Roadrunning

Rotterdam Marathon: Countdown

Rotterdam Marathon: Countdown

Rotterdam Marathon: Countdown

Op het moment van inschrijven leek het nog zo ver weg: 10 april 2016. De dag van de Rotterdam Marathon. Deel 1 van mijn Marathonplan van dit jaar. Eerst een vlak en snel parcours in Rotterdam en daarna het andere uiterste: De Mont Blanc Marathon in Chamonix. Dat is dus deel 2. Maar ik mag niet op zaken vooruit lopen, eerst Rotterdam. Aanstaande zondag dus al. Nog maar TWEE dagen. Het aftellen is begonnen!

5. Keep the Smile

Op de sociale media en (hardloop)blogs is het één en al marathon wat de klok slaat. Het lijkt alsof heel Nederland meedoet aan die Marathon in Rotterdam. Hoe anders is dat vergeleken met vorig jaar. Toen deed ik mee aan de Antwerpen Marathon. Dat was geweldig maar dat leefde natuurlijk wel minder in Nederland.

Nu wordt er dus heel wat geschreven over de marathon van Rotterdam. Wat te doen, of juist niet te doen in de dagen voor de marathon. En op de dag zelf? Als marathonbeginneling kan ik daar niet veel wijsheden aan toevoegen. De blog van Paul Oude Vrielink op ProRun, een oude marathonrot, says it all.

4. Leave the Tear

Op dit moment valt het nog mee met mijn zenuwen. Dat is op zondagochtend waarschijnlijk wel anders. Maar zo zenuwachtig als vorig jaar -voor de dag van de marathon- word ik hopelijk niet. In de nacht voor de marathon sliep ik nauwelijks door de zenuwen. En op een gegeven moment dacht ik zelfs dat ik voor de finish dood neer zou vallen. Net als Phidippides, de man die in het oude Griekenland de eerste marathon liep. Volgens het verhaal zou hij dood neer zijn gevallen nadat hij in Athene was aangekomen. En hij was nota bene een goed getrainde soldaat.

3. Hold the Laugh

Gelukkig heb ik mijn eerste marathon overleefd, dus de tweede moet ook wel goed gaan. En bij voorkeur in mijn ambitieuze streeftijd.

2. Forget the Fear

Er zijn een heleboel dingen waarover ik geen controle heb ik de marathon. Het enige waar ik wel controle over heb is mijn inzet. Dus wat ik nu met mezelf afspreek (waarvan iedereen die dit leest getuige is) is het volgende:

Ik beloof dat ik alles zal doen om de beste race ooit te lopen. Dat ik mijn uiterste best zal doen. Dat ik in het begin van de race ontspannen op mijn marathontempo zal lopen. En dus niet te hard van stapel loop. Dat in ik het midden van de marathon dit tempo zal vasthouden. En, in het laatste deel, waar het echt, echt heel moeilijk zal worden, door de pijn heen zal glimlachen. Dat ik -ondanks alles- mijn doel voor ogen houd. Maar bovenal: dat ik niet zal opgeven en zal blijven pushen tot die eindstreep!

1. This is your year

En voor iedereen die in Rotterdam meedoet aanstaande zondag, volgende week in Enschede of welke marathon op welke moment dan ook: Nog even en jouw moment is daar. Niet zomaar een hardloopwedstrijd, maar een marathon. Ruim TWEEËNVEERTIG freaking kilometer. Het gaat pijn doen, daar is geen ontkomen aan, maar het is het allemaal waard.

Ik zie jullie bij de finishboog 🙂

2 Comments

 • Elsa

  Hee Erlinde, ik hoorde over je ambitieuze streeftijd! Het zou top zijn als dat lukt, maar loop jezelf niet kapot hè?
  Ik hoop 10-20 minuten na jou binnen te komen. 😉
  Het zou leuk zijn als ik je nog zie zondag. Heel veel succes!!

  • run-waygirls

   Heee Elsa,

   Dank je wel! Het is zeker ambitieus. Maar haalbaar. Onder de ideale omstandigheden 🙂 Ik ga ervoor! Jouw streeftijd is ook super mooi. Ik hoop je te zien zondag. Jij ook heel veel succes alvast!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 10 =