Roadrunning,  Trailrunning

What’s Coming Next Week: Open Klassement UHT & Runners Prep Night

Deze week gooi ik de Training Recap over een andere boeg. Ik kijk niet terug op de afgelopen week, zoals normaal gesproken, maar ik blik vooruit op de nieuwe week. In aanloop naar de Rotterdam marathon, worden mijn trainingsweken steeds intensiever. Deze week wordt ook vrij heftig qua kilometers. Met het hoogtepunt op zaterdag. Dan die ik mee aan het Open Klassement Utrechtse Heuvelrugtrail. Kortweg: UHT Open.

UHT Open: wedstrijd wanneer je zelf wil

Het is een bijzondere wedstrijd, want je kan de route lopen wanneer het je zelf het beste uitkomt. De UHT is iets meer dan 30 km lange trail run. Ongeveer 90% van de route is onverhard. De route volgt -min of meer- de kortste weg tussen station Driebergen en Rhenen. Je kan zelf kiezen of je wilt starten vanaf station Driebergen of vanaf station Rhenen. Om mee te doen aan de wedstrijd maak je een foto onder de stationsklok van het beginpunt en maak je een foto onder de klok van het eindpunt. Beide foto’s plaats je op de website. Degene met de snelste tijd wint het klassement.

Girls Only

Bij de UHT ga ik zaterdag zeker niet voor de snelste tijd. Maar wel voor het genieten van de mooie trail van de gezelligheid. Dat moet goedkomen, want samen met een groep dames, gaan we die UHT lopen. Oftewel: een Girls Only UHT. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Ik wil er in ieder geval wel alles aan doen om het vooroordeel dat dames niet kunnen navigeren onderuit te halen. (En dus NIET te verdwalen). Hoe? Dat is nog wel even de vraag, want navigeren is niet een van mijn sterkste punten. Mijn hoop is dus gevestigd op de andere dames.

Runners Prep Night

Verder staat er eerder deze week, op woensdag, ook nog iets bijzonders op de planning. De Runners Prep Night: dé avond waarin specialisten alles vertellen over hardlopen en wat daarbij komt kijken. Het vindt plaats bij Runnersworld Arnhem en het begint om 19:30 uur.

What's Coming Next Week: Open Klassement UHT & Runners Prep Night

Sprekers op deze eerste editie zijn auteurs Karin Lambrechtse en Eline van der Raad. Zij schreven SPORTABLES: een boek vol informatie over het maken van je eigen sportvoeding. Karin en Eline vertellen hoe je voor, tijdens en na je run het beste kan eten en drinken. Wil je er ook bij zijn op woensdag? Dat kan, schrijf je gauw hier in!

En dan nu -kort samengevat- mijn planning voor komende week:
 • Maandag: Rustdag / Bikram Yoga
 • Dinsdag: 21 Km Blokkentraining (marathon tempo) en Krachtraining
 • Woensdag: Runners Prep Night (officieel staat er ook een Progressieve duurloop van 20 km op het schema, maar die kilometers probeer ik later in te halen)
 • Donderdag: Interval Training
 • Vrijdag: Langzame Duurloop 10 km
 • Zaterdag: UHT 30 km
 • Zondag: DTI training geven & krachttraining. In totaal 16 km lopen.
Train jij ook voor een (halve) marathon?

Als ik social media bekijk, dan lijkt het alsof heel hardlopend Nederland aan het trainen is voor een voorjaarsmarathon. Dat zal niet het geval zijn. Maar feit is, dat de Rotterdam marathon helemaal is uitverkocht. Dus er moeten wel heel wat mensen druk aan het trainen zijn.

Ben jij er ook een van? Dan ben ik benieuwd of jouw trainingsweek vergelijkbaar is. Of misschien heel anders? Leuk als je het laat weten in de comments.

4 Comments

 • Pierre

  Succes met het navigeren en genieten van de 30 km Erlinde. Leuke en pittige trainingsweek voor je zeg!
  Ik ben aan het trainen voor de Stevensloop 1/2 marathon, over 4 weken in Nijmegen. Eens kijken of ik mijn tijd van vorig jaar (1:30) kan evenaren of misschien zelfs verbeteren! Met 3x lopen en 2x Bodypump hoop ik een eind te komen.

  groetjes Pierre

  • Erlinde

   Haaaa Pierre,

   Dank je wel! Mooie uitdaging de Stevensloop in 1:30 of wellicht sneller. Jouw voorbereiding klinkt in ieder geval goed! Succes en veel plezier alvast!

 • Bart

  Erlinde,

  Mooie planning! Pittig ook qua afstanden. Maar dat ben jij als ultraloper natuurlijk gewend 😉

  Ik train ook voor Rotterdam. Mijn doel is binnen de 3:00 uur. Mijn schema is verdeeld ingedeeld in vier fases: algemene voorbereiding (8 weken), specifieke voorbereiding (6 weken), intensieve periode (4 weken) en afbouwen (2 weken). Ik zit nu in de laatste week fase 2. De trainingen variëren: maandag rust, dinsdag +/- 1 uur tempo 2 (14 km/h), woensdag 45 min tempo 1 (+/- 14 km/h), donderdag interval/ vaartspel, vrijdag rust, zaterdag uur marathon tempo en zondag lange duurloop. Vanaf volgende week wordt het zes dagen trainen in plaats van vijf. Tot nu toe gaat het wel lekker, maar zes keer in de week vind ik wel wat veel.. Ik hoop dat de massage het wat makkelijker maakt. Dank voor de tip!

  Leuk om jouw voorbereiding te volgen! Heel veel succes!

  • Erlinde

   Heeeey Bart,

   Thanks! Wat leuk om te lezen hoe jij je voorbereidt voor Rotterdam. Ik heb er alle vertrouwen in dat je binnen de 3:00 u gaat halen. 6 x lopen in de week is veel ja… Maar gaat je lukken! Die sportmassage helpt vast en zeker 🙂 Veel succes en plezier met de voorbereiding.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 7 =