Roadrunning

10 vragen aan: Gastblogger Emma Bijnen

10 vragen aan: Gastblogger Emma Bijnen

10 vragen aan: Gastblogger Emma Bijnen

Ze heeft inmiddels al 2 raceverslagen geschreven. Terwijl ze nog niet eens écht is geïntroduceerd op Run-way Girls. Daar moet snel verandering in komen. Daarom vandaag dé 10 vragen (en antwoorden) aan onze nieuwe gastblogger. Maak kennis met oprichter en directeur van Q-talent, blogger en hardloper Emma Bijnen.

1. Emma wie ben je en hoe ben je met hardlopen begonnen?

Ik ben Emma Bijnen, bouwjaar 1965 (oktober). Ik ben ooit met hardlopen begonnen omdat het zwembad pas om tien uur open ging en zout water had. Dat was in de warme zomer van 2003, toen ik twee weken met mijn gezin op een camping in Spanje zat. Om elke dag toch wat tijd voor mezelf te hebben, ging ik elke ochtend rond een uur of half acht een half uurtje over de camping joggen en daarna meteen brood halen voor het ontbijt.

Terug van vakantie ging ik weer trouw een paar keer per week naar de sportschool, maar toen het een keertje erg mooi septemberweer was en ik vroeg thuis was van werk, ben ik een rondje door het dorp gaan rennen. Mijn achterbuurvrouw had me gespot en vroeg toen of ik zin had om eens mee te doen aan een hardloopgroep, die ze aan het oprichten waren in Oosterbeek. Zo werd ik een van de eerste leden van Onder Ons Oosterbeek, die inmiddels is uitgegroeid tot een vereniging van ca 150 leden, met diverse trainingsgroepen.

Q-talent

Ik ben oprichter en directeur van Q-talent, bureau voor werving, selectie en detachering van hoogopgeleide starters (www.qtalent.nl).

blog

Dit jaar ben ik gestart met bloggen (bijnblogt.com), vooral omdat ik het leuk vind om te doen en ook een beetje omdat ik momenteel de specialisatie columns en blogs volg aan de Schrijversacademie. Maar ook als deze in november is afgelopen wil ik zeker doorgaan met bloggen.

10 vragen aan: Gastblogger Emma Bijnen

2. Wat maakt hardlopen zo leuk?

Je kunt het bijna altijd en overal doen, je bent lekker buiten, je beweegt, je kunt je eigen muziek luisteren (of niet), je krijgt er energie van, je krijgt vaak goede invallen, ideeën of inspiratie of je maakt je hoofd juist leeg, als je in een andere plaats hardloopt, zie je meer.

3. Hoe ziet jouw (trainings)week eruit?

In de regel loop ik drie keer per week ongeveer een uur, soms iets langer. Meestal op maandag, woensdag en zaterdag. Als ik een schema volg ga ik vaker (vier keer) en als ik op vakantie ben ga ik bijna elke dag, maar dan heel kort (maximaal een half uur).

4. Wat is je favoriete hardlooproute (#lekkerrondje)?

Dat is afhankelijk van het seizoen, het tijdstip en het soort training. En of ik alleen loop of met anderen. Ik heb niet echt een favoriete route, maar vind wel sommige stukken heel fijn om te lopen (uiterwaarden, mits het droog is want anders staan er teveel plassen of over de camping bij de Bilderberg (1 ronde is ongeveer 1 kilometer). En als ik in de winter ’s ochtends vroeg ga, wanneer het nog donker is, loop ik vaak naar Arnhem, keer om ter hoogte van de blauwe golven en loop weer terug),

5. Waar word je gelukkig van en wat zou je het liefst willen doen als je het voor het zeggen had?

Ik word van veel dingen blij: in goed gezelschap zijn, lekker eten, sporten, een goede of grappige film of een mooi boek, lekkere koffie, uitgebreid de krant lezen (behalve als er iets vreselijks is gebeurd), de slappe lach krijgen, een prettig gesprek hebben, als de kinderen goed in hun vel zitten, spontane acties, leuke verrassingen enz, enz. En het voldane gevoel na een hardloopwedstrijd: er is altijd een moment dat je denkt: waarom doe ik dit? En dan toch doorgaan.

Ik weet niet wat ik zou doen als ik het voor het zeggen had. Ik probeer nu al zoveel mogelijk dingen te doen waar ik energie van krijg en ik weet helaas dat je soms iets voor je kiezen krijgt waar je niet voor gekozen hebt, maar wel mee moet dealen.

6. Als je een feestje zou geven, wat voor feest zou dat zijn en ter gelegenheid waarvan?

Ik heb voor mijn vijftigste een groot feest gegeven en bijna de hele avond gedanst. Een maand later hoorde ik dat ik borstkanker had. Als ik nu een feest zou geven, zou dat zijn wanneer ik weer helemaal back on track ben.

7. Is er een bekende sporter die je bewondert, en waarom?

Churandy Martina, omdat hij oprecht geniet van zijn sport en zijn prestatie. Zoals hij positief bleef na het nipt missen van een medaille op de 200 meter in Rio, dat vind ik echt bewonderenswaardig.

8. Try before you die. Wat staat er op jouw (hardloop) bucketlist?

Van 5 kilometer tot de marathon: ik heb alle afstanden meerdere malen gelopen. Ik zou nog graag op een van die afstanden, het liefst de halve marathon, mijn PR willen verbeteren, maar of dat nog gaat lukken op mijn leeftijd. Als het niet lukt, lig ik er overigens niet wakker van. Blessure vrij en lekker lopen vind ik het belangrijkst.

9. Waarvoor mogen we je midden in de nacht wakker maken?

Voor een surprise party of een verrassingsuitje

10. Wat is jouw levensmotto/spreuk?

Volg je hart, gebruik je hersens en geniet wanneer het kan!

10 vragen aan: Gastblogger Emma Bijnen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =