Roadrunning

#Lekker Rondje

#Lekker Rondje

#Lekker Rondje

Het is inmiddels september en de zomervakantie zit er echt op. Misschien heb je tijdens de vakantie flink doorgerend? Of heb je juist de hardloopschoenen -tijdelijk- aan de wilgen gehangen? In beide gevallen is er reden genoeg om mee te doen aan een uitdaging. Je hardloopschoenen staan te trappelen in de kamer. Het is tijd voor je favoriete route. Ren ‘m en deel ‘m: #LekkerRondje.

#Lekker Rondje

De hashtag #LekkerRondje heb ik trouwens niet zelf bedacht. Nationale-Nederlanden en Hardlopen met Evy zijn namelijk een samenwerking aan gegaan. Als je jouw favo rondje deelt (minimaal 5km) door je Evy/RunKeeper te koppelen maak je kans op een gratis hardloopschema (t.w.v. €3,99) óf een waardebon van Runnersworld. Dat is extra goede motivatie toch?

Genieten to the max

Misschien is de eerste keer hardlopen na de zomervakantie weer afzien. En de tweede keer ook. Maar de derde keer gaat misschien al een heel stuk beter en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, dan houdt niemand je meer tegen. Dan is het genieten to the max.

Mijn favo route

Door deze uitdaging zat ik ook na te denken over mijn eigen favoriete hardlooproute. Groot of klein, rond of een andere vorm? Ik hoor je denken… “Gaat het nog wel over een #LekkerRondje? Of ligt het aan mijn eigen dirty mind dat ik bij deze #hashtag aan lekker kontje moet denken 😉 Anyway..ik zal me in deze blog in ieder geval beperken tot mijn favoriete hardlooproute.

Lang of kort?

Het jaar 2016 is tot nu toe wel het jaar van de lange duurlopen. Het voordeel daarvan is dat je een hele grote ronde kan lopen en veel kan zien onderweg. Het voordeel van een kort rondje is, dat het niet zoveel tijd kost, je gewoon kan starten vanaf je huis en er verder niet over na hoeft te denken. Rennen en verder niets!

Hit the trails

Het fijnste vind ik het toch om offroad op de trails te lopen. In de omgeving van Arnhem zijn we verwend met de Posbank. Als ik voor een lange run ga, dan start ik vanaf mijn huis. Maar ga ik voor een korte route of wil ik echt alleen maar op de trails lopen, dan start ik vanaf het Posbank Paviljoen in Rheden. Door de mooie omgeving vergeet ik alles. Dan doen de tijden die ik loop er niet zoveel toe. Eigenlijk doet niets er even toe, behalve lekker rennen.

#Lekker Rondje

Rijnwaalpad

Wat ik tegenwoordig ook regelmatig doe, is van mijn werk van Nijmegen naar Arnhem rennen via de snelfiets route. Het is weliswaar een fietspad, maar als hardloper kan je er ook prima gebruik van maken. Nu het ’s avonds weer steeds sneller donker wordt, is het fijn dat er goede verlichting is. Het mag wat gekost hebben (in de miljoenen), maar dan heb je ook wat: vrolijke verlichting de vorm van paarse en groene bloemetjes en een super snelle verbinding tussen Arnhem en Nijmegen.

Deel jouw favoriete hardlooproute

Hopelijk helpt het rennen en delen van jouw favoriete route je ook om je motivatie terug te vinden. Als je die al kwijt was. Ik ben weg benieuwd naar je vaste rondje, maar ook als je net een ontdekking hebt gedaan van een leuke onbekende route. Laat het me weten via #lekkerrondje op social media. Of laat hieronder een reactie achter  in de comments.

foto’s door: Barbara Kerkhof. 

4 Comments

 • Tember

  Wow dat is leuk lopen. Waarom hebben we dat nu niet in Spoordonk, waar ik woon. Lopen in het donker is wel even wennen vind ik. Ik ben een aantal maanden geleden verhuisd en nu nog druk op zoek naar mijn #lekkerrondje in mijn nieuwe woonplaats. In het licht is het prachtig maar in het donker is het toch wel erg afgelegen en vind ik het stiekem een beetje eng. Dat ik dit toegeef op het internet ;). Dit weekend familieweekend in de Ardennen dus ook daar maar even op zoek naar een rondje van 26 kilometer. Renze!

  • run-waygirls

   Hi Tember,

   Ik snap best dat het best een beetje eng kan zijn, zo afgelegen in het donker! Misschien een reden om een loopmaatje te zoeken of je aan te sluiten bij een loopgroepje? Wat een goed vooruitzicht naar de Ardennen. Dat wordt 26 kilometer lang genieten. Veel plezier alvast!

   groetjes Erlinde

 • Martine

  Hoi,

  Die lichtjes zijn geen bloemetjes! ? Maar een aantal schakels van een fietsketting. De ene kleur staat gelijk aan de kleur van de bewegwijzering naar Arnhem en de andere voor naar Nijmegen.
  Maar je hebt gelijk, dat het een mooie route is ongeacht je fietst, loopt of rent.

  Martine

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 15 =