Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Myrthe)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Myrthe zat 3 jaar lang in een rolstoel. Haar hele linker zijde was verlamd en alsof dat nog niet erg genoeg was, kreeg zij de te horen dat ze nog maximaal 3 jaar te leven had. Dan stort je wereld in. Myrthe begon zich volledig te focussen op haar gezondheid en wat er allemaal WEL haalbaar was. Gelukkig trof zij iemand die haar kon behandelen en genezen. Haar wereld veranderde compleet. Ze wilde nu letterlijk alles weten over gezondheid. Haar doel vanaf nu: alle vrouwen laten zien hoe een gezond lichaam eruit ziet en hoe dit te behalen is.

Vertel eens wie is Myrthe nu?

Ik ben Myrthe, 26 jaar oud, MSc. Health Science. Passie voor gezondheid, trainen en modellenwerk.

Was jij voor je ziekte ook sportief?

Als kind was ik altijd al sportief. Maar toen ik op mijn 15e ernstig ziek werd, werd ik gedwongen om te stoppen met alle sporten die ik deed. Vanuit mijn rolstoel frustreerde ik mij mateloos over het feit dat ik niet kon trainen en droomde ik ooit weer te kunnen hardlopen (of normaal lopen). Stiletto’s werden mijn nieuwe obsessie, als ik daarop kon lopen was voor mij mijn doel bereikt. Na een lange tijd van revalidatie en herstel kon ik op mijn 20ste dan eindelijk op mijn geliefde stiletto’s lopen en zelfs stukjes rennen. Langzaam aan kreeg mijn lichaam de kracht terug om rustig te gaan trainen. Nu, 6 jaar later merk ik geen enkele beperking meer van mijn verleden.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Haar droom … weer kunnen hardlopen.
Wat doe jij nu qua sport?

Ik focus mij vooral op kracht en mobiliteit. Ik vind deze combi heerlijk, en mijn lichaam blijft hierdoor in de juiste verhouding. Voor mijn werk als model is het belangrijk om in verhouding te zijn en blijven.

Vind jij sporten belangrijk?

Zeker, sport staat voor mij voor het ervaren van hoe krachtig een lichaam is. Hoe mooi is het om nog net die laatste herhaling er uit te knallen, of dat extra stukje te rennen als je denkt dat het echt onmogelijk is.

Wij vinden het mooi om te zien hoe jij bent geworden na jou ziekte. Vol leven, kracht en liefde voor je werk. Hoe belangrijk is jouw werk voor je?

Heel erg belangrijk. Op dit moment werk ik in dat waar mijn hart ligt, ik begeleid vrouwen naar een beter fysiek. Ik wil niet alleen met ze trainen, maar ik pak ook de factoren voeding en mindset mee. Ik ben gespecialiseerd in het creëren van een gezond en fit lichaam op een goede manier. Mijn werk is mijn passie. Ik vind het prachtig om te zien hoe ik vrouwen kan laten inzien dat slank zijn niet een kwestie van geluk of weinig eten is.

Vrijdag = koelkast kijkdagVind jij naast sporten voeding ook erg belangrijk?

Absoluut, voeding is als een fundament voor het lichaam. Een lichaam vernieuwt continue en daar heeft het ook de juiste voedingsstoffen voor nodig, om te kunnen herstellen. Zie het als een auto, wanneer je daar de verkeerde brandstof in gooit….. Dat rijdt niet echt lekker ;)!

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Ik vind het woord “dieet” altijd een vervelende lading hebben. Persoonlijk maak ik bewust de keuze wat de dingen zijn die ik wel wil eten aan de hand van mijn doelen. Het feit dat ik meer van een strak lichaam houd dan van bv. donuts is voor mij al een motivatie om het te laten staan. Wanneer ik met vriendinnen op stap ben, eet ik gerust iets bij de snackbar, drink ik gin & tonic of iets anders waar ik trek in heb, it’s all about balance!

Zijn er producten die jij juist wel of niet eet?

Ik eet vooral veel (dierlijke)eiwitten en groente. Ik kies er bewust voor om bijna alles wat ik eet biologisch te kopen, niet alleen omdat dit beter/fijner is voor de natuur en ik absoluut tegen dierenleed ben, maar ook voor mijn eigen gezondheid. Hoe kan ik verwachten dat een dier wat nauwelijks gezond heeft kunnen leven en wat compleet verdoofd van de stress en chemische middelen een gezonde bron van voeding voor mijn lichaam is?

Ik vermijd absoluut: smaakversterkers, zoetstoffen en soja producten.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er bij jou uit?

Ontbijt

5 eieren met groente (broccoli, paprika, bleekselderij, wortel en tomaat) en wat rijst

Tussendoortjes

2 bananen met wat extra eiwitten

Lunch

150 gram Vlees/vis/kip met groente of salade en visolie

Tussendoortjes

Boerenkool/komkommer/spinazie en een appel + whey shake

Diner 

150 gram vlees/vis/kip eieren met groente en zoete aardappel

Late night snack

Kipfilet en groente

Ben jij nog ergens voor aan het trainen?

Op dit moment begeleid ik vooral veel modellen in het behalen van hun ultieme shape. Ik werk 1 op 1 of online met deze meiden. Zo kan ik ze ook wanneer ze veel reizen goed begeleiden. Voor mijzelf is op dit moment mijn shape het belangrijkste, omdat ik weer veel modellenwerk aan het doen ben. Al moet ik wel zeggen dat ik het erg leuk vind om met zware gewichten te trainen en mijn records te verbreken.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Heb jij nog doelen die jij graag wilt behalen?

Op dit moment is mijn grootste doel om meer vrouwen te leren hoe zij gezondheid zelf in de hand hebben. Investeer in jezelf en in jouw gezondheid, niet alleen door te trainen maar ook door te weten hoe jouw lichaam werkt en hoe jij daar het beste uit kunt halen.

Heb jij nog tips voor onze volgers?

Pas je lifestyle aan de doelen die je wilt behalen. Wat is precies jouw doel? Bedenk dat heel goed en formuleer aan de hand daarvan de voeding, training en mindset die daarvoor nodig zijn. Leg de lat niet te hoog en geniet van het proces. Het is oké om af en toe niet zo streng te zijn. Ik gebruik daarvoor de 80/20 regel. 80% van je voeding is clean en die andere 20 % eet je hoe jij wilt eten. Kom je er zelf niet uit? Vraag om hulp, het is niet gek als je iemand nodig hebt die je helpt om jouw doelen te behalen.

Heb jij vragen of hulp nodig? Dan ben je bij Myrthe echt aan het goede adres. Zeg nou zelf….. eerst nog aan één kant verlamd en geen toekomst, nu hangt ze er zo bij. Ze is genezen en top fit. De wonderen zijn de wereld nog ECHT niet uit.

Vrijdag = koelkast kijkdag

 

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × vijf =