Raceverslagen

Raceverslag: Mud Masters 2015

Een weekend vol met heel veel modder, plezier, samenhorigheid en blauwe plekken. Wij waren één van de 23.000 deelnemers die aan de start stonden van de Mud Masters september 2015.

Mud Masters

Drie verschillende edities, drie unieke locaties. Meer dan 50.000 mensen nemen elk jaar deel aan de Mud Masters en wij snappen nu waarom. De hele dag staat in het teken van lol maken en samen de finish halen. Tijd speelt geen rol bij deze run. Perfect evenement voor een teamuitje, een vrijgezellen feest, bloggersbijeenkomst en ga zo maar door. Samenwerken is het hoofd onderwerp van deze dag. Laat je lekker meeslepen door de modder, sloten en over alle hindernissen. Het kind komt weer in je boven, of waren wij dat gevoel nog niet kwijt? Voor iedereen toegankelijk met verschillende afstanden van 6, 12, 18 en 42 km.

Happy bloggers

Dat waren wij zeker toen er een mailtje binnen kwam van Mud Masters. Wij werden uitgenodigd om deel te nemen aan Mud Masters 2015 in Biddinghuizen. Maar dat niet alleen. Ook kregen wij tickets voor het pretpark Walibi dat naast het Mud Masters terrein ligt, mochten wij daar blijven slapen, stond er zondag een brunch op ons te wachten en konden wij zelfs een GoPro camera lenen. Wij voelde ons vereerd en lieten deze kans niet lopen. Hallo Mud Masters, hallo bloggers en andere running fanaten hier zijn wij Run-way Girls!

Start

Stiekem vonden wij het toch een beetje spannend, maar wij hadden Khai (de vriend van Stefanie) die met ons mee mocht rennen. Bekend met het leger en een sportman, maar geen hardloper. Wij zijn daarentegen hardlopers, maar geen succesvolle klim en klauteraars. Samen het perfecte trio dachten wij zo.

Raceverslag: Mud Masters

De start verliep goed, hooibalen over en …. ow nee een sloot! Ja hoor, wij moesten de sloot in. Dat was koud! Heel erg koud! Toen begon het feestje pas echt. De eerste modder bergjes lagen al op ons te wachten. Hoppaaaa daar stond Stefanie helemaal vast in de modder. Het was fantastisch, de toon was gezet. Dit wordt een hele leuke run.

3 Km

Van schuttingen tot boomstammen. Van modder tot nog meer modder, het was maar een klein stukje dat Khai helaas mee kon doen. Zijn knie begaf het. Hij moest uit de run stappen. Vreselijk maar wel de verstandigste optie. gelukkig gebeurde dit op een punt dichtbij de start waardoor hij uiteindelijk niet al te lang door moest lopen. Tot straks Khai.

Van trio naar een duo

En toen waren er nog maar 2 over. Wij stonden er nu alleen voor, geen mannen kracht meer in ons team, alleen maar hardloopbenen. Onderweg kwamen wij verschillende hindernissen tegen: de monkey bars, via touwen over het water kruipen, met een zak van 20 kilo door het water lopen, door nog meer sloten wandelen, op strobalen springen, modder heuvels beklimmen, in bakken met water vallen en ga zo maar door. Wij deden het allemaal en zeker niet zonder stoten en uitglijden. De sloten hebben wij meerdere malen van dichtbij gekeken, ook wanneer het eigenlijk niet nodig was.. haha. Wij hebben gelachen, genoten en modder geproefd.

Spectaculair einde

Voor wij naar de finish konden rennen moest wij nog 2 grote hindernissen over. Het begon met een sprong uit een “helikopter”: van 4 meter hoogte en het water inspringen. Dat gaf best een harde klap. Eenmaal uit het water geklommen rende wij naar het volgende water spektakel. De metershoge glijbaan waarbij je aan het einde gelanceerd word. Daar gingen wij dan. Te grappig om te zien en te doen. Maar ook dit zorgde voor een harde klap in het water. Stefanie kreeg zo’n harde pijn op haar hamstrings en binnenbenen door het water dat het even leek alsof er flinke kramp in was geschoten. Gelukkig was dat niet het geval en konden wij gewoon door rennen, no ja glijden beter gezegd.

Finish

Voor wij de echte finish poort door mochten lopen moest wij nog 2 schuttingen over, een dik modderpad en een hoge berg op glibberen. Maar laten wij vooral de aller, allerlaatste hindernis niet vergeten. Tijgeren met of zonder stroom. Wij kozen -voor onze eigen veiligheid- die zonder stroom en toen op naar de Finishboog.

En hier is ie dan… ons filmpje van de MudMasters. Kijk hoe het ons vergaat in de blubber, het ijskoude water en de vele obstakels!

Bedankt Mud Masters!!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 5 =