Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag

Eigenaar van Fit-Foods, fanatieke sporter en zeer gezonde eter. Laten wij de wodka niet vergeten. Wie hij is? Timothy is zijn naam.

Vertel eens wat over jezelf ….

Mijn naam is Timothy en ik ben 25 jaar. Ik ben sinds kort eigenaar van Fit-Foods. Een bedrijf dat als doel heeft iedereen gevarieerd, lekker en gezond te laten eten. Ik heb Fit-Foods zelf opgezet met vrienden die allemaal houden van eten en sporten.

Fantastisch om op jouw leeftijd een eigen bedrijfje te hebben. Maar ben jij zelf ook sportief?

Sport en voeding spelen al lange tijd een belangrijke rol in mijn leven. Van kinds af aan heb ik ongeveer op alle sporten gezeten of geprobeerd die je maar kan bedenken. Voetbal, tennis, hockey, basketbal, golf, judo…. De laatste jaren was ik echter alleen actief met kickboksen en wilde ik ook wedstrijden gaan vechten totdat een vervelende rug blessure roet in het eten gooide. Na een jaartje fitness ben ik overgestapt op Crossfit. Iets wat ik nog steeds met heel veel plezier doe. Ik heb toevallig deze week te horen gekregen dat ik mag meetrainen met de competitie groep van mijn sportschool, Vondelgym.

Wat vind jij zo leuk aan Crossfit?

Voor mij is trainen niet uren lang voor de spiegel staan en dumbels optillen. Begrijp me niet verkeerd, want ik hou van zware dingen tillen, maar ik wil niet groot en lomp worden. In plaats daarvan stel ik steeds nieuwe doelen voor mezelf. Zo had ik in het begin van het jaar als doel bankdrukken met 130 kilo en muscle ups in de ringen kunnen. Voor het eind van dit jaar wil ik 200 kilo kunnen deadliften, 10 meter op m’n handen kunnen lopen en vanuit stilstand een backflip kunnen maken. Om dit te bereiken moet je zoveel verschillende spiergroepen en je balans trainen dat trainen voor mij nooit saai of eentonig is.

Vrijdag = koelkastkijkdag

En hardlopen, zit dat er nog in?

Hardlopen heb ik ingeruild voor actieve interval trainingen en een heleboel springen. Te denken aan burpees, touwtje springen en box-jumps. Door al die variatie merk ik dat mijn lichaam erg veranderd is. Vroeger deed ik honderden herhalingen buikspieroefeningen per week, nu doe ik bijna nooit meer buikspieroefeningen en mijn core is nog nooit zo sterk geweest.

Maar naast sporten is voeding ook onwijs belangrijk……

Absoluut! Ik merk zelf hoe beter ik eet, hoe beter ik sport. En het is ook geen fabeltje dat als je een goed lichaam wilt 70 procent daarvan je voeding moet zijn. Qua dieet ben ik daarom niet makkelijk.

Oh vertel…..

Ik eet geen melkproducten (melk, boter, kaas, yoghurt etc), varken, brood en pasta. Niet omdat ik denk dat zuivel niet goed voor je is, maar ik kan de smaak gewoon niet uitstaan. Brood heb ik trouwens nooit lekker gevonden. Eigenlijk eet ik alleen maar havermout (met water dus) in de ochtend. En de rest van de dag prop ik zoveel mogelijk groene groenten, noten, ei, kip, vis en rundvlees naar binnen. Rijst eet ik dan weer wel, maar altijd in kleine porties. Ik eet eigenlijk altijd als ik honger heb maar probeer in de avond vooral kleine dingetjes te eten zoals salade, noten of een stukje vis. Ook eet ik geen geraffineerde suikers. Suikers is voor mij de moeder van alle drugs. Voor de rest drink ik niks anders dan (kokos) water, zwarte koffie of wodka.

Wodka????

Ja, wodka. Andere alcohol en frisdrank drink ik niet, behalve een rood wijntje in de avond. Ik hou echt van wodka en vind mezelf stiekem ook wel een kenner op dat gebied. Ik vind dat je ook wel een beetje lol mag hebben.

Nou vooruit dan maar ;). Maar de inhoud van jouw koelkast bestaat dus alleen uit wodka?

Mijn koelkast is best wel saai op de twee wodka’s en gin flessen na dan, want soms heb ik ook een feestje thuis. Wel heb ik een heleboel geïmporteerde Surinaamse sausjes en sambal. Ik ben zelf half Surinaams en kan niet zonder pittig eten. Zoals je ziet heb ik redelijk veel groenten in me koelkast liggen. Ik heb altijd spinazie en bleekselderij in huis en verwerk die vaak in sapjes.

Overigens, als je denkt dat je niet genoeg groeten naar binnen krijgt, maak dan 1 of 2 keer per week een makkelijke groentesoep. Ik maak dan een lekkere bouillon met bijvoorbeeld rode peper, ui, knoflook, citroen en kip. Gooi daarna zoveel mogelijk groenten er in en eten maar. Groentesoep kan niet mislukken en op deze manier krijg je een flinke dosis groenten naar binnen op een hele makkelijke manier. Ook goed als je gewicht wil verliezen.

Vrijdag = koelkast kijkdag

Allemaal aan de groentesoep! Of aan de Fit-Foods?

Allemaal aan de Fit-Foods maaltijden natuurlijk ;). Deze maaltijden heb ik natuurlijk zelf ook in mijn koelkast staan. Maar er gaat niks boven de vele positieve reacties die ik krijg van mensen die onze maaltijden gegeten hebben. Dat maakt mij ontzettend gelukkig. Gezond eten is niet afzien. Ik hou zelf ontzettend van koken en als ik tijd heb maak ik de gekste dingen voor mezelf. Laatst heb ik zuivel, suiker en glutenvrije poffertjes gemaakt. Met bessen, amandel en een siroop van mandarijn-kaneel. Het recept is geheim, daarmee bedoel ik dat ik eigenlijk ben vergeten wat ik allemaal gebruikt heb, maar iedereen is welkom om het een keer bij mij te komen eten!

Dat is dan afgesproken, wij komen poffertjes eten. Ben jij verandert de afgelopen jaren?

Ik werk nu regelmatig 70 uur per week, daarnaast sport ik ook nog veel en slaap ik weinig. Toch heb ik me nog nooit zo energiek gevoeld als nu. Soms als ik op werk ben en ik heb niet gesport die dag dan zien mijn collega’s het al aan mijn kop. Ik stuiter dan de hele zaak door, haha. “Is het weer zo een dag Tim?”

Dat probleem kennen wij. Maar laten wij even jouw dag doornemen qua eten.

Ontbijt

Havermout met koffie en water. Soms wat eieren erbij en fruit.

Na het trainen

Veel vis of kip met groenten en kokoswater

Lunch

Ook weer veel vis, kip en groeten.

Namiddag

Meestal een goed stuk rood vlees met salade.

In de avond

Salade en meestal een handje nootjes, en een glaasje rode wijn.

De hele dag tijdens werk ik eet ik als snack Fit-Foods overblijfselen!

Vrijdag = koelkast kijkdag

Zijn er nog vragen voor Timothy?

Laat dan een reactie achter. Interesse in Fit-Foods, blijf ze dan volgen of ben je in de Amsterdam ga het dan proeven bij Vondelgym.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − twee =