Roadrunning,  Run

‘Mijn eerste marathon’, de podcast die je naar de finish praat.

Nieuwe podcasthelpt bij “bucketlist dingetje”

Podcast hier podcast daar, je hoort er steeds vaker over. En als je zoekt in de populaire apps (Spotify, Apple podcast, Podimo) dan vind je al snel een dozijn of wat podcasts over hardlopen. Maar een podcast die je vijf maanden lang meeneemt in de voorbereiding naar een marathon toe, die was er nog niet. Dus: staan die 42 kilometer ook op jóuw bucket list? Luister dan naar Mijn eerste marathon. De podcast die je naar de finish praat.

De marathon, da’s gekkenwerk. En best wel een eenzame missie ook. Terwijl het juist zo fijn is om af en toe je vragen, onzekerheden, maar ook succesmomentjes te kunnen delen met anderen. Maar vind maar net dat maatje die op precies hetzelfde moment die uitdaging aan wil. Ben je ook geen type bent voor een loopklasje? Dán is deze podcast voor jou: Mijn eerste marathon is er voor alle lopers die voor het eerst een hele of halve marathon willen lopen. Maar wel met een beetje hulp en een steuntje in de rug. Een cadeautje van Mizuno en sportorganisator Le Champion, die de serie mogelijk maakten.

Nick en Julia

Er zijn al behoorlijk wat podcasts op het gebied van hardlopen. Maar wat ze veelal gemeen hebben is dat het niveau hoog ligt. Zowel de uitgenodigde gasten als de vaste hosts hebben vaak al verschillende marathons in de benen en realiseren tijden die voor velen onhaalbaar zijn. In Mijn eerste marathon is dat anders. In aflevering 1 maak je kennis met Nick (34, bijna vader) en Julia (25, net begonnen met werken en samenwonend met vriendinnen). Beiden willen op 16 oktober in Amsterdam hun eerste marathon lopen. Tweewekelijks komen ze bijeen samen met hardlooptrainster Florence Damen, om hun voortgang en ervaringen te delen, maar ook vooral om hun (beginners)vragen te bespreken.

“Slapeloze nachten”

“ik word binnenkort vader, gaat dat wel samen met de marathon?” Die vraag spookt door het hoofd van Nick. In aflevering 1 horen we dat hij zich zorgen maakt over slapeloze nachten. En Julia is nogal blessuregevoelig. Zij heeft al snel last van pijntjes in haar knieën. Hoe gaat ze daar mee om als de kilometers in haar trainingsschema oplopen? Verdeeld over 12 afleveringen volg je Nick en Julia in hun voorbereiding naar de marathon toe. Daarnaast heeft elke aflevering een eigen thema. Denk aan: hoe kom je aan een goed schema, wat moet je eten tijdens een training, en tijdens de wedstrijd? Hoe vind je de juiste schoenen? Hoe verbeter je je snelheid en looptechniek? Wat is het belang van lopen op hartslag?

Bucketlist

Tijdens de laatste aflevering straks, daags na de wedstrijddag op 16 oktober, horen we hoe Julia en Nick het ervan af hebben gebracht. Julia vindt het spannend, maar wil er veel voor opgeven, het is immers wel “een bucket list dingetje”. Hoewel er ook zorgen zijn over de voorwaarden voor een optimale voorbereiding. “Ik hou wel van een terrasje hier en een festivalletje daar. Ik hoop wel dat dat gewoon door kan gaan.” 

Wil jij ook die dikke vette vink op je bucketlist? Loop dan de komende maanden met ze mee en luister naar Mijn eerste marathon. Abonneer je nu alvast in je favoriete podcast-app:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 1 =