Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Nicolette Sluiter)

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Werd 4e bij de UFC 2006 in Curaçao, pakte de 2e plaats van de Benelux op de Lowland Throwdown in 2011 en heeft nu een eigen gym YOUR | physical coach in Elst. Maak kennis met Nicolette Sluiter.

Vertel eens wat meer over jezelf?

Ik ben Nicolette Sluiter en moeder van 2 pubers ( Rino 18 en Dilana 13 jaar). Ik ben sportief en als ik met een wedstrijd mee doe, dan wil ik toch altijd wel winnen!

Ben jij altijd zo sportief geweest?

Ja, vanaf mijn derde deed ik aan gymnastiek. Toen ik 5 jaar was kwam hier ballet bij en later ook nog modern ritmisch gymnastiek. Veel sporten en weinig tijd om te “spelen” met mijn vriendinnetjes.

Vond jij het niet jammer dat er door het sporten weinig tijd was om te spelen met je vriendinnetjes?

Nee, ik koos er echt zelf voor. Daarnaast zat mijn beste vriendinnetje ook in mijn groep, dat maakte het extra leuk. Mijn ouders hebben elkaar op de turn mat leren kennen. Het zit dus in de genen :). Sporten heeft er gewoon altijd bij gehoord.

Vrijdag = koelkast kijkdagSommige ouders verplichten hun kinderen om te sporten, wat vind jij hier van?

Pushen heeft geen zin, je moet ze stimuleren om te gaan sporten.

Met zo’n sportief leven op jonge leeftijd kan het niet anders dan dat jij CIOS gedaan hebt….

Klopt, toen ik 16 was ben ik naar het CIOS in Heerenveen gegaan. Ik ben daar in 7 vakken afgestudeerd. Daarna nog 2 jaar Dansacademie gedaan. Vanaf mijn 16e gaf ik ook al les op een sportschool. Dat heb ik heel lang gedaan en daarnaast vele cursussen gevolgd.

Deed jij ook aan prestatie gerichte sporten?

Ik heb een tijdje aan Triatlons meegedaan. Kleine afstanden hoor. Later op mijn 36ste heb ik meegedaan met de ULTIMATE FITNESS CHALLENGE. Deze vond plaats op Curaçao en hier veroverde ik de 4e plaats. Daarna ben ik pas op survival gegaan en toen heeft Ronald Dreijer mij getraind met kettlebells, de slee en nog meer militaire oefeningen. Hierdoor werd ik zo sterk, maar toen ging de UFC niet door……Helaas!

Dat is zuur. Heb je zo hard getraind voor een wedstrijd en dan gaat hij uiteindelijk niet door. Maar al het trainen is nooit voor niks geweest…..

Precies, dat is waar. Daarna heb ik mij een tijdje bezig gehouden met Crossfit. Ook wedstrijden gedaan en pakte zelfs de 2e plaats van de Benelux op de Lowland Throwdown.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Crossfit 2011
Kijk het komt altijd van pas. Mooie prestatie hoor, heel erg knap. Maar sinds een paar jaar een eigen gym?

Thanks en ja zeker, nu sinds 2,5 jaar een eigen gym “YOUR | physical coach“. Gevestigd in Elst, samen met mijn partner Ronald Dreijer opgezet. Het loopt als een trein!!

Wat doe jij nu qua sporten?

Nu krachttraining en soms wat Crossfit varianten en FLEXibility, dat geef ik zelf.

FLEXibility wat houd dit in?

FLEXibility zijn rek- en strek oefeningen waar je vooral met je ademhaling verder in je positie komt. Combi van yoga en strenght training. Je vergroot je mobiliteit zodat je beter wordt in je bodyweight- of krachttrainingen. Aan het einde van de les doen we altijd de diafragma breathing. Dat is een buikademhaling waarbij jij je diafragma aanzet. Hierdoor word je lymfesysteem geactiveerd.

Dat klinkt leuk en interessant. Een beetje een rare vraag, maar wij stellen deze vraag aan iedereen. Is sport belangrijk voor jou?

Jazeker, het houdt je fit, jong en mentaal is het ook zeker goed. Met sport kun je zoveel dingen genezen. Denk aan bijvoorbeeld depressies, overgewicht, snel oud worden en ga zo maar door.

Vrijdag = koelkast kijkdagVind jij voeding een belangrijk onderdeel in jou leven?

Ja heel erg belangrijk, het maakt je of het breekt je. Je hebt maar 1 lichaam en daar moet je zuinig op zijn en dan moet je er geen “troep” ingooien. 

Eet jij volgens een bepaald dieet?

Ja mijn eigen dieet haha. Nee, het is geen dieet dat hou je niet vol. Je moet alles zo vers mogelijk kopen, geen blikjes of pakjes en het moet een bepaalde levensstijl worden.

Eet jij bepaalde producten juist wel of niet?

Ik eet alleen zuurdesembrood, omdat ik daar geen opgezette buik van krijg. Verder geen vruchten yoghurt/ kwark/drankjes, geen light producten en zo min mogelijk geraffineerde suikers.

Hoe ziet bij jou een gemiddelde dag qua eten er uit?

Hangt ervan af of ik getraind heb of niet, maar een dag zonder training ziet er als volgt uit.

Ontbijt:

2 gebakken eieren met 2 handen groentemix erbij gebakken in kokosolie.

Lunch:

Salade met tomaatjes, komkommer rood uitje, zwarte olijfjes en dan met geitenkaas/ vis/ vlees

Tussendoor maaltijd:

Bak skyr, fruitmix, kokos chips, gemengde nootjes, moerbei bessen

Dinner:

Stukje vlees/vis met gemengde gegrilde groenten.

Maaltijd voor het slapen:

Zuurdesem broodje met kipfilet en cottage cheese. Daarnaast nog minimaal 2 liter water drinken!! Over de gehele dag natuurlijk.

Dat ziet er lekker en gezond uit. Ben jij op dit moment nog ergens voor aan het trainen?

Nee, ik ben er nu even klaar mee. Geen wedstrijden meer voor mij. Het is zoveel voorbereiding en ik wordt altijd zo zenuwachtig. Daarnaast ben ik ook erg druk met werken, met onze gym.

Heb jij nog doelen die je graag wilt behalen?

Nee voorlopig niet. Ik blijf cursussen en workshops volgen om bij te blijven.

Heb jij verder nog tips voor alle volgers?

Is jouw sport alleen hardlopen? Dan zou ik er ook krachttraining bij doen. Het bevorderd het tempo en je zult het hierdoor langer volhouden. Laat je daarnaast informeren over voeding. Dat bepaald ook een heel groot gedeelte jou prestatie. Zie daarnaast ook het verschil tussen bewegen en trainen. Daar zit namelijk een heel groot verschil tussen. Jij wilt toch ook jou doel bereiken? Ben je nieuwsgierig hoe wij dit doen? Maak dan een afspraak via de mail: nicolette@yourphysicalcoach.nl

 

Nicolette heeft heel veel in haar mars. Bekijk dat HIER. Alle T.O.P opleidingen van Overload Worldwide heeft zij gevolgd en afgerond. Deze dame weet precies hoe zij jou kan helpen.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Nicolette Sluiter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − een =