Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Nanda Groen)

Untitled_design10_111

Vrijdag = koelkast kijkdag

In 2009 kreeg zij de titel “The Rookie of the Year”. Ze danst, springt, swingt en is niet vies van een zware krachttraining. Als zij begint te dansen wil je blijven kijken. Maak kennis met top presenter, choreograaf en danseres Nanda Groen.

Wie is Nanda?

Hai, ik ben Nanda Groen (34jaar). Ik heb een dochter van 10 jaar, haar naam is Roxy. Oorspronkelijk kom ik uit Papendrecht, maar sinds september 2000 woon ik in Arnhem. Ik ben hier naartoe gekomen voor het CIOS, waarvan ik alleen het eerste jaar heb gedaan. Daarna heb ik alle modules doorlopen van het AALO (aerobic/step/fitness opleiding).

Wat doe jij qua werk?

Ik ben zzp’er en werk als presenter, choreograaf en danser. Ik werk in Zwolle als HipHop docent op een dansschool genaamd Diff Dance Centre. Verder geef ik bij Indoor Action (Arnhem) en bij Sportstudio Locomotion (Oosterbeek) les. Bij Indoor Action geef ik Low Impact (aerobic vorm) Steps en Urban Dance (HipHop). Bij Locomotion geef ik Funky Low (aerobic). Ook werk ik voor ClubJoy. Daar ben ik producer en presenter van het Dance en Fiësta team. Dit houdt in dat ik verschillende choreografieën maak voor sportscholen in Nederland, België en Duitsland. Ook worden deze programma’s gebruikt voor Virtual lessen.

Ja, deze dame zit absoluut niet stil. Stefanie en Nanda kennen elkaar via Indoor Action en dat is nu al 6 jaar. Maar hoelang werk jij hier al?

In 2001 ben ik begonnen bij Indoor Action, 15 jaar geleden al weer! En sinds 2009 begonnen bij Clubjoy.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Opname Clubjoy
Hoe ben jij bij Indoor Action en Clubjoy terecht gekomen?

Ik ben via Evert van der Zee bij Indoor Action terecht gekomen. Wij kwamen elkaar tegen op een terrasje op de Korenmarkt. Kletspraatje hier en zodoende heeft hij mij bij Indoor binnen gebracht. Toen ik in 2009 ‘The Rookie of the Year” had gewonnen (dit is een contest voor de beste nieuwkomer qua les geven) vroeg Clubjoy mij of ik voor ze wilde komen werken.

Ben jij altijd sportief geweest?

Ja, al kwam het wel op latere leeftijd. Het sportieve dan ;). Ik heb altijd gedanst en ben natuurlijk begonnen met ballet. In de puberteit ben ik daarmee gestopt. En toen pas weer vanaf mijn 14e begonnen met dansen, Streetdance toen nog. Vanuit daar ging ik meer de sportkant op.

Welke sporten heb jij nog meer beoefend?

Windsurfen deed ik al toen ik 8 jaar was, geloof ik. Toen ik 14 jaar was, ben ik begonnen in de sportschool met dansen, steppen en aerobics.

Vind jij sporten belangrijk?

Jazeker, als het kan sport ik elke dag. Naast mijn eigen lessen vind ik het belangrijk om mijn lichaam in shape te houden. Tegenwoordig doe ik krachttraining. Krachttraining is echt het beste voor je vetverbranding!

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vind jij naast sporten voeding ook belangrijk?

Ja, ik let er wel op. Al vind ik eten vooral erg lekker….Maar voeding is zeker belangrijk ook voor je herstel en weerstand.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik ben gek op Soto.

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Nee eigenlijk niet. Ik weet heel goed hoe het ‘moet’, maar bij mezelf schiet het er vaak bij in. Ik probeer zoveel mogelijk de regelmaat vast te houden en gewoon niet snoepen. Af en toe een ‘cheat’ dag is zeker toegestaan. Aangezien ik zoveel doe kan dat ook geen kwaad.

Waar kan jij niet vanaf blijven?

Ik probeer geen chips en chocola in huis te halen. Als ik dat in huis heb moet het ook op!

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er bij jou uit?

Ontbijt:

4 spelt boterhammen met kipfilet (en/of pure vlokken)

Tussendoortje:

Deze schiet er vaak bij in.

Lunch:

Magere Franse kwark met granola, havermout, banaan en honing. Of een spelt boterham met kipfilet, kokosolie en avocado.

Tussendoortje:

Een peer of rijstwafels. Deze eet ik zowel kaal als met pindakaas en banaan.

Diner:

Dat kan van alles zijn. Spelt pasta met prei/boursin/tonijn of een rode bieten salade. Maar ook Taco’s, pannenkoeken of zelfgemaakte groentesoep met gevulde omelet. Oftewel, net waar ik zin in heb.

Heb jij nog tips voor onze volgers?

Ik zweer bij één avocado per dag. Een avocado is rijk aan meer dan 20 belangrijke vitamines en mineralen. Verder let erop dat je voldoende water drinkt en wees zuinig met koffie. Ik drink maximaal 3 kopjes koffie per dag.  Warvan na het eten altijd één decafe.

Een verrrry verryyyy old one! Leuk om Nanda weer eens met lang haar te zien, hihi 🙂
Heb jij nog doelen waar jij naar toe traint?

Geen specifiek doel meer, maar mezelf gewoon in shape houden. Ik heb een heupblessure en als ik train heb ik daar minder last van.

Waar kunnen wij jou vinden Nanda?

Maandag:

HipHop 14-17 jaar. 18+ beginners en 18+ half gevorderde, bij Diff Dance centre in Zwolle

Dinsdag:

HipHop (vanaf 5 januari 2016), Indoor Action in Arnhem

Woensdag:

Steps, Indoor Action in Arnhem

Funky Low, Locomotion in Oosterbeek

Zondag:

Steps en Low Impact, Indoor Action in Arnhem

Alles voor Clubjoy gaat gewoon de hele week door. Hetzelfde geldt voor het voorbereiden van mijn lessen. Freestyle lessen geven betekent ook echt alles zelf maken. Daar gaat ook veel tijd in zitten. Daarnaast reis ik verschillende keren per jaar voor Clubjoy door heel het land om daar te presenteren, voor opnamedagen (nieuwe programma’s filmen) en voor de Solid Sound Convention.

Een echte power vrouw en daarom een grote inspiratiebron voor ons. Wij wensen jou nog heel succes met alles wat je doet en gaat doen. En heb jij nog een vraag voor Nanda? Plaats deze dan in een reactie hieronder. Nanda geeft persoonlijk antwoord.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + een =