je helpen om bijvoorbeeld je conditie te vergroten, sneller te worden, het versterken van je core-stability of die je looptechniek fine-tunen. De Colleges vinden allemaal in Arnhem plaats; maar ieder College kent zijn eigen optimale locatie. Meer informatie hierover vind je op de website van Runiversity.

Colleges

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 17 =