Trailrunning

Will I Run and Beat the Sun?

Will I Run and Beat the Sun?

Will I Run and Beat the Sun?

Afgelopen vrijdag was de allerlaatste dag dat er gestemd kon worden voor de finalisten van BeatTheSun. Ik heb er inmiddels zoveel over geschreven op deze blog, dat BeatTheSun geen verdere uitleg nodig heeft. En mocht dat niet zo zijn, lees dan even hier. Gisteren werden de finalisten bekend gemaakt. Dus de hamvraag is nu? Ben ik erbij in Chamonix? Will I run and Beat The Sun?

Het lijkt een simpele vraag, dat met een simpel ja of nee te beantwoorden is. Maar het antwoord is eigenlijk best ingewikkeld. Vandaar deze blog. Want het antwoord is: Ja! Maar….

Spannend…

Gisteren kreeg ik veel appjes, berichtjes, telefoontjes enz. met de vraag of ik al nieuws had. Super leuk, iedereen leefde mee. In de eerste plaatst duurde het wel even voordat ik duidelijkheid had en in de tweede plaats, heeft het antwoord dus wat toelichting nodig.

Ok dat is duidelijk, maar hoe zit het nu?

Het slechte nieuws is: Ik ben geen finalist. Het goede nieuws is: Ik ga wel naar Chamonix met BTS!

Huh?

Ik volg het programma zoals de andere amateur atleten, maar het is niet zeker of ik daadwerkelijk aan de race zelf zal meedoen. Ik ben namelijk “reserve”. Dat betekent dat iemand van de amateur atleten uitvalt, van welk team dan ook, ik zal invallen. Ik moet dus ook gewoon super fit zijn en klaar om in te springen, waar nodig. Of niet.

Substitute

In eerste instantie was ik teleurgesteld, want ik heb me niet opgegeven om op de reservebank plaats te nemen. Maar nadat ik gisteren 20 kilometer in de regen had hardlopen, was ik helemaal blij. Niet van dat hardlopen in de regen, maar van deze constructie.

Running journalist

Ik zie mezelf al als een soort van rennende journalist (ik heb mezelf even ge-upgrade van blogger naar journalist, voor deze gelegenheid), waarbij ik verslag kan doen van het super toffe evenement Beat The Sun en ik ook -weer- aan de hoogte en het rennen in de bergen kan wennen.

Marathon du Mont Blanc

Want vlak na de Beat The Sun, staat natuurlijk de Marathon du Mont Blanc op het planning! Dat was mijn oorspronkelijke geweldige doel, waarbij ik (samen met mijn trainingsmaatjes van Running Improvement) ook het geluk had om te zijn ingeloot.

Ik kan er nog veel meer over schrijven en dat zal ik ook zeker doen de komende tijd, maar nu moet ik naar mijn werk 🙂

Voor nu wil ik iedereen nogmaals enorm bedanken voor al de support en het stemmen. Zonder jullie was dit niet gelukt!!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + tien =