Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag (Suzanne & Jelmer)

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Op veler verzoek: Vrijdag Koelkastdag Kijkdag is terug! Met vandaag waarschijnlijk de kleinste koelkast uit de geschiedenis van de koelkastkijkdag, maar size doesn’t matter. Zij vliegt de hele wereld over als stewardess en hij werkt als DJ. Maak kennis met Suzanne en Jelmer!

Suzanne, wat leuk dat we een kijkje in jullie koelkast mogen nemen!

Ja natuurlijk. Al kun je beter koelkastje zeggen. We hebben een heel klein (maar fijn!) koelkastje, omdat hij in een keukenkastje moest passen. Om ruimte te besparen in ons huis.

De koelkast heeft wel een beetje het formaat mini-bar. Kun je er wel alles in kwijt?

Jazeker! Met een beetje passen en meten kunnen mijn vriend Jelmer en ik er toch altijd alle boodschappen in kwijt. Ik werk als stewardess bij KLM en ben dus vaak van huis. Jelmer werkt bij Florian en als DJ dus hij eet ook vaak op zijn werk. Veel hebben we dus niet nodig, ook omdat we niet te veel eten weg willen gooien.

En als jullie wel samen thuis zijn, hoe ziet de dag er dan uit? Ik bedoel.. wat eten jullie zoal gedurende de dag? Om te beginnen. Het ontbijt?

Als we wel samen thuis zijn, vinden we het belangrijk om uitgebreid te ontbijten. We gaan daarna meestal meteen sporten, dus dan hebben we genoeg energie tot de lunch. Voor het ontbijt eten we dan kwark met allerlei noten en zaden, warme appel met kaneel uit de oven, blauwe bessen en een smoothy van boerenkool, gember, jus d’orange, banaan en allerlei kruiden zoals kurkuma, djinten, maca poeder, lijnzaad en kaneel. De laatste tijd eet Jelmer voor het sporten ook wel eens bananenpannekoekjes als hij zwaar gaat trainen.

Dat klinkt heerlijk! En lunchen jullie ook zo uitgebreid?

’s Middags eten we meestal rijstwafels met eieren, humus, kipfilet, avocado, rookvlees en komkommer. Ook komen dan de bakken kwark weer op tafel. Vaak lunchen we ook buiten de deur, dan eten we een salade, soepje of een tosti voor Jelmer.

Vrijdag = Koelkast Kijkdag

Hoe zit dat ’s avonds?

s’ Avonds eten we niet vaak samen. Ik maak vaak een soepje, salade of courgetti. Als we wel samen eten gaan we vaak borrelen in de stad, eten we Thais of Indonesisch of een lekker soepje.

En tussendoor?

Tussendoor meestal fruit of kwark (alweer 😉 ) nootjes of mijn grootste verslaving: groentechips!

Wat is jullie guilty pleasure?

Onze grootste guilty pleasure zijn toch wel Nacho’s. Heerlijk!!!!!

Aiaiai.. Nachos, heerlijk inderdaad! Moet kunnen soms. Zijn jullie verder erg streng op voedingsgebied of volgen jullie een bepaald dieet?

Nee we eten niet volgens een bepaald dieet, maar we zijn wel erg bewust met voeding bezig. Jelmer is twee jaar geleden 70 kilo (!!!) afgevallen. Ik ben zo trots om hem. Overigens was ik zelf ooit ook 10 kilo zwaarder. We eten in ieder geval zo min mogelijk suiker, weinig brood, aardappels of pasta (alleen als het van hele goede kwaliteit is in een restaurant) gebruiken geen pakjes en zakjes en letten op E-nummers.

En verder? Gebruik je supplementen?

Ja, ik slik elke ochtend een aantal (biologische) voedingssupplementen naar aanleiding van een bloed en bioresonantie meting die we hebben gedaan. Door het vliegen (drukcabine, tijdverschillen, straling) kon ik wel wat aanvulling gebruiken.

foto suzanne 2

Hoe doe je dat tijdens je werk? Je bent natuurlijk veel op reis en dat lijkt me best lastig qua voeding.

Omdat het vliegen niet gezond is, maar wel ontzettend leuk, probeer ik zo gezond mogelijk te leven tijdens de vlucht en het verblijf op de bestemming. Ik neem mijn eigen eten mee tijdens de vlucht, zodat ik geen vliegtuigmaaltijd hoef te eten. Op de bestemming is altijd een Gym in het hotel en verder is het natuurlijk ook belangrijk om te genieten van het lokale eten.

Je bent dus ook sportief. Wat doen Jelmer en jij aan sport?

Sporten doen we samen lekker fanatiek bij Indoor. Meestal Bodypump of Power, Fitness, Spinning en ik loop vaak buiten hard of doe af en toe een lesje Steps of Yoga.

Lekker veelzijdig! Zijn jullie altijd zo sportief geweest?

Ja, heb altijd al veel gesport. Vroeger vooral hockey, klassiek ballet en turnen. Jelmer heeft ook gehockeyd en een tijd veel gekickbokst en buiten gefietst op zijn mountainbike.

Suzanne en Jelmer, dank je wel voor een kijkje in jullie koelkast(je)! Hartstikke leuk! Heb je nog een laatste tip voor ons?

Mijn tip aan anderen is: geniet van het leven! Doe een sport die je leuk vindt en bij je past en niet omdat het “moet” en vooral: geniet af en toe van je eigen guilty pleasures.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven + 1 =