Emma

Wie ben je?

Emma Bijnen, bouwjaar 1965 en dus inmiddels vijftigplusser (oei oei dat klinkt oud).
Ik ben oprichter en directeur van Q-talent, bureau voor werving, selectie en detachering van hoogopgeleide starters (www.qtalent.nl). Sinds september 2016 schrijf ik regelmatig raceverslagen en gastblogs voor runway girls. Daarnaast heb ik mijn eigen blog (Bijnblogt) en daarop schrijf ik ook over andere zaken dan lopen.

Wat zijn je favoriete sporten en evt. outdoor activiteiten?

Hardlopen natuurlijk. En bij droog weer wil ik ook nog wel eens 7 minutes buiten uitvoeren. Verder ga ik regelmatig naar de sportschool, maar dat is binnen.

Het beste aan wakker worden is…….

Als het even kan: sterke koffie en de krant (begin altijd met de achterpagina van de Volkskrant). En meestal is er elke dag wel iets leuks om naar uit te kijken.

Naast wie zou je in het vliegtuig willen zitten en waarom?

Naast Sylvia Witteman, omdat ik al twintig jaar haar columns (voorheen recepten) lees en hoop dat ze in het echt net zo geestig en bourgondisch is. Of naast Annemarie van Gaal, die ik erg bewonder om wat ze vanuit het niets heeft bereikt, waarbij ze ook prive allerlei tegenslag heeft gehad (en omdat ik vermoed dat ik dan businessclass zit, wat ik nog nooit heb gedaan 😉

Wat is je levensmotto?

Volg je hart, gebruik je hersens en geniet zoveel en zo vaak mogelijk.