Roadrunning,  Triathlon

Het loopt niet zoals gepland

Soms lopen dingen niet helemaal zoals gepland. Beter gezegd: dingen lopen heel vaak niet zoals gepland. Nou ja, dat is in mijn geval zo. Bij mij gaat een dag vaak anders dan dat ik het van te voren in mijn hoofd had gedacht. Mijn ’to-do-lijst’ komt niet af omdat er allemaal andere belangrijke -of minder belangrijke- dingen tussendoor komen. Of het verkeer, de computer, de mobiele telefoon, mijn camera of welk ander apparaat dan ook, werkt niet mee. Met als gevolg: weinig vinkjes op de to-do-lijst.

Altijd genoeg tijd…

En dan heb ik het niet eens over een dag op mijn werk. Maar in zijn algemeenheid. In het weekend bijvoorbeeld. Mijn trainingen op zaterdag en zondag staan vast en daar plan ik de rest van activiteiten en afspraken dan omheen. Iets waar ik eigenlijk altijd tegen aanloop is dat ik altijd denk dat ik meer tijd heb dan in werkelijkheid het geval is. Met als gevolg: ik kom te laat op een afspraak. Of nèt op tijd.

Succesvol

Gelukkig wijst onderzoek uit dat laatkomers over het algemeen succesvolle mensen zijn, maar irritant is het natuurlijk wel. Voor mijn omgeving (hoewel ik ook wel de indruk heb, dat veel mensen zich er maar bij hebben neergelegd of er in hun eigen planning ook rekening mee houden) en voor mezelf, omdat ik vaak opeens enorm moet haasten voor een training of een afspraak. Overigens kán ik wel op tijd komen. Als het echt moet. Voor mijn werk of om een vliegtuig te halen, is het geen enkel probleem om op tijd te zijn.

FrontRunner!?

Maar genoeg over te laat komen. Daar wilde ik het eigenlijk helemaal niet over hebben. Mijn punt was.. dat dingen vaak anders lopen dan dat ik voor ogen had. Zoals nu. Letterlijk. Met hardlopen. Want dat kan ik momenteel niet. Als ASICSFrontRunner zou ik het liefst heel veel kilometers maken, zoals ik altijd deed. En laten we eerlijk zijn? Wat heb je nou aan een Frontrunner die niet kan hardlopen?

Wales

In aanloop naar mijn volgende doel, de Wales Marathon (juni) heb ik een pittig schema. Met veel heuveltraining en lange duurlopen. Die trainingen mis ik nu. In plaats daarvan rijd ik nu rond op mijn mountainbike omdat ik geblesseerd ben. Totaal anders dus, dan ik in mijn hoofd gepland had. Mijn peesplaat (onder de voet) werkt niet mee. En tja, dat heb ik dan maar te accepteren.

Rust

Het is een blessure die ik de tijd en rust moet gunnen om over te gaan. Maar dat is lastig. Tijdens het ASICSFrontRunner weekend, dat 2 weken geleden in Apeldoorn was, had ik het er maar moeilijk mee. Mijn teammaatjes renden vrolijk in het rond, maar ik kon niet meerennen. Gelukkig waren er heel veel andere activiteiten waar ik wel aan kon meedoen. Zoals de Wipe-Out.

Dus zo zielig was ik nou ook weer niet.

MTB

En eigenlijk is rondfietsen op een mountainbike ook verre van vervelend. Gisteren was het prachtig weer en de omgeving van Arnhem is niet alleen mooi om te trailrunnen, maar mountainbiken is ook fantastisch. Zo bleek maar weer. De klimmetjes en de afdalingen hier zijn niet te vergelijken met de bergen, maar desondanks best avontuurlijk. Bijkomend voordeel van de MTB is dat je in een korte tijd veel kilometers kan maken. Zo zie je nog een stuk meer van de omgeving.

Start to Tri?

Stiekem denk ik al aan een wedstrijd met de MTB, zoals de Sixty60: waarbij 40 km op een mountainbike wordt afgelegd en 20 km hardlopend over de trails. En heel stiekem denk ik ook aan een Triathlon wedstrijd.

Vorig week zondag was ik samen met Sanne aan het kijken bij de Super Sunday, waar een heleboel (top)triatleten van start gingen: zwemmen, fietsen én lopen. Dat was inspirerend en ik bedacht me… nu ik toch lekker bezig ben op de fiets, is het alleen nog maar een kwestie van het zwemmen goed onder de knie krijgen. Minor detail ;-).

Vorig jaar riep ik er ook al iets over, maar ik heb een sterk vermoeden dat het er dit jaar echt van gaat komen: mijn debuut op de triatlon. En dat dankzij een blessure. Soms is het misschien helemaal niet zo erg dat dingen niet gaan zoals gepland.

foto credit: Barbara Kerkhof

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =