Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Nicole Grooters)

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Deze Europees Kampioene danst samen met haar partner de sterren van de hemel.  Ze sport 3 keer per week bij de sportschool, ze danst bij de hiphop groep ‘Next Episode Crew‘, ze geeft zelf les en heeft daarnaast ook nog eens een 36-urige baan. Hoe krijgt ze dat allemaal voor elkaar? Kijk mee in de koelkast van Nicole Grooters!

Nicole, wat leuk dat we in jouw koelkast mogen kijken! Ik ken je al, maar wil je jezelf voorstellen? Wat doe je zoal qua werk en sport?

Ik ben Nicole Grooters, 28 jaar en woonachtig in Nijverdal. Ik ben 36 uur per week werkzaam als budgetconsulent bij de Stadsbank Oost Nederland. Ik sport 3 keer in de week bij de sportschool en ik dans eens per week in de hiphop groep ‘Next Episode Crew’ onder leiding van Joshua Rada.

Cool! Kun je wat vertellen over de Crew?

Next Episode Crew is een hiphop demo team waar ik onder leiding van mijn partner Joshua Rada elke woensdag 3 uur mee train. Wij zijn actief als wedstrijdteam maar verzorgen ook workshops en optredens. Dansen is onze passie. Daarom dansen Joshua en ik ook als duo. Wij hebben als duo al aan diverse nationale en internationale wedstrijden mee gedaan. Zo zijn wij in 2013 Europees kampioen geworden en hebben wij in 2014 mogen deelnemen aan de Wereldkampioenschappen in Orlando Florida waar wij een top 5 klassering hebben weten te behalen.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Wat een knappe prestaties Europees Kampioen en een top 5 klassering op het WK! Heel tof dat je dit samen met je vriend doet en de passie kan delen! En je geeft ook les, klopt dat?

Ja zeker. Wat betreft dans is hiphop niet het enige wat mij bezig houdt. Ik ben namelijk ook dansdocente in de jazzdance en streetdance stijlen. Ik sta elke avond in de zaal om een aantal lessen te verzorgen. Ook werk ik samen met mijn partner als freelance dansdocent voor Kaliber de Kunstenschool. Voor Kaliber verzorgen wij workshops op voornamelijk basisscholen en middelbare scholen.

Ook ben ik sinds kort gestart met het lesgeven op de sportschool (Basic Fit) in Nijverdal waar ik de module training GRIT verzorg. Een heel andere tak van sport maar ook zeker super leuk om te doen.

Dat is nogal wat! En veelzijdig dus als dansdocent. Ben jij altijd zo sportief geweest?

Nou, ik ben nooit echt sportief geweest. Ik was eigenlijk altijd dat meisje die als laatste werd gekozen tijdens de gymles. Totaal geen balgevoel en nogal een kluns. Ik dans vanaf mijn 6e levensjaar, qua sport was dat het enige waar ik ‘goed’ in was.

Maar dit is de afgelopen jaren veranderd. Mijn leven als danser/dansdocent begon te groeien. Ik ging steeds meer lessen verzorgen en was elke avond na mijn school of werk bezig met dans. Dit kost behoorlijk wat energie.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Omdat ik in deze levensstijl veel van mijzelf en mijn lichaam eis ben ik naast het dansen ook begonnen met trainen in de sportschool. Kracht en conditie opbouw zodat ik nog meer uit mijzelf als danser/docent kan halen. Ik merk dat dit een enorm goed effect heeft en zal de sportschool nu ook niet meer weg kunnen denken.

Jouw week klinkt erg vol. Naast een baan ook nog lesgeven en trainen. Hoe doe je dat?!

Om een beeld te geven hoe mijn week eruit ziet, heb ik onderstaand schema gemaakt:

Maandag
 • Werken
 • Jazzles 16.00 – 17.30 uur
 • Jazzles 19.00 – 20.00 uur
 • Jazzles 20.00 – 21.00 uur
Dinsdag
 • Werken
 • Jazzles 17.30 – 19.30 uur
 • Sportschool 20.15 – 21.45 uur (Bodybalance + GRIT)
Woensdag
 • Werken
 • Trainen met Next Episode Crew 18.30 – 21.30 uur.
Donderdag
 • Werken
 • Jazzles 18.30 – 19.30
 • Jazzles 19.30 – 20.30
Vrijdag
 • Geen werk (ik werk 4x 9 uur)
 • Streetdance les 16.30 – 17.30
 • GRIT 18.30 – 19.00
 • Jazzles 19.00 – 21.00 uur
Zaterdag
 • lessen voorbereiden voor de volgende week.
Zondag
 • GRIT 10.00 – 10.30 uur.

Voorheen ging ik altijd op de vrijdagochtend naar de sportschool voor een uur Bodypump gevolgd door een cardio workout van ongeveer 30 min. Op zaterdag ging ik altijd hardlopen en op zondag na de GRIT ging ik altijd nog zwemmen. Ik merk dat ik hiervoor niet altijd de energie over heb. Ik zit daarom ook weer met smacht op de zomer te wachten want daar krijg ik altijd weer veel energie van en hoop ik dit weer volledig op te pakken ipv af en toe een keer een ronde maken.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Wow, ik ben onder de indruk van jouw weekprogramma. Het lijkt me dat je dat alleen kan volhouden als je gezond eet. Ben je het daarmee eens? Vind jij voeding belangrijk?

Voeding is erg belangrijk! Ik probeer daarom ook altijd zo gezond mogelijk te eten. Dit gaat alleen niet altijd even makkelijk gezien mijn werk en sportschema. Ik heb door de weeks weinig tot geen tijd voor het avond eten omdat ik vanuit mijn werk meteen door moet om de lessen te verzorgen. Mijn partner heeft hetzelfde schema waardoor er bij ons in huis zelden gekookt wordt.

Onze koelkast is daarom -zoals je kan zien- klein. Er staan daarom ook weinig producten in. Op zaterdag en zondag probeer ik wel te koken en dan werk ik met zoveel mogelijk verse producten. In het weekend hebben we echter vaak wedstrijden en optredens waardoor wij ook dan van huis zijn. En een wedstrijd zonder een afsluiter bij de Mc Donalds kan natuurlijk niet! 😉

Haha! En wat is jouw favoriete gerecht/ product?

Mijn lievelingseten is stamppot andijvie. Maar een lekkere salade gaat er ook altijd goed in. Waar ik ook erg van hou is een bak met kwark en lekkere noten!

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Nee, ik eet eigenlijk niet volgens een bepaald dieet. Ik let er alleen op dat ik niet TE veel koolhydraten binnen krijg al heb ik die wel echt nodig om mijn dag door te komen. Het enige waar ik altijd veel rekening mee hou is hoeveel ik drink en wat ik drink. Ik drink namelijk alleen maar water en thee.

Zijn er nog doelen waar je naar toe traint?

Onze doelen zijn voornamelijk de danswedstrijden. Daar leven en trainen we telkens weer naartoe. Ook heb ik mij opgegeven voor de Strongmanrun die de afgelopen jaren bij ons in het dorp gehouden is. Hiervoor moet ik ook echt een keer gaan starten met trainen. Dit zal namelijk de eerste keer zijn dat ik aan een (obstakel) run mee doe. Soms denk ik: “Waar ben ik aan begonnen!?”

Hellendoorn is niet alleen bekend om het avonturenpark, maar ook van de Strongmanrun. Het gaat je vast lukken! En hoe ziet een gemiddelde dag qua eten eruit?

Ik ben vroeg in de ochtend een slechte eter. Ik ontbijt altijd op mijn werk. Vaak met een boterham en een stukje fruit. Wanneer ik thuis ben ontbijt ik altijd met havermout of kwark met noten. Als lunch eet ik over het algemeen ook brood als avond eten neem ik vaak een wrap mee met bijvoorbeeld kipfilet en paprika of een salade. Tussendoor eet ik fruit of een graanreep. Ook rijstwafels vind ik heerlijk! ’s Avonds eet ik regelmatig bij mijn ouders die wonen op weg naar de sporthal. Daar eet ik gewoon wat de pot schaft 😉 Gelukkig zijn mijn ouders ook gezonde eters.

Zijn er nog tips die jij hebt voor de lezers?

Goede nachtrust! Ik moet hier zelf nog heel hard aan werken. omdat ik avonds vaak laat thuis ben wil ik altijd nog graag even op de bank hangen met mijn partner om de dag door te nemen. Voor je het weet is het alweer bijna middernacht. HEEL SLECHT VOOR JE! Mijn wekker gaat weer om 06.00 uur. Een nachtrust van minimaal 7 uur heb je wel nodig om goed te kunnen herstellen. Dus tip, ga vroeg naar bed 😉

Waar kunnen wij jou vinden? Oftewel waar train je/ waar geef jij les?

SVH Hellendoorn, DOS Rijssen, Basic Fit Nijverdal en Kaliber de Kunstenschool.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

En social media en bookings van Next Episode Crew?
 • Follow us on Facebook – Next Episode Crew Hellendoorn
 • Find us on Youtube – Next Episode Crew Hellendoorn or Joshua Rada
 • Bookings – Next-Episode-Crew2010@hotmail.com

Nicole dank je wel voor dit kijkje in je koelkast en je (trainings)week! Veel succes met al jullie danswedstrijden en de Strongmanrun!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig + 6 =