Health,  Tips & Tricks

Killerbody zonder boek & dieet

Een paar dagen geleden was Fajah Lourens te gast bij het TV programma van Eva Jilnik. Ze kwam daar praten over haar boek ‘Killerbody 2’. Van het eerste deel werden er maar liefst 125.000 exemplaren verkocht. Op haar Instagram account ‘Mykillerbodymotivation’ heeft ze meer dan 100.000 volgers.

Calorieën

Volgens Fajah heeft de gemiddelde vrouw ongeveer 1400 calorieën per dag nodig en niet 2000 zoals het voedingscentrum stelt. Fajah zegt zelf dat ze dagelijks ongeveer 1350 calorieën nodig heeft. Maar als ze wil afvallen, dan moet ze eronder gaan zitten. Dan eet ze zo’n 1200 calorieën per dag.

Waar een wil is…

Volgens Fajah is een killerbody voor iedereen haalbaar, maar dan moet je wel gedisciplineerd zijn. Waar een wil is, is een weg. Zegt ze. Na de uitzending met het promotiepraatje van Fajah over haar tweede Killerbody boek, kwam er behoorlijk wat kritiek over haar uitspraken.

Ninja Moeder

Want 1400 calorieën is wel erg weinig. Sommige “bloggende moeders”  zoals de “Ninja Moeder” vonden het boek van Fajah volslagen lariekoek. Ninja Moeder schreef: “het is niet mogelijk om na drie bevallingen nog ‘helemaal strak’ te zijn. Je wordt nooit meer zoals je was toen je 18 was. Je tieten gaan hangen. Je onderkant is verrampeneerd. Je hebt striae en putten. Wallen onder de ogen. Goes with the job. Accepteer het maar en maak er het beste van. 

“Het beste. Geen killerbody”, aldus de Ninja Moeder.

Dat terwijl Fajah zelf ook moeder is. “Het kan dus wel”, aldus Fajah.

Dieet?

Ik heb niet zoveel met het Killerbodyboek van Fajah. Ik heb het niet gelezen, dus wellicht staan er hele nuttige dingen in. Hoewel Fajah claimt dat haar boek geen dieet is maar een verandering van lifestyle, riekt het toch wel sterk naar een dieet. Een dieet werkt altijd om af te vallen, maar het probleem ontstaat erna. Het befaamde jojo-effect.

Ik heb ook niet zoveel met de visie van de Ninja Moeder. Volgens haar moet je maar genoegen nemen met cellulitis en is een killerbody alleen weggelegd voor de fitgirls die er het leven van een topatleet op na houden. Onzin.

Kort pittig kapsel

Verder zou een mooi/strak lichaam niet belangrijk zijn, als moeder. Dan zijn er andere prioriteiten. Dat doet doet mij een beetje denken aan “Kort Pittig Kapsel”. Alsof als je boven een bepaalde leeftijd komt en/of kinderen krijgt je uiterlijk er niet meer toe doet. Wat ook onzin is.

Als je er geen zin in hebt, om te werken aan een “killerbody”, of het niet belangrijk vindt. Is dat prima. Maar om van te voren te gaan verkondigen dat het niet haalbaar is, is gewoonweg niet waar. Het is wel degelijk mogelijk. Ook als je niet leeft als een topatleet en jezelf niet uithongert.

Killerbody zonder boek & dieet

Hoe dan ook, voor iedereen die een killerbody wil zonder daar al te veel moeite voor te doen, laat staan het boek van Fajah te lezen, hebben wetenschappers het geheime wapen gevonden… Knoflook! Zonder dieet én zonder dat je meer gaat bewegen. Dit hebben Iraanse voedingswetenschappers ontdekt. Twee tabletten met elk 400 milligram knoflookextract per dag zijn voldoende. Dit is te lezen op de site van Ergogenics.

Knoflook

De onderzoekers experimenteerden met een kleine honderd proefpersonen. Hun gemiddelde BMI zat in de buurt van de 30. De helft van de proefpersonen slikte 15 weken lang een placebo, terwijl de andere helft dagelijks twee tabletten met een knoflookextract nam. Hoewel de proefpersonen hun leefstijl niet veranderden, verloren de proefpersonen in de knoflookgroep 2.5 kilogram lichaamsgewicht. De verloren kilo’s bestonden helemaal uit lichaamsvet.

Knoflook is dus niet alleen een wapen tegen al het kwaad, maar ook tegen de kilo’s. Doe er je voordeel mee 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − vijftien =