Roadrunning

De 10: meest irritante dingen aan een marathontraining

Run-Waygirls

Lijstjes zijn leuk. Het is niet makkelijk om een lijstje samen te stellen, want kiezen doet nu eenmaal pijn. Maar dat weerhoudt ons er niet van om op donderdag een vaste rubriek te posten: De 10. Vandaag hebben de 10 meest irritante dingen aan een marathontraining op een rijtje gezet.

Begrijp ons niet verkeerd, de marathontraining kan ook fantastisch zijn, maar daar hebben we het vandaag niet over. We pakken nu even ons momentje om onze irritaties te lozen. Hier komen ze!

10. Het kost zoveel…tijd

Één ding is zeker, als je traint voor een marathon moet je kilometers maken. Lange duurlopen horen er natuurlijk bij, maar wat kost het veel tijd.

9. Kapotte voeten

Blauwe teennagels en blaren, in de aanloop aan de marathon lijk je er niet aan te ontkomen. Je voeten worden er op deze manier niet mooier op. Niet fijn als je in de zomer open schoenen of slippers aan wilt doen.

8. Schurende kledingstukken en hartslagmeters

Er kan een hoop schuurellende worden voorkomen met vaseline, maar soms helpt zelfs dat niet. Een schurende onderbroek kan je lange duurloop tot een hel maken.

7.De man met de hamer

Te weinig energie hebben, toch door moeten en daar is hij dan.. de man met de hamer, BAM! Einde verhaal.

6. De route’s verzinnen

Omdat je zoveel kilometers maakt wil je natuurlijk niet altijd hetzelfde rondje lopen. Daarnaast worden de afstanden ook steeds langer, dus je zal steeds verder weg moeten. De vraag: “Welke kant ga ik vandaag op en hoe kom ik aan 21/26/31 km?” spookt vaak door je hoofd.

5. Kleine wasjes, grote wasjes

Veel hardlopen, betekent een eindeloze was. Het houdt niet op, nooit!

4. Schoenen slijten

Met al die kilometers slijten je schoenen als een malle. En ja hardlopen mag dan niet duur zijn, maar hardloopschoenen zijn dat wel.

3. Eten, drinken en gelletjes tijdens de training

Tijdens de lange duurlopen kun je niet zonder drinken en eten. Maar hoe neem je het mee? Een heupgordel, een rugzakje? Het kan allemaal, maar echt lekker lopen doet het niet.

2. Oma stylo

Tijdens het trainen van de marathon lijkt je leven soms een beetje op dat van een omaatje. Vroeg naar bed,  geen alcohol, niet dansen tot in de late uurtjes. Het is vervelend om vroeg weg te gaan op feestjes, omdat je morgenochtend weer een training hebt, of tegen je vrienden, familie, collega’s te moeten zeggen dat je niet mee kan omdat je moet hardlopen. Alweer? Ja alweer!

1. Werk en relatie

Je bent zo gefocust op je trainingen voor de marathon dat je bijna zou vergeten dat er ook nog zoiets is als werken en je relatie. De focus houden op je werk na een weekend veel rennen is zwaar, veel tijd doorbrengen met man lief (of vrouw lief) is in deze periode soms ook wat minder. Maar vergeet niet dat deze 2 wel erg belangrijk zijn, zonder de afleiding van je werk en je goede relatie red jij je marathon niet. Dus train liever een paar weken langer dan beiden te verliezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + elf =