Health,  Sport & voeding

Anti Griep: Immuundrankje

Stefanie heeft al 2 weken last van een verkoudheid of griepje, dat niet echt doorzet. En ze is niet de enige. Het lijkt wel of heel Nederland verkouden is. In de trein, op het werk, overal hoor je mensen hoesten. Niemand zit er op te wachten om ziek te worden, maar als je traint voor een speciaal doel, zoals een (halve) marathon, dan wil je niet ‘uit de running zijn’, door een stomme griep. Daarom is hier een simpele en lekkere manier om de verkoudheid en griep te bestrijden.

Boost je immuunsysteem

Oranje en rode vruchten en groeten zitten vol krachtige antioxidanten die bescherming bieden tegen verkoudheid en griep. In de Sap & Smoothie Bijbel zagen we het recept voor een immuundrankje met oranje en rode vruchten. Naast de kleurrijke vruchten bevat het drankje ook echinacea. Dit is een kruid dat je immuunsysteem een boost geeft. Het plantje zit onder meer in Echinaforce van dr. Vogel. Een homeopathisch geneesmiddel dus. Sommige mensen geloven heilig in de werking van homeopathie, terwijl anderen dit als kwakzalverij beschouwen. 

Bewijs

Maar het kruidenpreparaat echinacea werkt écht tegen verkoudheid. Althans, dat schrijven Amerikaanse wetenschappers in The Lancet Infectious Diseases (bron). De kans om verkouden te worden zou bij preventief gebruik van echinacea met 65 procent dalen. Echinacea werkt niet alleen preventief, maar het verkort ook de duur van de verkoudheid. Alle reden om de echinacea in je drankje te gooien dus!

Het recept

Wat hebje nodig voor 2 glazen:

  • 1 kleine mango
  • 1 appel
  • 2 passievruchten
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 tl echinacea
  • evt. mineraalwater
  • evt. ijsklontjes

1.  Haveer de mango. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees van de schil. Hak het vruchtvlees grof en doe in een blender of keukenmachine.

2. Schil de appel, verwijder het klokhuis en hak het vruchtvlees fijn. Doe dit in de blender en maal het geheel glad.

3. Halveer de passievruchten en schep de pulp bij de puree van mango en appel. Voeg het sinaasappelsap en de echinacea toe en meng het geheel kort.

4. Verdun het vervolgens met wat water (als je wilt), giet het in 2 glazen en drink het op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 5 =