More Sports,  Triathlon

Ironlakes Triathlon Geannuleerd. En nu?


Nog maar twee dagen, en dan doe ik niet mee aan de Ironlakes Triathlon in België. Op zaterdag 19 september zou ik van start gaan tijdens de halve triathlon, maar je raadt het waarschijnlijk al: corona gooide roet in het eten. Ik had nog lange tijd de hoop dat dit mijn eerste triathlonwedstrijd van 2020 zou worden. Alle andere races waren al eerder afgelast.  Het bleef nog een lange tijd spannend, want de organisatie deed er alles aan om de wedstrijd toch corona-proof te kunnen laten plaatsvinden. Het mocht niet baten, de gemeente bepaalde anders. De wedstrijd kon niet doorgaan.

Domper

Het nieuws voelde als een domper, maar kwam natuurlijk ook niet helemaal onverwacht. Ik denk dat iedereen er inmiddels aan gewend is geraakt dat evenementen niet door kunnen gaan. Dat is toch een beetje hoe 2020 verloopt, het jaar zonder evenementen en wedstrijden. Om over de rest van alle corona-narigheid nog maar te zwijgen.

En nu?

Naast dat ik het heel jammer vond dat de wedstrijd niet door kon gaan, voelde het ook een beetje ‘zonde’ van al mijn trainingsuren. “Waar heb ik dan in hemelsnaam al die uren voor getraind?” schoot er even door mijn hoofd. Ik dacht eraan om zelf een halve triathlon in de buurt te gaan doen, maar ik werd uiteindelijk toch niet heel warm van dat idee. Hetzelfde heb ik met virtuele races, het kan me niet bekoren. Ik heb de mensen en de sfeer van een live wedstrijd nodig om het echt leuk te vinden, denk ik. Dus die halve triathlon stel ik nog even uit. Hopelijk duurt het niet lang meer en krijg ik en vele anderen in 2021 veel herkansingen.

Het idee dat ik voor Jan met de korte achternaam heb getraind, spookt ook al lang niet meer door mijn hoofd. Ik vond en vind het trainen, zeker ten tijde van de intelligente lockdown, heerlijk. Elke keer was ik dankbaar dat ik überhaupt nog kan hardlopen en fietsen. En toen het zwembad weer open ging sprong ik ook een gat in de lucht. 

Koos Doelloos

Maar nu, ren ik nu doelloos rond en ben ik terechtgekomen in het welbekende zwarte gat? Omdat er nu geen enkele wedstrijd meer in mijn agenda staat? Is heel 2020 geannuleerd? Nee zo erg is het ook weer niet. Als afsluiting van het triathlonjaar doe ik nog mee aan de clubkampioenschappen van mijn triathlonvereniging. Toch nog een wedstrijdje..

Komende wedstrijden in betere tijden

En verder vooruit kijken doe ik ook. Want ik ben wel iemand die doelen nodig heeft. Of beter gezegd: leuke plannen en uitdagingen waar ik naar uit kan kijken en ook bereid ben om (hard) te trainen. Het jaar 2021 lijkt in ieder geval beter te worden, al durf ik nergens meer op te hopen.

En in 2020 wil ik als het kan toch ook nog wel wat wedstrijdjes meepakken. Want ze zijn er wel degelijk. Qua triathlon wordt het wat lastig voor me, maar op loop- en fietsgebied zijn er nog wel wat mooie races. De Zevenheuvelenlooop gaat door, al laat ik die denk ik aan me voorbijgaan. De Diepehel Holterberg loop staat wel op de wensenlijst, net als de Bart Brentjes Challange (MTB).

Drenthe 200?

Ook er is een extreme mountainbikewedstrijd die toch elk jaar weer blijft kriebelen… De Drenthe200 op 28 december 2020. Oftewel 200 km door de bagger en de kou ploeteren. Er blijft toch iets magisch aan afzien ;-). Gelukkig voor mij is er ook de mogelijkheid om je als team in te schrijven; allebei 100 km. Dat vond mijn coach namelijk genoeg en (nog) verstandig.

Ik moet alleen nog iemand zo gek zien te krijgen om mee te doen……..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =