Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Sierd Sikkema)

IMG_20150610_194830_bf1

Vrijdag = koelkast kijkdag

Elke dag hardlopen is voor deze man geen probleem. Hij werd op het NK (marathon afstand) 2de in zijn categorie, 40+ klasse. Verder is hij ook absoluut niet vies van een competitief spelletje van Nike, zijn naam is Sierd Sikkema.

Sierd Sikkema vertel eens iets over jezelf

Ojee, vertellen over mezelf is mijn sterkste kant haha, maar ben een redelijke fanatieke hardloper van 43 jaar en ben dit jaar zelfs 2de geworden op het NK Marathon in de 40+ klasse. Daar ben ik stiekem wel heel erg trots op net als op mijn tijd van 2:43:44. Ik heb daar hard voor getraind en een hoop kilometers voor gemaakt.

Hoeveel km loop jij gemiddeld per week?

Ik loop normaal zo’n 110km per week verdeeld over 6 trainingen en rond de marathon zijn dat 130 – 150km. Ik loop meerdere wedstrijden per jaar dus dit schema komt regelmatig voor.

Kun je daarnaast nog wel fulltime werken?

Ja zeker, ik heb een fulltime baan als NDO Inspecteur en daarnaast ook nog bezig met een paar opleidingen.

Heb jij verder nog kinderen?

Ik ben trotse vader van Raf.

Wauw sierd, petje af! Maar vertel eens, met zo’n druk leven moet je wel goed eten om dit vol te kunnen houden. Dus wat eet jij allemaal?

Ik eet vooral graag lekkere dingen. Als dit toevallig gezond is dan is dat mooi meegenomen. Het moet natuurlijk niet allemaal heel erg ongezond zijn, want dan gaat het mij wel in de weg staan tijdens het rennen. Verder ben ik absoluut geen ontbijt eter, het liefst ren ik op een lege maag. Ik heb het wel eens geprobeerd om een super gezond ontbijt te maken, perfecte start van de dag, maar ik kreeg het niet weg haha.

Heb jij nog een traditie?

Ja, op zaterdag is het patat dag 😉

Nu zijn wij heel erg benieuwd geworden naar jou koelkast Sierd, vertel wat verstop jij altijd in je koelkast?

Chocolade natuurlijk, niets belangrijker dan de chocolade voorraad. Verder ligt er ook veel bier in de koelkast, maar dat is meestal over van alle verjaardagen en voor alle visite die ineens spontaan langs komen. En sinds mijn vader liever wijn drinkt moet ik altijd de datum checken voordat ik het inschenk, haha.

Boodschappen halen ook een hobby van je?

Heb er zeker geen hekel aan, maar altijd wel een lijstje bij om zeker niets te vergeten. Dit lijstje vul ik aan met bonusartikelen of lekkernijen van het jaargetij of voor de weekend.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten er uit?

Ontbijt

Ontbijtkoek met een mok melk

Snack

Koffie met meestal een suikerwafel

Lunch

4 boterhammen met 30 + kaas jong belegen en vaak een soepje op het werk

Snack

Koffie of Cola-Light en een koek

Diner

De meeste avonden gewoon aardappels en groenten met een stukje (rund)vlees of kip. Ik eet 2x per week pasta en vaak ook 1 keer rijst. Verder elke zaterdag patat, die mogen we zeker niet vergeten. Als afsluiter een heerlijk toetje.

’s Avonds na de training een herstel shake die bestaat uit een combi van eiwitten en isotone.  En dan……voor de tv met een grote kop thee en chocolade 🙂 Jammiiiieeee!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + vijftien =