ASICS Frontrunner team 2017
Roadrunning

ASICS Frontrunner NL update: bevalt het een beetje?

Als je social media volgt, dan zal het “ASICS FrontRunner” project je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Dit project bestaat sinds 2010, maar het is in 2017 voor het eerst in Nederland en een heleboel andere landen van start gegaan. Begin dit jaar begon de zoektocht naar Nederlandse (en Belgische) teamleden. In totaal zou ons team gaan bestaan uit 30 teammembers. Dat wil zeggen dat er werd gezocht naar 26 andere hardlopers die Robert Lathouwers, Chris Berendse, Manon Schutter en mijzelf zouden aanvullen.

Solliciteren

Je kon hiervoor online ‘solliciteren’ en er kwamen ontzettend veel geweldige aanmeldingen binnen. Uiteindelijk moest er uit ongeveer 2500 aanmeldingen een keuze worden gemaakt. Alles behalve makkelijk natuurlijk. Het nadeel van dit soort wedstrijden is dat er een heleboel mensen buiten de boot vallen. Er kunnen immers maar 30 mensen in het team. Als je dan niet in dat team terecht komt, dan voelt dat misschien als ‘afwijzing’. Hoewel dat -net als een sollicitatie voor een baan bijvoorbeeld- helemaal niets over jou als persoon zegt.

Divers

In februari werd het uiteindelijke team bekend gemaakt. Ik hoorde gelukkig veel positieve reacties op het geselecteerde ASICS Frontrunner team. Het team is dan ook heel divers, vind ik. Van jong tot oud (onze oudste teammember is 83 jaar!!). Van sprinter tot ultrarunner. Van topatleet tot recreatieve loper, iedereen is vertegenwoordigd. Ook hebben we twee Belgische leden is ons midden.

Explosie

Op de dag dat de namen bekend waren gemaakt, explodeerde mijn WhatsApp. Zonder overdrijven kwamen er 1000 appjes op 1 dag binnen in de ASICS Frontrunner NL app groep. Dat was even een omschakeling. Was het eerst nog zo lekker overzichtelijk met maar 4 frontrunner members, opeens waren er 26 andere bij gekomen.

Meeting

Vorige week zaterdag was de eerste ‘live’ ontmoeting met (bijna) alle leden van het ASICS Frontrunner team. Samen met Martijn (uit Arnhem) en Celeste (Nijmegen) reden we naar Amsterdam. Deze video geeft wel goed aan hoe onze eerste meeting eruit zag:

De fotoshoot met (bijna) 30 rondrennende ongeleide projectielen door hectisch Amsterdam op zaterdag, was een pittige kluif voor de fotograaf.  Tijdens het etentje ’s avonds, besefte ik me des te meer wat een geweldige groep mensen dit is. Iedereen is verschillend, maar hardlopen schept een band. Het zijn allemaal lopers met een eigen bijzonder (levens) verhaal.

Join us!

Ik ben ontzettend dankbaar om van deze club deel uit te maken en het feit dat ASICS ons ondersteunt. Natuurlijk is het een goede marketing strategie. Maar het is zoveel meer dan dat. Hardlopen mag dan wel gezien worden als individuele sport, dat hoeft het niet per se te zijn. Iedereen die loopt met een groep of loopclub, zal dat kunnen bevestigen. ASICS Frontrunner is een community, het gaat verder dan de Nederlandse grenzen. Ook gaat het verder dan de 30 ‘uitverkoren’ Nederlandse teamleden. We zullen activiteiten gaan organiseren waar iedereen aan kan meedoen en van kan profiteren.

Up for more..

Dus om om op de vraag: “Bevalt het een beetje?” antwoord te geven. Ja het bevalt goed! Ik kan niet wachten tot ons ASICS-Frontrunner-The-Netherlands-weekendje weg. Dat zal in april gaan plaatsvinden op de Veluwe. Mijn natuurlijke habitat! Daar gaan we hele toffe dingen doen en ik hoop daar mijn teamgenoten nog een stuk beter te leren kennen.

ASICS Frontrunner NL update: bevalt het een beetje?

foto’s door: Andy Astfalck

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 5 =