Roadrunning,  Sport News

#MarathonMotivatie: Marathonpakket XL

In november hebben wij bij het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) een sportmedisch inspanningsonderzoek gedaan. Dankzij dit onderzoek en de inspanningstest hebben we nu belangrijke gegevens voor onze marathontraining. Na het onderzoek wees sportarts Arjan Kokshoorn ook nog even op het “Marathonpakket XL” van SMCP. Dit klonk interessant, dus we hebben wat verder uitgezocht wat het is.

Marathon voorbereiding

Het SMCP heeft in samenwerking met Running Movements uit Apeldoorn, het Marathonpakket XL samengesteld. Dit pakket is er speciaal op gericht om zo goed mogelijk een (halve) marathon te lopen. En dan gaat het niet persé om het verbeteren van je PR, ook het uitlopen kan een doel op zich zijn.

Voor wie?

Iedere recreatieve hardloper die op een gezonde manier de marathon uitdaging aan wil gaan, kan bij het SMCP terecht voor begeleiding door een team van experts. Het begeleidingsteam bestaat uit sportarts Arjan Kokshoorn, sportfysiotherapeut Luc Schout, Sportdiëtiste Anja van Geel en hardlooptrainer/topsporter Gert-Jan Wassink van Running Movements.

Wat is het?

Via het Marathonpakket XL worden testen en analyses aangeboden waardoor je veel meer te weten komt over je lichaam. En het belangrijkste: wat wel en wat niet kan. Je krijgt dus een marathonpakket op maat, toegespitst op jouw lichaam en kwaliteiten.

Het Marathonpakket XL bestaat uit verschillende onderdelen:

  • de sportarts verzorgt het uitgebreide sportmedisch onderzoek waarin ook een VO2-max meting wordt gedaan; hiermee krijg je een beeld van je fitheidsniveau. Deze gegevens worden door de persoonlijke coach gebruikt bij het schrijven van het trainingsschema-op-maat.
  • de sportfysiotherapeut screent je lichaam, neemt testen af en geeft tips en tools zodat je blessurevrij kunt blijven sporten.
  • de sportdiëtiste neemt je voedingspatroon onder de loep zodat je de juiste ingrediënten krijgt aangereikt voor een evenwichtig dieet, waardoor je optimaal kunt trainen en presteren.
  • de running coach begeleidt je met een uitgebalanceerd trainingsschema waarin de arbeid-rustverhouding goed in de gaten gehouden wordt.

Het team van deze 4 deskundigen zorgt ervoor dat je zo goed mogelijk aan de start staat van je (halve) marathon.

Kosten

Als wij niet via Running Improvement zouden trainen, dan zouden wij dit Marathonpakket XL echt perfect vinden en graag willen meedoen. We schrokken wel een beetje van de kosten, want goedkoop is het niet. Maar hierbij geldt wel dat het mogelijk gedeeltelijk kan worden vergoed als je een aanvullende verzekering hebt. En tja, je krijgt dan ook begeleiding van een vierkoppig team van experts!

In voorbereiding op de Marathon van Rotterdam?

Voor een optimale voorbereiding moet je wel rekening houden met een periode van in ieder geval 4 maanden voorafgaand aan de wedstrijd. Dus als je net als wij de Rotterdam marathon (of een andere marathon in april) gaat lopen, dan ben je nu nog op tijd!

Marathon Motivatie: Marathonpakket XL

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vier =