Sport & voeding,  Tips & Tricks

De 10: Beste producten om te eten tijdens een marathon

De 10: Beste producten om te eten tijdens een marathon

De 10: Beste producten om te eten tijdens een marathon

Elke week zetten wij 10 feitjes, weetjes, dingetjes … etc. op een rijtje. Deze keer staat het in het teken van eten tijdens het rennen van een marathon. Erlinde loopt zondag voor het eerst een hele marathon iets waarbij eten en drinken ook een grote rol spelen als het gaat om presteren.

Wat te eten tijdens een marathon

Tijdens lange, hele lange duurlopen moet je voldoende gevoed blijven. Dit kan op verschillende manieren. Het is maar net wat je zelf fijn vindt om te gebruiken, maar dit is onze top 10.

De 10: Beste producten om te eten tijdens een marathon
  1. Gelletjes, hiermee moet je wel oefenen. Je kunt dit niet nemen als je hier voor de marathon nog nooit mee getraind hebt. Ze zijn namelijk mierzoet en je maag moet er echt aan wennen. Erlinde loopt ermee, Stefanie zal dit dus nooit doen. Zij kan er helemaal niet tegen, smerig!
  2. Winegums, Stefanie gebruikt winegums tijdens haar lange duurlopen en marathon. Het zijn snelle suikers/koolhydraten. Ze geven dus snel energie. Ze zijn klein en daarom makkelijk mee te nemen.
  3. Eierkoek, Gaan we op de Sonja Bakker toer? Nee, maar eierkoeken bevatten heel veel suiker. Daarom is het ook een heel slecht product om te eten als je op dieet bent. Tijdens het rennen komen deze suikers wel van pas. Enige nadeel is dat een eierkoek erg droog is. Tijdens Stefanie’s marathon at ze ook een eierkoek alleen moest ze daarna wel wat drinken om het beetje weg te spoelen.
  4. Energierepen, Repen zijn super makkelijk om mee te nemen. Voor ieder wat wils, want er bestaan vele soorten repen. Zelfs de gewone mueslirepen uit de supermarkt zijn acceptabel om mee te nemen.
  5. Banaan, Tijdens de marathon staan er bij elke drinkpost mensen met stukjes banaan om dit uit te delen. Ga wel bij jezelf na of jij hierop kunt rennen. Erlinde kan dit wel, Stefanie bijvoorbeeld niet. Die moet er meteen van naar de wc.
  6. Koekjes, snelle suikers haal je natuurlijk uit snoep en koekjes. Dus kies een makkelijk mee te nemen koekjes, speculaasjes bijvoorbeeld. Zo wordt een marathon lopen nog leuker dan het al was.
  7. Eigen shake, Pas wel op met fruitzuren. Anders begint je maagzuur op te spelen, dit zal meteen gevolgen hebben voor je prestatie tijdens de marathon. Denk liever aan een shake met brinta, water en banaan bijvoorbeeld.
  8. Bananenbrood, Gezond, voedzaam een makkelijk mee te nemen.
  9. Proteïne shake, Dit neem je toch altijd na het rennen? Om te herstellen? Eiwitten worden langzaam opgenomen in je lichaam. Na het rennen heeft het dus niet meteen een werking, daarom kun je dit beter tijdens je training of marathon drinken. Dan krijgt het al de tijd om te worden opgenomen. Daarnaast vult het, maak het wel met water. Geen melkproducten hiervoor gebruiken, want dan ga je echt overgeven tijdens het rennen.
  10. Ontbijtkoek, Ook zo’n mooi product, net als een eierkoek, waarvan iedereen denkt dat het gezond is, maar wat bomvol suikers zit. Wel handig tijdens de marathon, handig mee te nemen.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 2 =