Hotspots,  reizen

Running Tourist: Kilima Resort, Iten Kenia

Running Tourist: Kilima Resort, Iten Kenia

Tijdens mijn eerste week in Iten, Kenia, verbleef ik in het High Altitude Training Center, van Lornah. Het was daar echt fantastisch, maar ik ben ook heel erg blij met mijn nieuwe locatie: Kilima Resort van Koen Raymaekers en Florence Komen. Afgelopen week kreeg ik regelmatig de vraag wat voor mij de reden was om naar Iten te gaan. Een hoogtestage natuurlijk, maar dat is niet het hele verhaal.

Zoals wel meer mensen, doe ik niets liever dan reizen. Het is leuk om samen met iemand een reis te maken, maar alleen reizen is evenzo leuk. Misschien een beetje buiten de comfort zone, maar daar is waar ‘the magic happens’. En omdat ik al een keer een lange reis van bijna 3 maanden in mijn eentje heb gemaakt (naar Costa Rica), is het niet meer zo’n grote stap om alleen op reis te gaan. Ik weet hoe geweldig het kan zijn en hoe snel je nieuwe mensen ontmoet als je alleen bent.

Ik vond het nu weer tijd voor een reis naar een totaal andere omgeving en cultuur. Drie maanden zat er dit keer niet in, maar drie weken wel. Goed, ik wilde dus graag een verre reis maken, maar daarbij zat ik wel met mijn marathonschema. Dat wilde ik gewoon blijven volgen. En dat is op reis vaak toch wel ingewikkeld.

Dankzij Frank Futselaar -die nu voor langere periode in Iten, Kenia, is- werd ik op het idee gebracht om daar naar toe te gaan. Ik was erg benieuwd naar Afrika en naar Kenia. Het leek mij geweldig om in hardlopersmekka Iten zelf ook te kunnen lopen. Daar kon ik ook gewoon mijn marathonschema blijven volgen.

Running Tourist: Kilima Resort, Iten Kenia

Ook dankzij Frank weet ik van het bestaan van Kilima Resort. En daar ben ik heel blij om, want wooooooow, het is hier zo ongelooflijk mooi. Met een uitzicht van 180 graden over de Rift Valley! Er staan avocado- en bananenbomen in de tuin en af en toe komen apen ons een bezoekje brengen. Verder heb ik een prachtig (luxe) huisje met rieten dak voor mezelf. Inmiddels heb ik hier al tig foto’s gemaakt, maar in het echt is het nog zoveel mooier, dan op de foto.

Ook hier kreeg ik de vraag van de buurman wat ik precies in Iten doe en of ik een (top)atleet ben? Nee dus. We kwamen tot de conclusie dat ik een ‘running tourist’ ben. Hij kende dat fenomeen nog niet in Iten. Maar ik weet inmiddels wel dat ik niet de enige running tourist ben.

Het running gedeelte gaat tot nu toe goed, maar het tweede deel van mijn titel moet ik ook nog waarmaken. Komende week maak ik daarom een toeristisch tripje (safari) naar Lake Nakuru en tot die tijd ren ik vrolijk verder in Iten.

Running Tourist

I’ll keep you posted..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + twaalf =