Vrijdag is koelkastkijkdag

Vrijdag = koelkast kijkdag (Evert van der Zee)

Vrijdag = koelkast kijkdag
Evert van der Zee

Vrijdag = koelkast kijkdag

Vele mensen in Nederland en België kennen hem van Clubvirtual. De one and only cycle hero voor vele mensen. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf en stapt zo nu en dan nog even op de racefiets. Een bekende naam in Arnhem en omstreken, wie hij is? Evert van der Zee.

Vertel eens wat over jezelf Evert van der Zee?

Hallo, ik ben Evert van der Zee en werk als Bootcamp en personal fitness trainer. Ik heb mijn eigen bedrijf Bootcamp Huissen en Bootcamp Sonsbeek Arnhem. Maar de meeste mensen zullen mij kennen van Clubvirtual: een virtueel spinning programma wat door heel Nederland en België draait. Je ziet dit vooral bij de grote fitnessketens zoals Fit For Free en Basic Fit. Hiervoor was ik gymleraar in het voortgezet onderwijs en docent fitness op het CIOS in Arnhem.

Wat doe ik aan sport ?

Tja wat doe ik niet aan sport! 😉  Ik loop veel hard, vooral tijdens de bootcamptrainingen in het Sonsbeekpark of Huissen. Maar wielrennen vind ik ook erg leuk om te doen.  Andere sporten die ik graag beoefen zijn: schaatsen, wakeboarden, crossfit of Bikramyoga (als er tijd voor is). In totaal sport ik rond de 20 uur per week.

Vrijdag = koelkast kijkdag
Cycle Evert
Hoe belangrijk vind jij voeding naast het sporten?

Naast het sporten is voeding erg belangrijk voor mij. Ik eet erg veel maar let wel op wat ik eet. Meestal eet ik simpel maar wel effectief. Je moet tenslotte ergens je energie vandaan halen om zoveel te kunnen sporten. Als ik een zware training gehad heb neem ik altijd een Whey eitwit shake en goede multivitamines bij het avondeten.  Hiervoor gebruik ik de producten van PhurePharma : vitamine D, Vitamine O (visolie) en Magnesium. Dit geeft mij voldoende voorraad voor herstel.

Geef jij ook wel eens foodcamps?

Nee, daar geloof ik niet zo in. Ze kunnen mij natuurlijk altijd om advies vragen. Wat ik iedereen wel altijd vertel is dat ze 6 eetmomenten op de dag moeten hanteren. 3 hoofdmaaltijden en 3 maaltijden tussendoor. Kleine hoeveelheden over de gehele dag. Tijdens de personal trainingen ga ik hier natuurlijk veel dieper op in.

Wat is volgens jou het belangrijkste wat jij qua voeding aan iedereen wilt meegeven?

Eet de gehele dag kleine maaltijden, varieer, drink voldoende water, BEWEEG en dan komt alles goed 🙂

Wij konden het niet laten, even kijken naar Evert

Stefanie heeft een aantal jaar bij Evert spinning lessen gevolgd. Als er iemand goed is in het motiveren en amuseren tijdens een spinning les, dan is het Evert wel.

https://www.youtube.com/watch?v=8c-scIdR_Rw

Wat verberg jij in jouw koelkast?

Sojaboter, kokosmelk, rijstmelk, rucola, paprika, eieren, diverse soorten kaas, tomaat, pure chocolade, BIER natuurlijk, aardappeltjes, champignons, spinazie en andijvie. Onze koelkast is gevuld met gezonde producten en minder gezonde producten. Het moet tenslotte ook leuk blijven, bij de 80/20 regel moeten we bij de 20 wel lekker kunnen genieten. Daarnaast hebben wij 3 kinderen die dat ook gewoon af en toe nodig hebben. Een snoepje op zijn tijd hoort erbij. Kids hebben ook andere voedingsstoffen nodig dan alleen maar op wortels kauwen. Soja producten hebben wij in huis, omdat het licht en voedzaam is.

Wat is jou ideale start van de dag?

Meestal start ik de dag met havermout, een appel, glas sinaasappelsap en koffie, liefst VEEL en goede koffie.

Hoe ziet een gemiddelde dag qua eten eruit?

Op de dagen dat ik sport eet ik twee keer per dag koolhydraten en op dagen dat ik rust neem qua sport eet ik maar 1 keer koolhydraten. Ik drink de hele dag door voldoende water.

Voedingsschema:

Ontbijt:

Havermout met een glas sinaasappelsap en een appel. Liefst ook een koffie erbij.

Tussendoor:

Drink ik een groente- of fruitsmoothie of eet ik iets anders met fruit. Daarnaast eet ik tussendoor ook graag crackers.

Lunch:

Neem ik een salade met vis of kip of iets met ei (omelet of roerei).

Tussendoor:

Weer iets met fruit of kwark.

Avondeten:

Meestal kip of vis en natuurlijk veel groenten. Meestal probeer ik mijn koolhydraten in de avond te beperken.

juice_00b
Bootcamp

 

 Zijn er nog vragen ?

Heb jij een vraag aan Evert van der Zee, wil jij graag een keer mee doen met zijn bootcamp of op zoek naar een personal trainer?  Laat dan een reactie achter en wij zullen ervoor zorgen dat het bij Evert terecht komt.

Vrijdag = koelkast kijkdag Vrijdag = koelkast kijkdag

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 18 =