Together we Tri

Hey lady!

Overweeg jij om een halve of hele triathlon te doen, maar doe je dit liever samen met andere vrouwen? Vind jij samen trainen en leren leuker dan alleen? Vind je vooral mannelijke trainingsmaatjes en moet je soms net iets te hard werken om die bij te houden of heb je meer behoefte aan ‘vrouwelijke gezelligheid’ onderweg?

Road to Ironman & Challenge

Met als doel meer vrouwen te motiveren voor triathlon, de drempel naar een halve of hele triathlon te verlagen, en vooral een toffe, stoere en gezellige gezamenlijke “road-to” community te creëren, hebben Run-waygirls en EDOsports de handen ineen geslagen.

Coachingstraject voor dames!

Op zondag 3 november starten we met Together We TRI, een laagdrempelig, gezamenlijk coachingstraject voor vrouwen richting de halve Ironman van Barcelona en de halve of hele Challenge van Almere. Als groep staan we gezamenlijk aan de start en maken er twee mooie weekends van!

In 45 weken (28 richting Barcelona & 17 richting Almere) werken we er met een groep van minimaal 15 vrouwen naartoe om fit en ready aan de start te staan.

Trainingsschema’s, maandelijkse gezamenlijke trainingsdagen en een online community maken deel uit van het traject.

Trainingsschema’s

De invulling van je trainingsweken wordt vastgelegd in een trainingsschema dat is opgesteld door een van de coaches van EDOsports. We werken in principe met standaard trainingsschema’s. Uiteraard zorgen we voor een zorgvuldige opbouw en houden we rekening met je instapniveau. Per sport bieden we twee mogelijkheden: beginner of medium. Aan de start bepalen we samen met jou welke schema’s aansluiten bij jou niveau. Ben je erg ambitieus en/of heb je meer behoefte aan een wekelijks 100% gepersonaliseerd coachingstraject? Dan is die mogelijkheid er ook.

Trainingsdagen

Iedere maand staat een gezamenlijke trainingsdag gepland, ergens in het midden van het land. Centraal gelegen, dus voor iedereen te bereiken. De exacte locatie is afhankelijk van het programma en wordt later bekend gemaakt.

Tijdens een trainingsdag werken we aan verschillende aspecten van je techniek en informeren we je over allerlei bijkomende zaken zoals materiaal en voeding. Er is onder andere aandacht voor borstcrawltechniek, zwemmen in open water, wisselen en bochten rijden op de fiets. Jullie eigen input is daarbij natuurlijk van harte welkom.
Indien nodig delen we de groep in tweeën zodat iedereen op zijn eigen niveau kan trainen.

De trainingsdagen worden georganiseerd door Run-way Girls. De trainingen en workshops worden gegeven door Edo van der Meer, eigenaar en coach van EDOsports en/of door een ingehuurde vrouwelijke gastcoach. Uiteraard staat ook deze dag in het teken van gezamenlijkheid.

Het platform

Met als doel verbinding te creëren en je tevens een plek te bieden waar je al je (trainings)vragen en -verhalen kwijt kan hebben we voor jullie een besloten platform ingericht op facebook. Vanuit EDOsports en Run-way Girls zijn we hier regelmatig ´aanwezig´ om al jullie vragen te beantwoorden en ongevraagd allerlei triathlon tips en trucs met jullie te delen.

Naar welke doelen werken we toe?

  1. Ironman 70.3 Barcelona: 17 mei 2020
  2. Challenge Almere: 12 september 2020

Iedere deelnemer doet de race op haar eigen tempo. Uiteraard zorgen we er wel voor dat je zo fit als voor jou mogelijk is, aan de start staat.
We zijn van plan om er voor beide evenementen een mooi en gezellig gezamenlijk (lang) weekeinde van te maken. In overleg met jullie zullen we een betaalbare, doorsnee accommodatie zoeken. Bij beide wedstrijden is minimaal 1 coach aanwezig van EDOsports.

Praktisch

Trainingsperiode 1: 28 weken, 7 trainingsdagen
Trainingsperiode 2: 17 weken, 3 trainingsdagen

Waar profiteer je van?

Als deelnemer van de Together We Tri kun je profiteren van alle voordelen van het EDOsports lidmaatschap. Dit betekent onder andere dat je via ons een mooie korting kan krijgen op bijvoorbeeld de wetsuits van Sailfish. Tevens is er de mogelijkheid om (tegen betaling) via ons een speciaal daarvoor ontworpen ‘Together We TRI’ triathlon pakje te bestellen.

Minimaal aantal deelnemers

Bij minder dan 15 deelnemers kan het traject helaas niet doorgaan. Uiteraard bekijken we dan graag met je naar mogelijke alternatieven.

Omdat we veel waarde hechten aan de gezamenlijkheid is het in principe niet mogelijk om aan een gedeelte van het traject deel te nemen. Bij ernstige en langdurige blessures gaan we uiteraard gezamenlijk op zoek naar een oplossing.

Lees meer over de kosten en het aanmelden.