Raceverslagen

#4medailles1maand: 1e plek Zorgmarathon!

Op internet barst het altijd van de challenges: de 21 days butt challenge, de 30 days ab challenge, en ga zo maar door. Op hardloopgebied is er de ‘#12medals12months’ challenge. Oftewel 12 hardloopwedstrijden volbrengen in 1 jaar. En er zijn ook nog diehards die dat interpreteren als ’12 marathons lopen in 12 maanden’. Iedere maand een marathon lopen. Tja. Je moet er maar zin in hebben. En tijd, niet te vergeten.

#Challenge

Ik heb zelf niet zo veel met challenges. Op de een of andere manier lukt het me mij nooit om die te volbrengen. Ik vind het heel irritant als dingen per se elke dag ‘moeten’. Ik begin vol goede moed, maar na een aantal dagen vergeet ik die challenge, komt het niet uit of heb ik er geen zin meer in. Gedoemd om te mislukken, zo’n challenge.

Terwijl ik met een hardloop- of triatlonschema wel weer heel gedisciplineerd kan zijn. Dat kan ik volgen met enorm fanatisme en sla dan vrijwel nooit een training over.

Zonder schema

Sinds begin deze maand heb ik geen schema meer. Het triathlon seizoen is -zo goed als voorbij- en deze maand liggen de trainingen bij TVA (Triathlon Vereniging Arnhem) even stil. Dat betekent niet dat ik zelf stil zit. Maar dat betekent wel dat er niet echt een duidelijke en strakke lijn in zit. Ik probeer wel enigszins het triathlon schema met fietsen, zwemmen en lopen aan te houden, maar dat lukt niet altijd.

Met mijn nieuwe baan en de langere reistijd moet ik soms wat flexibeler zijn qua planning. Maar gelukkig houd ik nog genoeg tijd over om te sporten. Althans ik maak tijd. Iets met prioriteiten stellen:-)

Hoewel de maand september nog niet voorbij is heb ik 4 medailles weten te scoren tijdens verschillende hardloopwedstrijden. Iedere week 1 medaille dus:

1. Fisherman’s Friend Strongman Run

Op 3 september reisde ik af naar het verre oosten van ons land: Hellendoorn. Met aantal ASICS Frontrunner teamgenoten stond ik daar aan de start van de Stroman Run. Ik deed niet mee aan de ‘originele variant’ van 21 km, maar aan het ‘kleine broertje’ de 12 km. Wat al een behoorlijke uitdaging op zich was. We hadden 31 obstakels om te tackelen. Het was een ideale run om als team te doen. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook voor de broodnodige hulp om überhaupt over de hindernissen te komen. Kruipen door donkere tunnels en/of modder, muren, een mega jump in het water, klimmetjes, mul zand, een mooie omgeving en een fijne sfeer is de korte samenvatting van dit evenement. Modderige medaille 1: in the pocket.

2. Jungfrau Marathon

Tijdens de Strongmanrun was het mooi weer, maar hoe anders was dat tijdens de Jungfrau marathon in Zwitserland. Het regende en het uitzicht op 2200 meter in de bergen was beperkt tot 0. Opnieuw deed ik een -relatief- korte afstand en liep 12 km tijdens de estafette. Maar de hoogtemeters, dat waren er 1000, maakte het een heel pittige wedstrijd. Het raceverslag van deze toffe, maar chaotische (eigen schuld) race, kun je hier lezen. Medaille 2: check!

3. Damloop

De Dam tot Damloop is misschien wel één van de bekendste hardloopwedstrijden van Nederland. En niet voor niets. Vorig jaar constateerde ik al dat het een super gezellige loop is. Veel publiek en muziek langs de route. En het is bijzonder om van Amsterdam naar Zaandam te lopen. De weergoden waren me nu wat gunstiger gezind. Tegen de voorspellingen in was het tijdens de wedstrijd zonnig. Net als vorig jaar genoot ik van de route en het publiek. Ik had geen idee welke tijd ik wilde lopen, dus deed ik maar wat goed voelde. Na 1:17:23 kwam ik over de finish. Een paar seconde sneller dan vorig jaar. Medaille 3: hangt ook om mijn nek.

4. Zorgmarathon

Alweer een marathon?! En alweer geen hele!! Want met een team van 10 runners liep ik in totaal de afstand van 41,195 kilometer. Dat betekende dat ik dus een afstand van ongeveer 4,2 km moest lopen. Een kort stukje, maar ik moest wel aan de bak. Ik was in het prestatie team van de organisatie waar ik werk terecht gekomen. In dat prestatie team zaten een heleboel super snelle lopers en zij gingen voor niets minder dan de winst. Ik voelde wel een druk en hoopte niet dat ik als ‘kneus van het prestatieteam’ uit de bus zou komen en we door mij een podiumplek zouden mislopen. Gelukkig was dat niet het geval en mocht ons team na een lange, zonnige en fantastische dag op Papendal de beker voor de eerste plek in ontvangt nemen! Een mooie binnenkomer op mijn nieuwe werk;-)

#4medailles1maand: 1e plek Zorgmarathon!

#4medailles1maand!

Deze maand heb ik dus 4 medailles gescoord. Dat is ook het leuke aan korte afstanden, je kunt vaak aan een wedstrijd meedoen. Bij een marathon heb je toch de tijd nodig om te herstellen. Ook al zijn er dus wel figuren die elke maand een marathon lopen, slim is dat niet.

Nr 5…

Maar! September is nog niet voorbij en volgende weekend staat mijn laatste wedstrijd op het programma. Een run-bike-run. Trailen én mountainbiken in de mooie omgeving van de Posbank tijdens de Cross-Duathlon. Ik ben al wel gewaarschuwd. Het schijnt een heel pittig parcours te zijn…Maar hopelijk weerhoudt dat mij niet om de vijfde medaille van de maand te scoren.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =