Roadrunning

Monday Runners Day: Power up for Girls on the Run

Monday Runners Day: Power up for Girls on the Run

Monday Runners Day: Power up for Girls on the Run

Gister was het de 1e maandag van de maand. Tijd voor de Monday Runners Day! Dat betekent dat wij met andere dames gingen hardlopen door Arnhem. Je zou denken dat het mooie lenteweer van maandagavond voor een record opkomst zou zorgen, maar niets was minder waar. Er waren wat dames die vanwege een blessure of andere verplichtingen gisteren niet konden. Helaas! Maar we hadden een klein -maar fijn- groepje verzameld die meegingen naar het Sonsbeekpark.

Sonsbeek

We konden eindelijk het mooiste park van Nederland in, want de zomertijd is begonnen. ’s Avonds is het dus een stuk langer licht en daar maakten we gelijk optimaal gebruik van. We waren niet het enige groepje sportievelingen, want Sonsbeekpark zat vol met bootcampers. Wij sloegen de bootcampoefeningen dit keer over, maar we begonnen onze workout met een fikse klim naar de ingang van het park.

Zwoel

Zo kregen we het gelijk warm. En op deze zwoele lenteavond was het al niet bepaald koud. Waarschijnlijk waren de meeste van ons iets te warm gekleed (Jaaaaa ikzelf ook, guilty as charged). Eigenlijk was een T-shirt voldoende. Het blijft toch altijd wat lastig om in te schatten wat je nou aan moet trekken. Alhoewel, de website www.dressmyrun.com heeft hierover vrijwel altijd gelijk. Op die site kun je precies zien wat je het beste aantrekken op het moment van lopen, erg handig.

Taart

Het rondje door het Sonsbeek was al bijna 3 km, dus ongemerkt zaten we al snel aan de gewenste 5 km. Bij Runnersworld aangekomen bleek Peter gewoon taart, overheerlijke brownies en wortelcake voor ons te hebben neergezet. OMG! Uren in de keuken gestaan die man, maar er waren weinig dames die hij kon verleiden 😉 Want vreselijk lekker allemaal, maar misschien niet de beste producten als je een beetje wilt opletten wat je eet.

Power up for Girls on the Run

De gezonde drankjes gingen er wel goed in en als verrassing kreeg iedereen een powerbal. Een powerbal?! Ja een verantwoord, maar heerlijk tussendoortje. Het koffiekafeetje in Arnhem had deze vers voor ons bereid en super leuk ingepakt.

Prijsvraag  Batiste

Daarna was het tijd voor een prijsvraag, want we mochten een mooi pakketje van Batiste Droogshampoo verloten. De vorige keer was de quizvraag welke mannelijke atleet het wereldrecord op de marathon heeft gelopen en in welke tijd. Dit keer wilden we weten welke vrouwelijke atlete het wereldrecord op de marathon had gelopen en in welke tijd.

Paula Radcliffe

Iedereen was even vergeten dat het ging om Paula Radcliffe ;-). Maar Laura zat met haar tijd van 2:18 het dichts bij de tijd van 2:15 en 25 seconde. Dat was de onwaarschijnlijk snelle tijd die Paula Radcliffe in 2003 liep.

Laura nogmaals gefeliciteerd met je prijs van Batiste!

Monday Runners Day: nog 2 kansen

In mei 2016 en juni 2016 is er op de eerste maandagavond van de maand nog een MondayRunnersDay. Na juni a.s. gaan we evalueren. Gaan we verder? Gaan we dingen anders doen? Of juist niet? Dat soort vragen, waarbij we natuurlijk ook goed luisteren naar de inbreng van de deelneemsters.

De eerstvolgende Monday Runners Day is maandagavond 2 mei 2016. Start 20:00 u Runnersworld Arnhem. Save the Date!

P.s. op verzoek hier nog een keertje het fimpje van de 3e Monday Runners Day. Dat was in maart, toen het nog donker was ’s avonds…

https://youtu.be/J6QEOrsklbw

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =