Raceverslagen,  Trailrunning

Raceverslag: Petzl Nighttrail Houffalize 2015

Raceverslag: Petzl Nighttrail Houffalize

Raceverslag: Petzl Nighttrail Houffalize

Na de Xtrails etappewedstrijd van vorige weekend, had ik (Erlinde) afgelopen week een rustweek. Vandaag maak ik dus niet het gebruikelijke weekverslag, maar wel het vervolg op de Proloog en de Trails des Pins, het raceverslag van de Petzl Nighttrail Houffalize.

Na vrijdagavond en zaterdagmiddag twee trails te hebben gelopen, had ik een paar uur rust, voordat ik de derde (night)trail moest lopen. We gingen tussendoor even naar ons huisje waar de meeste trainingsmaatjes even een dutje gingen doen.

Sit back, relax and..

Ik zat zelf helemaal vol adrenaline na de trail van vanochtend, dus kon ik niet slapen, maar in de tuin stonden wat ligstoelen waar ik ook prima kon relaxen met een alcoholvrij biertje. Daarnaast scheen de zon ook nog steeds uitbundig, dus zo konden mijn benen nog een beetje bijkleuren. Serious tanning business…ook niet onbelangrijk 😉

Eat

Vanavond werd er gekookt door Jan. Handig, dus daar hoefde ik niet over na te denken. Hij maakte echt een super lekkere Freek­ehsa­la­de met cour­get­te, pep­pa­dew en dil­le. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten, maar ik was echt onder de indruk van het recept en zijn kookkunsten.

Stretch

Na het eten was het tijd om te rollen, stretchen en masseren. Mijn benen voelden goed en het belangrijkste.. mijn enkel was ook helemaal in orde. Top! Ik was klaar om te knallen. Zou het na de 4e plek (vrouwen) op vrijdag, 6e plek (vrouwen) vanmiddag op de 24 km, vanavond lukken om in de top 3 te komen? Qua afstand was het wel ideaal voor mij.

Night vision

Probleem was wel dat er ook ‘frisse’ dames meededen, die dus vanavond voor het eerst liepen en dus niet de nodige kilometers in de benen hadden. Daarnaast heb ik niet bepaald ‘night vision’, ik zie niet zo goed in het donker. Volgens mijn ex-vriend ben ik nachtblind, maar ach, ik had een goede hoofdlamp, dus het moest goed komen in de dat donkere bos.

Raceverslag: Petzl Nighttrail Houffalize

All aboard… the nighttrail

Omstreeks 22:15 uur was de start. Omdat ik vijfde (van de vrouwen) stond in het algemeen klassement werd ik weer naar voren geroepen om vooraan te starten. Fijn toch, dat gloriemomentje. De eerste kilometer ging als een speer, maar daarna kwamen de beklimmingen. Ai! Ik had er veel moeite mee. Ik merkte echt dat ik al wat kilometers in de benen had. Fijn was wel, dat de zon weg was en het niet meer zo snikheet was. Maar daardoor konden de andere vrouwen ook weer sneller lopen..

Ambitie

Op een bepaald punt in de trail liep Jan achter me. We gingen een stukje naar beneden en weer omhoog en ik hoorde wat geluiden achter mee. Eén van de lopers was gevallen. Het klonk alsof het allemaal wel meeviel, dus liep ik door. Achteraf bleek Jan te zijn gevallen, maar het viel inderdaad reuze mee. Op dat punt thad nog de illusie dat ik ergens voorin bij de dames zou kunnen eindigen. Een paar fikse heuvels later was dat wel anders. Ik begon enorm te balen van die heuvels. Ik liep helemaal niet meer makkelijk omhoog en mijn ambitie om in de top 3 te eindigen zag ik hier stranden.

Sliert met lampjes

Gewoon doorlopen, niet door mijn enkel gaan en proberen te genieten van deze nachtelijke trail, werd nu mijn mantra. Die sliert met lampjes door dat donkere landschap was een geweldig gezicht! Voordat we bijna bij de finish waren, moesten we nog een heuvel met handen en voeten naar boven klimmen. En de hele steile afdaling net voor de finish vond ik in het donker toch een stukje enger. Nog een laatste sprintje over het inmiddels bekende bruggetje en daar was de finish.

Battle

Uiteindelijk had ik een 8e plaats. Ik was op dat moment teleurgesteld, maar nu vind ik dat eigenlijk nergens op slaan. Ik probeerde een battle te houden met dames die echt nog een een maatje te groot voor me zijn. Op hun niveau ben ik nog niet, maar dat wil niet zeggen dat ik daar niet zou kunnen zijn. En voor mijn gevoel over niet al te lange tijd… ‘I’ll be back!’

Raceverslag: Petzl Nighttrail Houffalize

Het was inmiddels al 0:00 uur geweest en morgen stond er ook weer een zware trail op het programma. De laatste! En ook deze laatste Trails des Lutins verdient een eigen verslag. Wordt weer vervolgd dus…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + achttien =