Roadrunning

Een halve marathon in 2018? Wij helpen je naar de finish!

Heb jij voor 2018 al een mooi sportief doel voor ogen? Een halve marathon misschien? En kun je daar wel wat hulp en motivatie bij gebruiken? Dan ben je niet de enige! Vandaag gooide ik een plannetje in een -bestaande hardloop Facebook- groep, only running women (NL). Om te peilen of er animo voor is. En wat bleek? Er waren een heleboel enthousiaste reacties op het ‘halve marathon plan’.

Waarom dit plan?

Het idee is geboren omdat we via de mail of social media zo nu en dan vragen krijgen over het helpen trainen, richting een halve marathon. Maar niet trainen in real life bij een loopgroepje of een vereniging bijvoorbeeld, maar in de vorm van ‘online coaching’. Op afstand dus. De wens is daarbij om aan de hand van een schema naar het einddoel: de halve marathon dus, toe te trainen. Het liefst samen met andere lopers die hetzelfde doel voor ogen hebben. Wij willen graag helpen en denken dat een besloten Run-way Girls Facebook Groep het ideale platform is.

Wat houdt die ‘Halve Marathon Facebook Groep’ dan in?

In die FB groep delen we een trainingsschema voor de halve marathon, geven we tips en gaan we in op belangrijke punten zoals voeding tijdens de wedstrijd en krachttraining voor lopers. Maar misschien wel het belangrijkst: de ervaringen en tips en tricks van de FB groepsleden zelf! Zo kun je elkaar motiveren op de momenten dat je het zwaar hebt, of het juist van de daken schreeuwen op het momenten dat het heerlijk gaat. Bijkomend voordeel van zo’n FB groep: als je wilt kun je afspreken tijdens wedstrijdjes en (lange) loopjes, dan kan dat.

Wat kost het?

Niks natuurlijk! Het is kosteloos, maar verwacht dan ook geen intensieve coaching, zoals je dat wel kunt verwachten als je er bij een (personal) trainer voor betaalt. We willen ook zeker géén vervanging zijn van een -online- hardloopcoach en ons schema wordt zeker niet ‘heilig’ verklaard. Maar we willen graag inspringen op de behoefte. Jouw digitale stok achter de deur om met een glimlach over de finish te komen tijdens een halve marathon in 2018.

Wanneer & welke halve marathon?

De ‘RWG Halve marathon Facebook Groep’ bestaat nog niet, maar binnenkort richten we ‘m op! Het idee is om toe te werken naar een halve marathon in maart 2018. Het is leuk als er meerdere lopers hetzelfde doel hebben, en een gezamenlijke marathon uitzoeken, maar dat hoeft niet persé. En heb je een eigen schema, wat prima werkt voor jou, maar wil je wel aansluiten in onze Facebook Groep, dan kan dat ook. En ondanks dat onze naam misschien anders doet vermoeden, is de groep niet alleen voor girls.

Lang verhaal kort:

Wil je ook een halve marathon lopen in of rond maart 2018? En wil je wel wat online hulp en motivatie gebruiken, houd dan deze site en de Facebook pagina van @Runwaygirlsnl in de gaten.

En heb je zelf briljante ideeën, vragen die je beantwoord wilt zien of andere dingen die je hierover graag wilt delen? Laat hieronder dan een reactie achter, of neem contact op via social media of per mail.

7 Comments

 • Rachel Tenk-Bruinhart

  Leuk zo een fb groep voor tips en trucks voor het trainen naar een halve marathon.
  Ik heb mij reeds ingeschreven voor de halve in maartin Nijmegen. Ik heb nog geen trainingsschema maar ben deze week begonnen met trainen hiervoor .
  Dus ik kijk uit naar de groep en misschien kan ik een haasje vinden via deze groep om samen de halve te lopen.

 • Monica

  Ik doe de Halve Marathon van Amstelveen op 25 maart. Deex wel eerder een halve, maar dat was 5 jaar geleden en 8 kilo zwaarder. Andere omstandigheden dus.

 • Esther

  Hoi,
  Mij lijkt het ook erg Leuk!
  En lijkt het me inderdaad fijn om evt steun en motivatie bij elkaar te zoeken! Ben erg benieuwd naar de tips en verhalen.
  En hoop zo lachend over de finish te komen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien + vijftien =