Yoga

Run Yoga Recharge Weekend op de Veluwe

Dat yoga helpt bij het verminderen van stress en je flexibiliteit verbetert, is algemeen bekend. En dat yoga kan helpen om je hardloopprestaties te verbeteren, weet je waarschijnlijk ook. Toch zijn er nog relatief weinig (mannelijke) hardlopers die aan yoga doen. Gemiste kans! Want yoga en hardlopen zijn een match made in heaven. Eerlijk gezegd, zou ik zelf ook een stuk meer aan yoga moeten doen. Dat bedacht ik me vorige week zaterdag, toen ik meedeed aan een lesje Dru Yoga tijdens het Run & Yoga Recharge weekend in Beekbergen.

Recharge

De bedoeling van het RunYoga Recharge weekend is om er even helemaal tussen uit te zijn, want je verblijft in het fijne Princess Hotel in Beekbergen. Het hotel ligt midden in de bossen van de Veluwe. Het doel van het weekend is verder om je kennis te laten maken met verschillende vormen van yoga en met natuurlijk hardlopen. Je leert hoe kennis van yoga je helpt bij het hardlopen en hoe hardlooptechnieken je kunnen helpen bij yoga.

Initiatief
Dit initiatief is ontstaan vanuit de grote passie voor yoga van Emma (eigenaresse van yogaschool in Maisha in Elst) en de grote passie van haar man Cees: zwerven in de natuur.. wandelend of hardlopend. Daarnaast is Marjon yoga docent tijdens het weekend en haar vriend Jan-Daan doet aan chi-running en natural running. Dit viertal organiseert 4 x per jaar een Run/Yoga weekend, waarbij ze hun passies delen met anderen.
Chi

Ik mocht afgelopen weekend een kijkje in keuken nemen. Ik deed mee met een les ‘Dru-Yoga’. Er zijn heel veel verschillende stromingen binnen de yoga en Dru is daar één van. Dru yoga (ook wel ‘yoga van het hart’), is een bewegelijke en relatief rustige vorm van yoga. Tijdens de Dru yoga beweeg je op een ‘golvende’ en vloeiende manier. Bij Dru yoga speelt ademhaling een grote rol. Hierdoor wordt de chi, oftewel de energie flow, op gang gebracht en ga je je energieke, uitgeruste en vrolijker voelen.

In het verleden heb ik wel eens meegedaan met een Dru-sessie op een yoga school in Arnhem. Ik vond het toen heel erg saai, dus daarna heb ik me nooit meer aan deze vorm van yoga gewaagd. Tot vorige week.

Run Yoga Recharge Weekend op de Veluwe

Fijne sfeer

Toen ik de yoga zaal binnenkwam, was ik al positief verrast. Het was in een oude kapel, met prachtige glas en lood ramen. Wat een fijne sfeer in dat kapelletje. De Dru Yoga les werd gegeven door Emma. Ze gaf ons eerst wat uitleg over Dru-yoga en begon daarna met de les.

Sneak peek

Muziek is een belangrijk onderdeel bij Dru-Yoga en ik vond dat ook prettig. De les was helemaal niet saai, integendeel. Het was niet heel intensief gelukkig (want ik had ’s ochtends al hardgelopen), maar we bewogen wel degelijk een heleboel. Ik voelde aan alles dat al het strechen goed was voor mijn -toch wat stijve en stramme- hardloopspieren. Tijdens de les voelde ik me zen, maar niet slaperig. En na de les: happy! Oftewel: die Dru les was top.

Overigens verbleef ik niet in het hotel. Ik deed alleen een lesje Dru mee en was dus geen ‘echte’ deelnemer van het weekend, dit was slechts een sneak-preview.

Run Yoga Recharge in januari

In het weekend van 13,14 3n 15  januari a.s. ga ik wel degelijk het hele weekend meemaken. Samen met Anne- Hester ga ik er even tussen uit in eigen land. Dat betekent dat we in ieder geval 2 yogalessen (naar keuze) gaan volgen.  Ook doen we een natural running sessie en een begeleide natuurwandeling. We slapen 2 nachten in het Princess Hotel, ontbijten daar en dineren er op zaterdag. Heerlijk, ik heb er nu al zin in!

Ben je ook benieuwd naar het Run Yoga Recharge weekend en wil je weten wat het programma is en wat de data zijn, neem dan een kijkje op de website van Run Yoga Recharge.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − twaalf =