Gear,  Geen categorie,  Reviews

Fietsen door de seizoenen heen

We zitten in de Alpen en de lentezon heeft beloofd zich te laten zien vandaag. Maar vooralsnog zit ie verstopt achter een dikke laag voorjaarsnevel. Wanneer ik arriveer zie ik dat mijn medefietsers alles behalve eensgezind zijn over de dresscode van deze tocht. Daar waar de positief gezinden vanmorgen kozen voor kort-kort zijn de pessimisten onder ons gestoken in lange winterbroeken en lange mouwen.

Ik, twijfelaar als ik ben, koos voor de gulden middenweg. Mijn korte Fusion C3 bibshort en Fusion C3+ cycle jersey in combinatie met mijn FusionHot arm- en beenstukken. Dé combinatie bij wat onzeker weer, voor de twijfelaar onder ons, bij vroeg en koud vertrek of in ons geval d’e oplossing voor tochten waarbij je verwacht de sneeuw aan te tikken.

FUSION Hot arm- en been warmers.

Zowel de arm- als de beenwarmers zijn gemaakt van het COMP3 materiaal in combinatie met een lichte fleecelaag over het gehele stuk. Heerlijk warm en doordat er gebruik is gemaakt van een tweelaagse stof blijft een klef en zweterig gevoel uit.

Ondanks de inspanning, behorende bij 21 kilometer klimmen, zitten de arm- en beenstukken bij bovenkomst nog prima op zijn plaats. De bovenranden zijn afgewerkt met een silicone grip-strip die, zonder dat ze de boel afknellen, een ongewenste striptease voorkomen. Tegelijkertijd zijn ze gemakkelijk, al fietsend, omhoog te schuiven op het moment dat de sneeuw in zicht komt.

 

 

 

FUSION C3 bibshort.

Wanneer ik de dag voor onze tocht verneem dat ie een uur of 6 zal gaan duren. Knijpt mijn bib(s) even samen. Want ondanks het feit dat ik inmiddels behoorlijk wat probleemloze fietskilometers in de benen heb dit jaar, is er nog steeds mijn angst voor zadelpijn, geschuurde ledematen of een sexloos leven. De C3 bibshort echter, blijkt een pad zeem te hebben die de druk op mijn edele delen behoorlijk verlicht. En wanneer we na het rondje col de Vars de uberstijle Pontis beklimmen is het nog steeds een vrijwillige keuze om op mijn padalen te gaan staan.

Mijn superstrakke tan-lines (ik begin toch echt op een triatleet te lijken) laten zien dat de short tijdens de hele tocht nauwelijks van zijn plek is geweest. De brede, dunne en zachte antisliptrand sluit mooi aan en schuurt niet.

(En nog een kleine note afterwards… De bibshort kan beter tegen een valpartij dan mijn eigen tere velletje ;))

FUSION C3+ cycle jersey

Een lange tocht vraagt om comfort, en niet alleen voor je bib(s). Met de C3+ cycle jersey komt dat wel goed. Hij is gemaakt van OekoTex-gecertificeerde C3-stof wat niet alleen maakt dat ie heerlijk zacht is en nergens schuurt maar ook zorgt voor actieve vochtafvoer. En wees gerust, ook tijdens een snikhete fietsrit over Lanzarote blijkt je shirt niet van je lijf te drijven, ondanks de zwarte kleur.

Over kleur gesproken… Misschien ligt het aan mij, maar langzaamaan lijkt er wat meer kleur in de strakke en profi uitziende kleding van Fusion te sluipen. Bij de C3+ cycle jersey resulteert dit in een bloedmooi subtiel paars randje ter afwerking. Het geeft de jersey net even een vrouwelijke uitstraling.

 

Conclusie:

Weer of geen weer. Met deze fiestoutfit is het altijd Fusion weer. Of je nu een besneeuwde Alpencol beklimt in het voorjaar of de zinderrende hitte in Lanzarote trotseert. De C3 stof zorgt er ondanks zijn zwarte kleur voor, dat je niet over de kook raakt. De arm- en beenstukken zijn van topkwaliteit en zijn een mooie uitvinding voor twijfelaars zoals ik of fietsritten bij onvoorspelbaar weer. Zowel de jersey als de bibshort zitten na een uur of 6 doortrappen nog steeds confortabel. And, you know me.. Het oog wil ook wat. Persoonlijk vind ik het damesshirt erg subtiel afgewerkt.

Ladies!!! You are warned: Fusion zorgt er niet alleen voor dat je unstopable bent, ze zorgen er ook nog voor dat je er uit ziet om door een ringetje te halen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × vijf =